LMP: A kormány akkumulátorgyarmattá alakítaná Magyarországot

Farkas Bazsi 2023-03-10 09:13:00
Miközben nincs elegendő gáz ahhoz, hogy felfűtsék a kórházakat vagy az iskolákat, addig a kormány legfontosabb projektje, hogy kiszolgálja a profitjukat féltő nagyvállalatok energiaigényét.

A kormány akkumulátorgyarmattá alakítaná Magyarországot - kommentálta Süveg Anna, az LMP szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón a miniszterelnök gazdasági évnyitón elhangzott beszédét, hozzátéve: azért építenének gázerőműveket, hogy az idetelepülő akkumulátorgyárak elképesztő energiaigényét biztosítsák.

Ez a döntés újabb beismerése annak, hogy a kormány akkumulátorgyarmattá akarja alakítani Magyarországot - értékelt Süveg Anna, felróva: miközben nincs elegendő gáz ahhoz, hogy felfűtsék a kórházakat vagy az iskolákat, addig a kormány legfontosabb projektje, hogy kiszolgálja a profitjukat féltő nagyvállalatok energiaigényét.

Magyarország más most is jelentős részben importból fedezi az energiaigényét, és teljesen irracionális olyan iparágakat az országba hozni, amelyeknek kiemelkedően magas az energiaigényük. Az erőműveket csak importgázzal tudják működtetni, ezért ezek a beruházások nem válságállóvá teszik Magyarországot, hanem még inkább kiszolgáltatják a válságoknak - bírált.

A kormány terve szerinte arról szól, hogy a magyarok fizessék a világon a legtöbb pénzt azért, hogy olyan szennyező üzemeket hozzanak ide, amelyek kiszolgálására sem energiából, sem munkaerőből, sem vízből, sem termőföldből nem áll rendelkezésre elegendő. Ez nem a nagyhatalmiság, hanem a színtiszta öngyarmatosítás stratégiája - mondta az LMP szóvivője.

Hangsúlyozta, Magyarország függetlenségét a radikális zöld fordulat teremtené meg, az itthon termelt megújuló energia és az energiahatékonysági programok. Abszurd, hogy a kormány minden ellenkező kommunikáció ellenére tiltja a szélenergiát, ellehetetleníti a napenergiát, de a gázválság közepén gázerőműveket akar építeni - jegyezte meg Süveg Anna. Azt mondta: az akkumulátorgyárak telepítésére vonatkozó "teljesen őrült tervet" meg kell akadályozni, ha nem cselekednek, visszafordíthatatlan folyamatok indulnak el.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.