Luxus villanyfényben játszani a Haladás - Csepreg megye 1-es focimeccset? Hát nem!

Farkas Bazsi 2023-03-13 07:54:32
A Haladás VSE kedvező áramszerződése miatt egy bajnoki találkozó áramszámlája 10 ezer forintba sem kerül.

Szombaton játszották a Szombathelyi Haladás VSE - Csepregi VSE megye 1-es bajnoki találkozót. A meccset a hazaiak húzták be 3-1-es végeredménnyel, ám a mérkőzés nem csak ezért volt érdekes.

A tavaly ősszel az NB1-es és NB2-es labdarúgó csapatok szinte egy emberként kérték azt az MLSZ-től, hogy a délutáni órákban villanyfény szüksége nélkül hadd játsszák le a bajnoki találkozókat. Ezzel ugyanis komoly költségektől mentesülhetnek a rendezők.

De más sportágakban, például a kosárlabdában is voltak engedmények a spórolás jegyében. Az MKOSZ változatott a versenyszabályzaton, miszerint a sportcsarnokokat például 16 fokos minimumhőmérsékletre is elég volt felfűteni. Mindemellett a szövetség engedélyezte a különböző aláöltözet használatát.

Jól látható tehát, hogy a rezsi árak emelkedése komoly spórolásra késztette a különböző sportszervezeteket és klubokat is.

Éppen ezért volt szokatlan, hogy a szombati bajnoki meccsen a Haladás VSE lámpafénynél játszotta le.

A Haladás VSE komoly állami támogatással működik. 

A 2022-ben leadott 2021-es beszámoló szerint 351 millió 527 ezer forintot kapott az egyesület a központi költségvetésből, ehhez az önkormányzat további 22 millió 40 ezer forintot adott hozzá. Ebből 10 millió 832 ezer 357 forintot a labdarúgó szakosztály kapott.

Ugyancsak a labdarúgó szakosztály 61 millió 207 ezer 183 forint TAO támogatásban is részesült.

2022-ben az HVSE-hez befolyt össz állami támogatás 370 millió forint volt.

Ebből is látszik, hogy a sportegyesület komoly közpénzfelhasználással működik. A labdarúgó szakosztályt kerestük meg, hogy nem luxus-e a mostani rezsiárak mellett lámpafénynél tartani a bajnoki mérkőzéseket.

Megkeresésünkre Somfalvi Csaba, szakosztályvezető válaszolt. A sportvezető kérésére vasárnap küldött válaszát változtatás nélkül, teljes egészében közöljük:

Kedves Farkas Balázs !

Válaszom a kérdésedre.

Mivel elindultak a kötelezően kiírt utánpótlás bajnokságok is és egész nap mérkőzések voltak ezért tudtunk csak este játszani . 
Itt tudnod kell hogy megvan adva az MLSZ előírás által hogy milyen időpontban kell játszani a mérkőzéseket ( figyelembe véve a vendégcsapatok utazási távolságát ), mint látható siófoki és budapesti csapatokkal játszottunk.

Valamint a bajnokságok sorsolása után minden időpontot meg kellett adnunk illetve megegyezni az ellenfelekkel, hogy mikor hol játszunk, mindezt fél évvel előre. Tíz csapatunk játszik bajnoki rendszerben minden hétvégén plusz a Bozsik korosztályok így elképzelheted, hogy nem egyszerű ezen csapatok és programok összehangolása. 


A tegnapi program :

10.00 
Haladás Vse - Siófok U16 3-1

12.00 
Haladás Vse- Siófok U15 2-1

14.00
Haladás Vse- II. Kerület U17 2-1

16.00
Haladás Vse- Csepreg U19 5-3

18.00
Haladás Vse-Csepreg Megyei 1 felnőtt 3-1

Ez a mérkőzés volt ami villanyfényes volt , egy mérkőzés nekünk az egyesületnek az EON felé fizetendő összeg , tehát a konkrét mérkőzésre való kérdésed

( HVSE- Csepreg megyei 1.mérkőzés ) 9.200-Ft azaz KILENCEZER KETTŐSZÁZ FORINT bruttóba került mindösszesen!

