Facebook-poszt miatt tört ki a cicaharc Borsi Róbert és Balla Jenő között

Pintér Bence 2023-03-28 16:01:56
A keddi közgyűlésen Borsi fegyelmi eljárás megindításával fenyegette a független képviselőt: plágium miatt.

A keddi győri közgyűlséről szóló cikkünk végén röviden megemlítettük, hogy Borsi Róbert képviselő, volt fideszes frakcióvezető kiosztotta Balla Jenő képviselőt (Összefogás Győrért) az ülés végén. Részben azért, mert szerinte „hülyeségeket beszél” a parkolásügyben – Balla véletlenül azt mondta Adyváros helyett, hogy Marcalvárosban lesz fizetős a parkolás.

Ezután viszont Borsi rátért valódi problémájára, ami az, hogy Balla Jenő lemásolta Borsi facebookos beszámolóját a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság üléséről.

A GATUBI-ban mindketten tagok, Borsi a bizottság elnöke, és való igaz, hogy Balla Jenő saját, az ülésről szóló posztjában lemásolta azt, amit Borsi írt pár nappal korábban. Emiatt Borsi a közgyűlés végén Ballát fegyelmi eljárás megindításával fenyegette meg, abban az esetben, ha még egyszer ilyesmi történik.

De valóban plágium történt-e? Kétségtelen, hogy Balla szövege egy az egyben megegyezik Borsiéval, van azonban egy kis részlet, ami miatt az egész dolog kicsit cicaharc-jellegűvé válik: Borsi ugyanis a szövegben végig többesszámban fogalmazott, tehát azt mondta, hogy mint bizottság „tárgyalták” ezt és ezt, „elfogadták” ezt meg azt – magyarán szólva inkább a Bizottság, mint a saját nevében írta ezt a posztot, aminek Balla is a tagja.

Utóbbitól persze nem szép dolog, hogy nem Borsi posztját osztotta meg, vagy jelezte, hogy onnan vette át a szöveget, esetleg írt saját beszámolót; na de ezért fegyelmi eljárással fenyegetni valakit szintén kissé túlzó reakciónak tűnik. Mindezt egyébként – de ez már csak apró finomság – annak a pártnak a színeiben, ami 12 éve az utolsó pervekig védte a súlyos plágiumvétséget köztársasági elnököt, Schmitt Pált. Itt meg azért mégsem akadémiai szintről van szó.

Reméljük, folytatódik még a rendkívül izgalmas, nagy tétekkel bíró szellemi mérkőzés a két képviselő között a következő közgyűléseken is.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.