Csúszik a József Attila utcai rendelő átadása Győrben

Pintér Bence 2023-03-10 14:02:00
Március 9-re ígérte az átadást a polgármester, de úgy értesültünk, hogy a kormányhivatal egyelőre nem adta ki a használatbavételi engedélyt.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) február eleji közlése szerint március 9-én tervezték átadni a győri József Attila utcában felújított rendelőt, ami a GyőrPlusz szerint egyébként már tavaly decemberben elkészült,

de pénteken, tehát a tervezett átadó után egy nappal még lezárt épület fogadta arrafelé sétáló olvasónkat.

A polgármester február elején Facebookon válaszolt egy kommentelő kérdésre, ahol konkrétan március 9-ét nevezte meg az átadás időpontjaként:

A megújult szabadhegyi épületben egyébként, ha egyszer átadják, három felnőtt-, három gyermekpraxis, valamint öt védőnői szolgálat áll majd a lakosok rendelkezésére. A felújítás a TOP-programon keresztül több mint fél milliárd forint részben EU-s pénzből valósult meg.

Március 10-én olvasónkat a polgármesteri közlés ellenére lezárt épület, becsomagolt székek, és érdekes anomáliák fogadták a helyszínen, mint például egy nem akadálymentesített, de legalább besüllyedt feljáró:

Az épület a GyőrPlusz cikke szerint egyébként több akadálymentes bejáratot is kapott, és mindhárom egységben akadálymentes mosdót, valamit információs és irányjelző táblákat alakítottak ki. Így a rendelők és a védőnői szolgálat által nyújtott szolgáltatások minden típusú fogyatékkal élőnek biztosított lesz.

Az átadás csúszásának oka az Ugytudjuk.hu értesülései szerint az, hogy a kormányhivatal nem adta ki a használatbavételi engedélyt az épületre,

mivel az nem felelt meg a vizsgálat során a tűzvédelmi szabályoknak. Értesüléseink szerint azonban az ügy rövid időn belül meg fog oldódni, és várhatóan még márciusban átadják a megújult intézményt.

FRISSÍTÉS: Cikkünk élesítése után kaptuk kézhez a városházi sajtóosztály közleményét – ami önmagában érdekes, mert nekünk nem szokták küldeni –, az itt leírtakat változatlan formában alább közöljük:

„A József Attila úti rendelő átadására készültünk, amikor kiderült, hogy a tervező 2017-ben nem vette figyelembe a szomszéd felőli homlokzatra vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, amit akkoriban sajnálatos módon a katasztrófavédelmi hatóság elfogadott. Jelenleg, a használatba vételi eljárás során a Győr- Moson- Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt a megállapítást tette, hogy az épület szomszéd felőli része nem tűzfalas kialakítású, illetve a két épület közötti tűztávolság nem éri el a hat métert.

A rendelő átadása emiatt csúszik, a lakosság szíves türelmét kérem, remélem, több csontváz nem fog kipottyanni a múltból! A javasolt átalakítások után az épület remélhetőleg meg fog felelni az előírásoknak és a használatba vételi engedély kiadható, melyet követően a rendelő kinyithat.

Sajnos még mindig Mekk Elek után kell takarítanunk Győrben, de első a biztonság”

– tájékoztatott Dr. Dézsi Csaba András Győr város polgármestere.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.