Természetkárosítás miatt indult büntetőeljárás a kilőtt farkas ügyében

Farkas Bazsi 2023-04-13 12:11:00
A farkas 2021-ben Svájcban született. Tavaly nyáron indult el a fél Európát átszelő barangolására, aminek egy vadász Borsodban vetett véget azzal, hogy lelőtte. Frissítve.

Természetkárosítás bűntett miatt folyik büntetőeljárás - a sajtóhírek szerint - Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében kilőtt farkas ügyében - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálatának MTI-hez csütörtökön eljuttatott válaszából.

A Boon.hu korábban azt írta, hogy információik szerint a Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) vizsgálódik a Magyarországon kilőtt, svájci jeladóval ellátott farkas ügyében.

Fotó: Gruppe Wolf Schweiz

Az MTI-nek az ORFK megerősítette, hogy büntetőeljárás folyik az ügyben, amit a KR Nemzeti Nyomozó Iroda folytat természetkárosítás bűntette miatt.

Hozzátették, hogy az ügy részleteiről az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módjukban tájékoztatást adni.

A farkas kilövésén szinte egy emberként hördült fel az internet népe. A farkas 2021-ben Svájcban született. Tavaly nyáron indult el a fél Európát átszelő barangolására, aminek egy vadász Borsodban vetett véget azzal, hogy lelőtte. 

FRISSÍTÉS

Az Országos Magyar Vadászkamara az MTI-hez csütörtökön eljuttatott állásfoglalásában azt írta: "a hetvenezer magyar vadászt tömörítő köztestületként és érdekképviseletként, a leghatározottabban elítélik a természetkárosítás bármilyen formáját, függetlenül attól, hogy azt ki követi el."

Közölték, a borsodi esettel kapcsolatban az illetékes szervezetektől kértek tájékoztatást a történtekről.

"Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést" - írták.

Hozzátették: az esetleges bírósági ítélettől függetlenül, az abból fakadó teendőik mellett ez esetben is érvényre juttatnak minden lehetséges jogi és etikai szempontot.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.