Facebook-poszt miatt tört ki a cicaharc Borsi Róbert és Balla Jenő között

Pintér Bence 2023-03-28 16:01:56
A keddi közgyűlésen Borsi fegyelmi eljárás megindításával fenyegette a független képviselőt: plágium miatt.

A keddi győri közgyűlséről szóló cikkünk végén röviden megemlítettük, hogy Borsi Róbert képviselő, volt fideszes frakcióvezető kiosztotta Balla Jenő képviselőt (Összefogás Győrért) az ülés végén. Részben azért, mert szerinte „hülyeségeket beszél” a parkolásügyben – Balla véletlenül azt mondta Adyváros helyett, hogy Marcalvárosban lesz fizetős a parkolás.

Ezután viszont Borsi rátért valódi problémájára, ami az, hogy Balla Jenő lemásolta Borsi facebookos beszámolóját a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság üléséről.

A GATUBI-ban mindketten tagok, Borsi a bizottság elnöke, és való igaz, hogy Balla Jenő saját, az ülésről szóló posztjában lemásolta azt, amit Borsi írt pár nappal korábban. Emiatt Borsi a közgyűlés végén Ballát fegyelmi eljárás megindításával fenyegette meg, abban az esetben, ha még egyszer ilyesmi történik.

De valóban plágium történt-e? Kétségtelen, hogy Balla szövege egy az egyben megegyezik Borsiéval, van azonban egy kis részlet, ami miatt az egész dolog kicsit cicaharc-jellegűvé válik: Borsi ugyanis a szövegben végig többesszámban fogalmazott, tehát azt mondta, hogy mint bizottság „tárgyalták” ezt és ezt, „elfogadták” ezt meg azt – magyarán szólva inkább a Bizottság, mint a saját nevében írta ezt a posztot, aminek Balla is a tagja.

Utóbbitól persze nem szép dolog, hogy nem Borsi posztját osztotta meg, vagy jelezte, hogy onnan vette át a szöveget, esetleg írt saját beszámolót; na de ezért fegyelmi eljárással fenyegetni valakit szintén kissé túlzó reakciónak tűnik. Mindezt egyébként – de ez már csak apró finomság – annak a pártnak a színeiben, ami 12 éve az utolsó pervekig védte a súlyos plágiumvétséget köztársasági elnököt, Schmitt Pált. Itt meg azért mégsem akadémiai szintről van szó.

Reméljük, folytatódik még a rendkívül izgalmas, nagy tétekkel bíró szellemi mérkőzés a két képviselő között a következő közgyűléseken is.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.