Indul a szombathelyi Jégpince utcai körforgalom építését megelőző közműcsere

Farkas Bazsi 2023-04-06 15:00:00
Jövő hét keddtől útlezárásra lehet számítani.

A szombathelyi önkormányzat tajékoztatása szerint jövő keddtől április végéig a Jégpince utcai új körforgalom építését megelőző vízvezeték-rekonstrukciót végez a VASIVÍZ Zrt., így ebben az időszakban az érintett kereszteződés szakaszosan lezárásra kerül az alábbiak szerint:
- 2023. április 11. (kedd) 9 órától a Jókai Mór utca Jégpince utca felőli vége fél-fél pályás zárással április 14-ig, majd az utca ismét megnyílik a forgalom előtt;
- 2023. április 17. (hétfő) 9 órától a Gagarin út Emlékmű felőli vége teljes zárással április 19-ig, majd az út ismét megnyílik a forgalom előtt;
- 2023. április 24. (hétfő) 9 órától a Bartók Béla körút Emlékmű alatti vége fél-fél pályás zárással április 28-ig, majd a körút ismét megnyílik a forgalom előtt.

A szakaszos lezárások idején 2023. április 11-én üzemkezdettől félpályás útlezárás mellett közlekednek a Blaguss alábbi járatai: 2A, 2C, 20A, 20C, 29A, 29C (körjáratok); 27, 27A (Vasútállomás – Parkerdő/Parkerdő lakópark). A járatok közlekedésében az építkezés miatt késések várhatóak.
 
2023. április 17-én üzemkezdettől előreláthatólag április 20-ig a 7H (Arany János utca – Rumi út 142.), 27-es (Vasútállomás-Parkerdő) és 27A (Vasútállomás-Parkerdő lakópark) járatok terelt útvonalon közlekednek.
 
27, 27A autóbuszokat érintő változások:
A járatok az Árpád utca megállóhely és az Autóbusz-állomás (Sörház utca) megállóhelyek között a Kárpáti Kelemen utca – Bartók Béla körút – Rohonci út – Petőfi Sándor utca útvonalon közlekednek. Az autóbuszok az Arany János utca, valamint a Vakok intézete megállóhelyet nem érintik, megállnak a Haladás pálya és az Uszoda ideiglenes megállóhelyeken.

7H járatokat érintő változások:
A 7H járatok az Arany János utca helyett az Uszoda megállóhelyről indulnak, majd Bartók Béla körút – Kálvária utca – Dózsa György utca – Brutscher utca útvonalon érik el az Autóbusz-állomás (Sörház utca) megállóhelyet. Az autóbuszok az Arany János utca, valamint a Vakok intézete megállóhelyet nem érintik, megállnak a Savaria Egyetemi Központ és az Uszoda ideiglenes megállóhelyeken.

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok után május hónapban kezdődhet meg a Jégpince utcai új körforgalom építése, melynek részleteiről még áprilisban ad az önkormányzat tájékoztatást.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.