100 millió forintos nagyságrendben tartozott rezsi számlákkal a Szombathelyi Tankerület 

Farkas Bazsi 2023-03-20 07:59:50
Válaszával a Tankerület megvárta, míg pénzt kapnak az államtól, majd kérdésünkre azt küldte, nincs tartozásuk. Második kérdésünkre aztán elismerték, hogy fizetési csúszásban voltak.

Közel két hete írtunk arról, hogy hónapos csúszással képesek csak kifizetni a rezsiszámlákat az tankerületek. Cikkünk után a tankerületeket ellátó Klebelsberg Központ azt a választ küldte szerkesztőségünknek, hogy állami gyorssegély kellett a számlák rendezésére,

összesen 14 milliárd 400 millió forintnyi rezsitámogatást utaltak tovább. 

60 napon túli lejárt tartozásállománya a tankerületeknek a tőlük kapott információk alapján 02.28-i fordulónappal összesen 75 millió forint. A tankerületi központok mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztosítsák a megfelelő feltételeket az iskolák működéséhez - írta a KLIK akkor.

Kíváncsiak voltunk, hogy mekkora tartozással küzdött a Szombathelyi Tankerület. 

Tankerületünkhöz eljuttatott kérdésére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.

A Szombathelyi Tankerületi Központnak a mai napon nincs lejárt határidős fizetési kötelezettsége, így az Önhöz eljutott információk Tankerületünk vonatkozásában tévesek - ezt március 13-án kaptuk válaszba.

Csakhogy információink szerint a tankerület közel 100 millió forintos nagyságrendben volt eladósodva. Akárcsak a többi tankerület, a szombathelyi is az állami gyorssegélynek köszönhette, hogy rendezni tudott minden elmaradást.

Ismét kérdést küldtünk, ebben már konkrétan azt kérdeztük meg, hogy 2023. január 1. és 2023. március 9. között voltak-e tartozásai a Szombathelyi Tankerületnek. Ha volt, az milyen lejáratú számlákat jelentett és mely cégek felé volt tartozása a Tankerületnek?

Válaszként pedig ezt kaptuk:

A Szombathelyi Tankerületi Központnak 2023. év február hónapban - a 2023. januárjától megnövekedett bérek és elsősorban a beérkezett nagy számú, már az emelt költségeket tartalmazó közüzemi számlák miatt - egy rövid ideig volt fizetési hátraléka, de ezt a kormányzati többlettámogatás megérkezését követően azonnal rendeztük. A fizetési késedelem mértéke sehol sem haladta meg a 30 napot.

Azt talán mindenkinek szembetűnik, hogy bár konkrét számlákra és cégekre kérdeztünk rá, a válaszban nem sikerült megfogalmazni, hogy mekkora mértékű tartozások voltak.

Azt pedig talán szintén nem kell ragozni, hogy mennyire is volt az elegáns, hogy bár már március 9-én megküldtük kérdésünket a tankerületnek. Az intézményvezető első válaszával megvárta míg az anyagi helyzetet 14 milliárd 400 millió forintnyi közpénzből rendezik, majd ezután azt a választ küldte vissza, hogy információink a tartozásokról tévesek, hiszen nekik a mai nappal semmiféle tartozásuk nincsen. 

Címlapon: Fodor István, tankerületi vezető (fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán)

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.