Luxus villanyfényben játszani a Haladás - Csepreg megye 1-es focimeccset? Hát nem!

Farkas Bazsi 2023-03-13 07:54:32
A Haladás VSE kedvező áramszerződése miatt egy bajnoki találkozó áramszámlája 10 ezer forintba sem kerül.

Szombaton játszották a Szombathelyi Haladás VSE - Csepregi VSE megye 1-es bajnoki találkozót. A meccset a hazaiak húzták be 3-1-es végeredménnyel, ám a mérkőzés nem csak ezért volt érdekes.

A tavaly ősszel az NB1-es és NB2-es labdarúgó csapatok szinte egy emberként kérték azt az MLSZ-től, hogy a délutáni órákban villanyfény szüksége nélkül hadd játsszák le a bajnoki találkozókat. Ezzel ugyanis komoly költségektől mentesülhetnek a rendezők.

De más sportágakban, például a kosárlabdában is voltak engedmények a spórolás jegyében. Az MKOSZ változatott a versenyszabályzaton, miszerint a sportcsarnokokat például 16 fokos minimumhőmérsékletre is elég volt felfűteni. Mindemellett a szövetség engedélyezte a különböző aláöltözet használatát.

Jól látható tehát, hogy a rezsi árak emelkedése komoly spórolásra késztette a különböző sportszervezeteket és klubokat is.

Éppen ezért volt szokatlan, hogy a szombati bajnoki meccsen a Haladás VSE lámpafénynél játszotta le.

A Haladás VSE komoly állami támogatással működik. 

A 2022-ben leadott 2021-es beszámoló szerint 351 millió 527 ezer forintot kapott az egyesület a központi költségvetésből, ehhez az önkormányzat további 22 millió 40 ezer forintot adott hozzá. Ebből 10 millió 832 ezer 357 forintot a labdarúgó szakosztály kapott.

Ugyancsak a labdarúgó szakosztály 61 millió 207 ezer 183 forint TAO támogatásban is részesült.

2022-ben az HVSE-hez befolyt össz állami támogatás 370 millió forint volt.

Ebből is látszik, hogy a sportegyesület komoly közpénzfelhasználással működik. A labdarúgó szakosztályt kerestük meg, hogy nem luxus-e a mostani rezsiárak mellett lámpafénynél tartani a bajnoki mérkőzéseket.

Megkeresésünkre Somfalvi Csaba, szakosztályvezető válaszolt. A sportvezető kérésére vasárnap küldött válaszát változtatás nélkül, teljes egészében közöljük:

Kedves Farkas Balázs !

Válaszom a kérdésedre.

Mivel elindultak a kötelezően kiírt utánpótlás bajnokságok is és egész nap mérkőzések voltak ezért tudtunk csak este játszani . 
Itt tudnod kell hogy megvan adva az MLSZ előírás által hogy milyen időpontban kell játszani a mérkőzéseket ( figyelembe véve a vendégcsapatok utazási távolságát ), mint látható siófoki és budapesti csapatokkal játszottunk.

Valamint a bajnokságok sorsolása után minden időpontot meg kellett adnunk illetve megegyezni az ellenfelekkel, hogy mikor hol játszunk, mindezt fél évvel előre. Tíz csapatunk játszik bajnoki rendszerben minden hétvégén plusz a Bozsik korosztályok így elképzelheted, hogy nem egyszerű ezen csapatok és programok összehangolása. 


A tegnapi program :

10.00 
Haladás Vse - Siófok U16 3-1

12.00 
Haladás Vse- Siófok U15 2-1

14.00
Haladás Vse- II. Kerület U17 2-1

16.00
Haladás Vse- Csepreg U19 5-3

18.00
Haladás Vse-Csepreg Megyei 1 felnőtt 3-1

Ez a mérkőzés volt ami villanyfényes volt , egy mérkőzés nekünk az egyesületnek az EON felé fizetendő összeg , tehát a konkrét mérkőzésre való kérdésed

( HVSE- Csepreg megyei 1.mérkőzés ) 9.200-Ft azaz KILENCEZER KETTŐSZÁZ FORINT bruttóba került mindösszesen!

A bajnokságok időpontjai és jegyzőkönyvei megtalálhatók az MLSZ honlapján .
Villanyszámlák terén szerencsések vagyunk mert még 2020/21 ben olyan szerződést kötöttünk 5 évre az Eonnal ami az akkori rezsi árakon kell kötelezően biztosítani számunkra az áramszolgáltatást.

Sajnos ezt nem mutathatom meg neked mivel a két fél által aláírt szerződés egyik pontja rögzíti, hogy harmadik félnek nem lehet kiadni.
Volt egy próbálkozás hogy módosítani kívánják közös megegyezéssel a jelenlegi magas árakon de nyilván mi ebbe nem mentünk bele.
De természetesen mi is követjük a jelenlegi gazdasági helyzet által kialakult nehéz helyzetet és minden módon próbálunk spórolni a költségeken.

Mindazonáltal mint láthatod a mérkőzések után leírtam az eredményeinket is és nagy örömünkre szolgált, hogy minden csapatunk nyerni tudott. 

Ilyenkor jó érzés, hogy látjuk a munkánknak van eredménye és a gyerekek a mérkőzések után a fáradságukat mellőzve felhőtlenül tudnak örülni a győzelemnek.

Számunkra ezek a csillogó szemek és mosoly mindennél többet érnek ebben a személytelen, sok gazdasági problémával, háborúval és egyéb más negatív szituációval tarkított világban . 

Ez főleg az utánpótlás játékosaink szereplésére  vonatkoznak.

A felnőtt csapatunk-aki jelen esetben szinte teljes egészében a Haladás VSE növendékeiből került ki illetve az utánpótlás egyesületünkben tevékenykedő edzőink alkotják- teljesitményére  is büszkék vagyunk , hisz 17 mérkőzésen zsinórba nyertek a bajnokság alatt és jelenleg elsők a tabellán.
Örömmel látunk Téged is bármikor mérkőzéseken, hogy esetleg ezt átérezd és akkor erről is tudnál írni egy cikket ezáltal kicsi pozitívvá tenni a szemléletet.

Sportbaráti üdvözlettel :
Somfalvi Csaba 
Szakosztályvezető 

Címlapfotónk illusztráció.

Szólj hozzá!

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.

Néhány igen hasznos segédanyag, melyekre nekünk is szükségünk lehet

Amikor egy olyan nagy horderejű projekt előtt állunk, mint amilyen a lakásfelújítás, akkor eleinte a figyelmünk a szükséges alapanyagok, illetve munkaeszközök beszerzésére összpontosul. 

Megújult Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát.

Az egyik első Windowsos játék volt: a pasziánsz

Idén ünnepli 34. születésnapját minden idők egyik legnépszerűbb számítógépes játéka.