Horváth Gábor színeváltozása

ugytudjuk.hu 2023-04-27 16:05:39
A korábban több párthoz is dörgölőző önkormányzati képviselő egy magánbeszélgetést hozott nyilvánosságra. A beszélgetés résztvevőjét a testülettel akarta elmarasztaltatni.

Egy magánbeszélgetésből kiragadott egy mondatot vitt a mai szombathelyi közgyűlés elé Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. A képviselő szerint ugyanis megfenyegette őt egy újságíró. Ezért Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető egy olyan határozati javaslattal élt, amelyben a közgyűlést arra kérte, hogy fejezze ki szolidaritását Horváth képviselő mellett.

Ennek kapcsán komoly vita alakult ki a testületi ülésen.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester arra figyelmeztetett, hogy egy magánbeszélgetés semmiképpen sem tartozik a nyilvánosságra, főképp nem a közgyűlésre. Majd Nemény a 2019-es kampány ideje alatt a Fideszhez köthető, mára már eltűnt ingyenes kiadványt, a Szombathelyi Hírlap címlapjait vette elő. Mint mondta, rengeteg gyalázkodást kapott ő akkor, de mint közszereplő ezt tűrnie kell.

A dolog fonákja, hogy a parlamenti Fidesz frakció éppen a napokban nyújtott be egy olyan törvénymódosítást, amely szerint a közszereplőknek nagyobb tűrési kötelezettsége lenne az újságírókkal szemben. Ehhez képest a szombathelyi Fidesz frakció tagja, Horváth Gábor közvetve éppen ez ellen ágál.

Fotó: Savaria Fórum,

A vitában egyébként Czeglédy Csaba (független) arról beszélt, hogy a fideszes képviselők lassan egy éve nem kértek elnézést egy olyan ügyben, ahol korábban elmondták, hogy egy újságírót elmarasztal a bíróság, majd, amikor jogerősen felmentették, nem követték meg őt.

Czeglédy élt egy módosító javaslattal is, ami így szólt:

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése kinyilvánítja egyetértését azzal kapcsolatban, hogy szolidaritását fejezi ki dr. Czeglédy Csaba képviselővel, az őt ért törvénytelen újságírói cselekmények miatt, és egyben elhatárolódik a személyét ért ezen cselekményektől és ezen személyektől.

A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy keresse meg az Origo és a PestiSrácok internetes sajtótermékek kiadóit, valamint a TV2 médiaszolgáltatás médiatartalom-szolgáltatóját annak érdekében, hogy a kiadók és a médiaszolgáltató vizsgálja ki az Origo főszerkesztője, Gábor Lászlónak és Kovács András újságírójának, továbbá a PestiSrácok főszerkesztője, Huth Gergelynek és újságírói, Füssy Angélának és Szarvas Szilveszternek, valamint a TV2 Tények hírigazgatója, korábbi nevén Kökény-Szalai Viviennek és műsorvezetői, Marsi Anikónak, Gönczi Gábornak, Andor Évának dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselőt ért törvénysértő magatartásait, és a vizsgálatok lezártát követően tájékoztassa a Közgyűlést annak eredményéről.

Mind köztudott, Kovács Andrást jogerősen elítélték dr. Czeglédy Csaba megrágalmazása miatt, ugyanígy elítélték Füssy Angélát és Szarvas Szilvesztert, Huth Gergely a felelős főszerkesztőként a tucatnyni PestiSrácok által dr. Czeglédy Csabával szemben elvesztett személyiségi jogi és sajtóhelyreigazítási perért, Gábor Lászlóval és a TV2 munkatársaival szemben pedig jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt rágalmazás vádjában.

A Közgyűlés felkéri a polgármestert, hogy keresse meg a Magyar Újságírók Országos Szövetségét annak érdekében, hogy vizsgálja ki nevezettek dr. Czeglédy Csaba önkormányzati képviselőt ért törvénysértő magatartásait, és a vizsgálat lezártát követően tájékoztassa a Közgyűlést annak eredményéről.

A vita során Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester Horváth Gábor színeváltozásáról is beszélt. Mint elmondta, a képviselő a 2019-es kampány előtt kereste meg az Éljen Szombathely!-t, hogy az ő színeikben indulna el a választáson. Majd a végső válaszukat meg sem várva a Fidesz holdudvarában feltűnve végül a kormánypárt logójával indult el a képviselői székért.

Horváth Gábor egyébként szinte az összes politikai tömörülést végigjárta Szombathelyen. Volt tagja a Jobbiknak, ahonnan információink szerint kizárták. Majd a Molnár Miklós vezette Pro Savariába is bekopogtatott, hogy az egyesület tagjaként politizálna.

Az alpolgármester arra is emlékeztetett, hogy Horváth Gábor eddig egyetlen olyan költségvetési módosítást sem terjesztett elő, ami a körzetére vonatkozik. Helyette azonban posztol, fotózkodik, cirkuszt generál, minthogy inkább a valós munkát végezne.

A napirendi vita végén Czeglédy visszavonta módosító javaslatát.

Nemény polgármester a szavazás előtt felhívta a figyelmet arra, hogy Illés Károly határozati javaslata jogsértő lehet, mivel azt állítja, hogy Horváth Gábor meg lett fenyegetve holott ezt bíróság vagy egyéb hatóság nem mondta ki.

Amennyiben a testület ezt megszavazza, azzal azt kockáztatjuk, hogy az az ember, kinek a magánbeszélgetésben küldött üzenete kikerült, bepereli a várost - hívta fel a figyelmet.

A feltett szavazáson mindössze 5 fideszes képviselő nyomott igen gombot. Melega Miklós, Takátsné Tenki Mária, Illés Károly, Horváth Gábor és Sátory Károly. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.