Manuálterápia árak – Mennyibe kerül egy kezelés?

ugytudjuk.hu 2023-03-16 15:25:07
A manuálterápia olyan kezelési módszer, amely az izmok, az ízületek, a csontok és a szövetek regenerálására szolgál.

A manuálterápia olyan kezelési módszer, amely az izmok, az ízületek, a csontok és a szövetek regenerálására szolgál. A manuálterapeuta által végzett kezelési módszerek közé tartozik az ízületi mobilizációs és –manipulációs technikák, a szöveti masszázs, a nyújtás és bizonyos terápiás gyakorlatok. Mivel a kezelés jócskán igénybe veszi a szakorvos, illetve terapeuta fizikai erejét, így ezek az alkalmak nem feltétlenül a legolcsóbbak – de megfizethetőek, és cserébe hihetetlen javulást hozhatnak a páciens állapotát illetően.

Hogyan dolgozik a manuálterapeuta?

Az ízületi mobilizáció során a manuálterapeuta finoman mozgatja az ízületet, hogy javítsa az ízületi mozgékonyságot és csökkentse az általánosan jelentkező fájdalmat. Az ízületi manipuláció során a manuálterapeuta gyors, rövid mozgásokat alkalmaz, hogy helyreállítsa az ízület helyzetét és javítsa annak mozgékonyságát. A szöveti masszázs során a manuálterapeuta finom mozdulatokkal és nyomásokkal dolgozik az izmokban és a szövetekben, hogy csökkentse a fájdalmat és javítsa az izmok állapotát.

A leggyakoribb kezelési területek közé tartozik a nyak- és hátfájás, a fejfájás, az ízületi merevség, a sportsérülések, az izomfájdalmak és más krónikus fájdalom. A manuálterápia a gerincproblémák esetében is hatékony megoldás lehet, mint például a porckorongsérv, a gerincferdülés vagy az isiász.

Mióta alkalmazzák a manuálterápiát gyógyászati módszerként?

A manuálterápia az emberiség történelmének egyik legrégebbi kezelési módszere. Az ókori Görögországban már használtak olyan technikákat, amelyek hasonlítanak a mai manuálterápiára, mint például a masszázs és a nyújtás. A római birodalomban is előszeretettel alkalmaztak különféle technikákat, mely a mozgékonyságot segítették elő, és a fájdalmat próbálták csökkenteni. Ilyen volt például a hidroterápia, az ásványianyag-tartalmú vízben való fürdőzés, vagy a masszázs. A modern manuálterápia a 19. században alakult ki.

A manuálterápia előnyei

A manuálterápia nagy előnye, hogy szinte egyáltalán nincsen semmilyen negatív mellékhatása, ellentétben a gyógyszeres kezelésekkel. Az is fontos, hogy a manuálterápia nem csak a fájdalom enyhítésére, hanem a test egészének állapotjavítására szolgál. A manuálterápiával foglalkozó terapeuták a teljes test egészségére összpontosítanak, és olyan gyakorlatokat alkalmaznak, amelyek javítják az általános állapotot és az életminőséget.

A manuálterápia nem mindenki számára megfelelő. Bizonyos állapotok – mint például az ízületi gyulladás vagy a csonttörések – kizáró okok lehetnek. Továbbá, a manuálterápiát csak szakképzett szakember végezheti.

A manuálterápia ára

A manuálterápia ára számos tényezőtől függ, és nagyon eltérő lehet az egyes terápiás szolgáltatók között. Az árakat befolyásolja, hogy 30, 45, vagy 60 perces kezelésre van-e szüksége a páciensnek. A szükséges kezelések számától is függ a végösszeg: míg néhány pciensnek csak egy vagy két kezelésre van szüksége, addig mások heti vagy havi többszöri kezelésre szorulnak. Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen árakon mozognak most a manuálterápiás kezelések, akkor egyszerűen kattints a www.gyogytornaszom.hu linkre!

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.