Manuálterápia árak – Mennyibe kerül egy kezelés?

ugytudjuk.hu 2023-03-16 15:25:07
A manuálterápia olyan kezelési módszer, amely az izmok, az ízületek, a csontok és a szövetek regenerálására szolgál.

A manuálterápia olyan kezelési módszer, amely az izmok, az ízületek, a csontok és a szövetek regenerálására szolgál. A manuálterapeuta által végzett kezelési módszerek közé tartozik az ízületi mobilizációs és –manipulációs technikák, a szöveti masszázs, a nyújtás és bizonyos terápiás gyakorlatok. Mivel a kezelés jócskán igénybe veszi a szakorvos, illetve terapeuta fizikai erejét, így ezek az alkalmak nem feltétlenül a legolcsóbbak – de megfizethetőek, és cserébe hihetetlen javulást hozhatnak a páciens állapotát illetően.

Hogyan dolgozik a manuálterapeuta?

Az ízületi mobilizáció során a manuálterapeuta finoman mozgatja az ízületet, hogy javítsa az ízületi mozgékonyságot és csökkentse az általánosan jelentkező fájdalmat. Az ízületi manipuláció során a manuálterapeuta gyors, rövid mozgásokat alkalmaz, hogy helyreállítsa az ízület helyzetét és javítsa annak mozgékonyságát. A szöveti masszázs során a manuálterapeuta finom mozdulatokkal és nyomásokkal dolgozik az izmokban és a szövetekben, hogy csökkentse a fájdalmat és javítsa az izmok állapotát.

A leggyakoribb kezelési területek közé tartozik a nyak- és hátfájás, a fejfájás, az ízületi merevség, a sportsérülések, az izomfájdalmak és más krónikus fájdalom. A manuálterápia a gerincproblémák esetében is hatékony megoldás lehet, mint például a porckorongsérv, a gerincferdülés vagy az isiász.

Mióta alkalmazzák a manuálterápiát gyógyászati módszerként?

A manuálterápia az emberiség történelmének egyik legrégebbi kezelési módszere. Az ókori Görögországban már használtak olyan technikákat, amelyek hasonlítanak a mai manuálterápiára, mint például a masszázs és a nyújtás. A római birodalomban is előszeretettel alkalmaztak különféle technikákat, mely a mozgékonyságot segítették elő, és a fájdalmat próbálták csökkenteni. Ilyen volt például a hidroterápia, az ásványianyag-tartalmú vízben való fürdőzés, vagy a masszázs. A modern manuálterápia a 19. században alakult ki.

A manuálterápia előnyei

A manuálterápia nagy előnye, hogy szinte egyáltalán nincsen semmilyen negatív mellékhatása, ellentétben a gyógyszeres kezelésekkel. Az is fontos, hogy a manuálterápia nem csak a fájdalom enyhítésére, hanem a test egészének állapotjavítására szolgál. A manuálterápiával foglalkozó terapeuták a teljes test egészségére összpontosítanak, és olyan gyakorlatokat alkalmaznak, amelyek javítják az általános állapotot és az életminőséget.

A manuálterápia nem mindenki számára megfelelő. Bizonyos állapotok – mint például az ízületi gyulladás vagy a csonttörések – kizáró okok lehetnek. Továbbá, a manuálterápiát csak szakképzett szakember végezheti.

A manuálterápia ára

A manuálterápia ára számos tényezőtől függ, és nagyon eltérő lehet az egyes terápiás szolgáltatók között. Az árakat befolyásolja, hogy 30, 45, vagy 60 perces kezelésre van-e szüksége a páciensnek. A szükséges kezelések számától is függ a végösszeg: míg néhány pciensnek csak egy vagy két kezelésre van szüksége, addig mások heti vagy havi többszöri kezelésre szorulnak. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen árakon mozognak most a manuálterápiás kezelések, akkor egyszerűen kattints a www.gyogytornaszom.hu linkre!

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Öröm és megtiszteltetés.

Szélerőművek engedélyezése: ma lejár a határidő

Március 31-re ígérte a kormány azon jogszabályok meghozatalát, amelyek megszüntetik a szélerőművek telepítésének abszurd korlátozásait - emlékeztet az LMP. 

Tűz volt Sárváron

Egy mentőhelikopter is érkezett.

Felmérik az ürgeállományt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén

A Budapest Airport számára kiemelten fontos a repülőtér területén megtalálható állatok védelme.

Végleg bezárt a Posta, eladó a szombathelyi Március 15. téri helyiség

95 négyzetméter, 30 és fél millió forint a kikiáltási ára.

Már nem rezidensek ügyelnek a győri kórházban

130-nál több háziorvos jelentkezett az ügyeletre a megyében.

A tizedikről zuhant egy nő a mélybe a győri Szent Imre úton

Az esettel kapcsolatosan felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Kávé és pirítós ízű IPA

Nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei.

A szombathelyi önkormányzat felkéri a kormányt, hogy országos szinten kerüljön megvizsgálásra a favédelmi terv bevezetése

A mai közgyűlés szigorította a növények kivágásának lehetőségét az önkormányzat.

Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Állandó kiállítása nyílik Szombathelyen a Kossuth-díjas Geszler Máriának

Szeptembertől a Képtárban lehet majd látogatni a tárlatot.

Így tartanak nyitva tavasszal és ősszel a győri hulladékudvarok

A Reptéri úti hulladékudvar technikai okok miatt zárva van.

A MÁV applikációban átmetileg nem lehet jegyet váltani

A szokottnál tovább, akár 20-30 percig is eltarthat, amíg a jegy megérkezik a vásárlóhoz.