Illés Károly korábban lovasközpontot, most pedig rallycross-pályát vagy játszóházat szeretne a szombathelyi Szabadidőközpontba

Farkas Bazsi 2023-04-14 11:12:00
Jó lenne ha eldöntené végre, mi nem fog megépülni!

Ismét videót forgatott Illés Károly (Fidesz-KDNP) szombathelyi frakcióvezető. Bár a következő önkormányzati választás majd csak jövő tavasszal lesz, úgy látszik Illés hétről hétre dob le újabb kis ötlet bombát, amivel megpróbál bekerülni a köztudatba.

Pár hete azzal az ötlettel állt elő, hogy az Emlékmű előtti felvonulási tér helyére éttermet és/vagy kávézót kellene építeni. Az ötlet eredeti, kreatív és a mostani gazdasági helyzetben - amikor egyre másra zárnak be a vendéglátók - egészen biztosan rentábilis és gyümölcsöző is lenne.

Mondjuk arra nem tért ki az nagy ötlet mágus, hogy elképzelése szerint az épületet az önkormányzatnak kellene megépítenie, vagy a város adja el a területet és a terveket egy vállalkozónak és valósítsa meg vagy mégis milyen formában nőne ez ki a földből. Illés az ötlet finomhangolása, a részletek kidolgozása helyett máris újabb remek elképzeléssel állt elő.

Ezúttal egy helyi lakost is maga mellé állított legfrissebb videójában. Érdekes egyébként, hogy a választókerület jelenlegi képviselője, Kecskés László (Fidesz-KDNP) még epizódszerepet sem kapott Illés kisfilmjében, de hát a világ már csak ilyen, nem lehet mindenki sokáig a rivaldafényben.

Szóval Illés legutóbbi, segítséggel elővezett ötlete a Szabadidőközpont hasznosítása. Lehetne itt szerintük autósmozi, rallycross vagy motocross pálya, esetleg játszóház.

Hát nem tudom a Parkerdő-lakópark lakói mit szólnának a rally autók vagy motorok hosszan tartó, hétvégi nyugalmat megzavaró motorbömböléséhez, de Illés egészen biztosan egyeztetett mindenkivel a környéken.

Amúgy ezzel az egésszel csak egyetlen bibi van. 

Az nagy ötletgyártó 2018 januárjában ő maga alpolgármesterként ült ott azon a sajtótájékoztatón, ahol bejelentették, hogy hamarosan lovasközpont fog épülni pont azon a területen, amire Illés most olyan bőszen mutogatott.

195 millió forintnyi közpénzt költöttek el a tervekre megrajzoltatására és az építkezés előkészítésére. 

Komplex szolgáltatásokat nyújtó lovas sport, hagyományőrző és rendezvényközpont lovardával, lovaglópályákkal, lelátóval, öltözőkkel, és egyéb kiszolgáló létesítményekkel. Továbbá kiállítótér, hagyományőrző műhelyek és rendezvénytér a kézműves foglalkozások és különböző vásárok, gasztronómiai események, történelmi játékok, szakmai konferenciák, iskolai foglalkozások, tömegsport rendezvények és lovas találkozók megrendezése céljából - írta akkor az anyag.

A tervek elkészülte után aztán elfogyott a pénzt és hiába ment a szombathelyi városvezetés a kormányhoz pénzért, nem kaptak.

Fotó: szombathely.hu/Benkő Sándor

A kérdés az, hogy ha Illésék, az akkori városvezetés oda lovasközpontot akartak - és ennek alig 5 éve - akkor most mi történt, hogy a nagy ötletelés közben ez szóba sem került.

Illés egyszerűen elfelejtette, hogy 195 millió forintnyi közpénzt fizettek ki tervekre, olyanokra, amik meg sem valósultak?

Illésék akkor egyáltalán egyeztettek-e a környék lakóival, hogy ők mit akarnak. Mert a friss videó szerint teljesen másra lenne szüksége az ott lakóknak, nem pedig lovascentrumra. Akkor városvezetőként Illés olyan tervet támogatott, amit nem előzött meg társadalmi egyeztetés? 

Arról megint csak nem esik szó, hogy miből, ki és, hogyan építené meg a felvetett ötletet? Építse meg a város, a területet értékesítsék - ami ellen legutóbb is hangosan tiltakozott a szombathelyi Fidesz - és egy vállalkozó építse meg és üzemeltesse a felvetett létesítmények valamelyikét? Esetleg Hende Csaba lobbizik ki pénzt, ha már lovasközpontra nem tudott, akkor majd játszóházra vagy rallycross pályára.

9 évig vezette Szombathelyt a Fidesz, és Illés Károly. Vajon ez idő alatt miért nem jutottak el az ötlettől a megvalósításig? 

Mit szólna egy játszóházhoz vagy egy autós mozihoz a Szabadidőpark területén? Mit szólna ha Illés Károly felelős politikusként légből kapott hangulatkeltések helyett kézzelfogható javaslatokat és Szombathelyt élhetőbbé tévő ötleteket szórna ki Facebook-oldalára? 

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.