Indul a szombathelyi Jégpince utcai körforgalom építését megelőző közműcsere

Farkas Bazsi 2023-04-06 15:00:00
Jövő hét keddtől útlezárásra lehet számítani.

A szombathelyi önkormányzat tajékoztatása szerint jövő keddtől április végéig a Jégpince utcai új körforgalom építését megelőző vízvezeték-rekonstrukciót végez a VASIVÍZ Zrt., így ebben az időszakban az érintett kereszteződés szakaszosan lezárásra kerül az alábbiak szerint:
- 2023. április 11. (kedd) 9 órától a Jókai Mór utca Jégpince utca felőli vége fél-fél pályás zárással április 14-ig, majd az utca ismét megnyílik a forgalom előtt;
- 2023. április 17. (hétfő) 9 órától a Gagarin út Emlékmű felőli vége teljes zárással április 19-ig, majd az út ismét megnyílik a forgalom előtt;
- 2023. április 24. (hétfő) 9 órától a Bartók Béla körút Emlékmű alatti vége fél-fél pályás zárással április 28-ig, majd a körút ismét megnyílik a forgalom előtt.

A szakaszos lezárások idején 2023. április 11-én üzemkezdettől félpályás útlezárás mellett közlekednek a Blaguss alábbi járatai: 2A, 2C, 20A, 20C, 29A, 29C (körjáratok); 27, 27A (Vasútállomás – Parkerdő/Parkerdő lakópark). A járatok közlekedésében az építkezés miatt késések várhatóak.
 
2023. április 17-én üzemkezdettől előreláthatólag április 20-ig a 7H (Arany János utca – Rumi út 142.), 27-es (Vasútállomás-Parkerdő) és 27A (Vasútállomás-Parkerdő lakópark) járatok terelt útvonalon közlekednek.
 
27, 27A autóbuszokat érintő változások:
A járatok az Árpád utca megállóhely és az Autóbusz-állomás (Sörház utca) megállóhelyek között a Kárpáti Kelemen utca – Bartók Béla körút – Rohonci út – Petőfi Sándor utca útvonalon közlekednek. Az autóbuszok az Arany János utca, valamint a Vakok intézete megállóhelyet nem érintik, megállnak a Haladás pálya és az Uszoda ideiglenes megállóhelyeken.

7H járatokat érintő változások:
A 7H járatok az Arany János utca helyett az Uszoda megállóhelyről indulnak, majd Bartók Béla körút – Kálvária utca – Dózsa György utca – Brutscher utca útvonalon érik el az Autóbusz-állomás (Sörház utca) megállóhelyet. Az autóbuszok az Arany János utca, valamint a Vakok intézete megállóhelyet nem érintik, megállnak a Savaria Egyetemi Központ és az Uszoda ideiglenes megállóhelyeken.

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok után május hónapban kezdődhet meg a Jégpince utcai új körforgalom építése, melynek részleteiről még áprilisban ad az önkormányzat tájékoztatást.

Szólj hozzá!

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.