A bajnokságok időpontjai és jegyzőkönyvei megtalálhatók az MLSZ honlapján .
Villanyszámlák terén szerencsések vagyunk mert még 2020/21 ben olyan szerződést kötöttünk 5 évre az Eonnal ami az akkori rezsi árakon kell kötelezően biztosítani számunkra az áramszolgáltatást.

Sajnos ezt nem mutathatom meg neked mivel a két fél által aláírt szerződés egyik pontja rögzíti, hogy harmadik félnek nem lehet kiadni.
Volt egy próbálkozás hogy módosítani kívánják közös megegyezéssel a jelenlegi magas árakon de nyilván mi ebbe nem mentünk bele.
De természetesen mi is követjük a jelenlegi gazdasági helyzet által kialakult nehéz helyzetet és minden módon próbálunk spórolni a költségeken.

Mindazonáltal mint láthatod a mérkőzések után leírtam az eredményeinket is és nagy örömünkre szolgált, hogy minden csapatunk nyerni tudott. 

Ilyenkor jó érzés, hogy látjuk a munkánknak van eredménye és a gyerekek a mérkőzések után a fáradságukat mellőzve felhőtlenül tudnak örülni a győzelemnek.

Számunkra ezek a csillogó szemek és mosoly mindennél többet érnek ebben a személytelen, sok gazdasági problémával, háborúval és egyéb más negatív szituációval tarkított világban . 

Ez főleg az utánpótlás játékosaink szereplésére  vonatkoznak.

A felnőtt csapatunk-aki jelen esetben szinte teljes egészében a Haladás VSE növendékeiből került ki illetve az utánpótlás egyesületünkben tevékenykedő edzőink alkotják- teljesitményére  is büszkék vagyunk , hisz 17 mérkőzésen zsinórba nyertek a bajnokság alatt és jelenleg elsők a tabellán.
Örömmel látunk Téged is bármikor mérkőzéseken, hogy esetleg ezt átérezd és akkor erről is tudnál írni egy cikket ezáltal kicsi pozitívvá tenni a szemléletet.

Sportbaráti üdvözlettel :
Somfalvi Csaba 
Szakosztályvezető 

Címlapfotónk illusztráció.

Szólj hozzá!

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Öröm és megtiszteltetés.

Szélerőművek engedélyezése: ma lejár a határidő

Március 31-re ígérte a kormány azon jogszabályok meghozatalát, amelyek megszüntetik a szélerőművek telepítésének abszurd korlátozásait - emlékeztet az LMP. 

Tűz volt Sárváron

Egy mentőhelikopter is érkezett.

Felmérik az ürgeállományt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén

A Budapest Airport számára kiemelten fontos a repülőtér területén megtalálható állatok védelme.

Végleg bezárt a Posta, eladó a szombathelyi Március 15. téri helyiség

95 négyzetméter, 30 és fél millió forint a kikiáltási ára.

Már nem rezidensek ügyelnek a győri kórházban

130-nál több háziorvos jelentkezett az ügyeletre a megyében.

A tizedikről zuhant egy nő a mélybe a győri Szent Imre úton

Az esettel kapcsolatosan felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Kávé és pirítós ízű IPA

Nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei.

A szombathelyi önkormányzat felkéri a kormányt, hogy országos szinten kerüljön megvizsgálásra a favédelmi terv bevezetése

A mai közgyűlés szigorította a növények kivágásának lehetőségét az önkormányzat.

Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Állandó kiállítása nyílik Szombathelyen a Kossuth-díjas Geszler Máriának

Szeptembertől a Képtárban lehet majd látogatni a tárlatot.

Így tartanak nyitva tavasszal és ősszel a győri hulladékudvarok

A Reptéri úti hulladékudvar technikai okok miatt zárva van.

A MÁV applikációban átmetileg nem lehet jegyet váltani

A szokottnál tovább, akár 20-30 percig is eltarthat, amíg a jegy megérkezik a vásárlóhoz.