Csúszik a József Attila utcai rendelő átadása Győrben

Pintér Bence 2023-03-10 14:02:00
Március 9-re ígérte az átadást a polgármester, de úgy értesültünk, hogy a kormányhivatal egyelőre nem adta ki a használatbavételi engedélyt.

Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz-KDNP) február eleji közlése szerint március 9-én tervezték átadni a győri József Attila utcában felújított rendelőt, ami a GyőrPlusz szerint egyébként már tavaly decemberben elkészült,

de pénteken, tehát a tervezett átadó után egy nappal még lezárt épület fogadta arrafelé sétáló olvasónkat.

A polgármester február elején Facebookon válaszolt egy kommentelő kérdésre, ahol konkrétan március 9-ét nevezte meg az átadás időpontjaként:

A megújult szabadhegyi épületben egyébként, ha egyszer átadják, három felnőtt-, három gyermekpraxis, valamint öt védőnői szolgálat áll majd a lakosok rendelkezésére. A felújítás a TOP-programon keresztül több mint fél milliárd forint részben EU-s pénzből valósult meg.

Március 10-én olvasónkat a polgármesteri közlés ellenére lezárt épület, becsomagolt székek, és érdekes anomáliák fogadták a helyszínen, mint például egy nem akadálymentesített, de legalább besüllyedt feljáró:

Az épület a GyőrPlusz cikke szerint egyébként több akadálymentes bejáratot is kapott, és mindhárom egységben akadálymentes mosdót, valamit információs és irányjelző táblákat alakítottak ki. Így a rendelők és a védőnői szolgálat által nyújtott szolgáltatások minden típusú fogyatékkal élőnek biztosított lesz.

Az átadás csúszásának oka az Ugytudjuk.hu értesülései szerint az, hogy a kormányhivatal nem adta ki a használatbavételi engedélyt az épületre,

mivel az nem felelt meg a vizsgálat során a tűzvédelmi szabályoknak. Értesüléseink szerint azonban az ügy rövid időn belül meg fog oldódni, és várhatóan még márciusban átadják a megújult intézményt.

FRISSÍTÉS: Cikkünk élesítése után kaptuk kézhez a városházi sajtóosztály közleményét – ami önmagában érdekes, mert nekünk nem szokták küldeni –, az itt leírtakat változatlan formában alább közöljük:

„A József Attila úti rendelő átadására készültünk, amikor kiderült, hogy a tervező 2017-ben nem vette figyelembe a szomszéd felőli homlokzatra vonatkozó tűzvédelmi előírásokat, amit akkoriban sajnálatos módon a katasztrófavédelmi hatóság elfogadott. Jelenleg, a használatba vételi eljárás során a Győr- Moson- Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt a megállapítást tette, hogy az épület szomszéd felőli része nem tűzfalas kialakítású, illetve a két épület közötti tűztávolság nem éri el a hat métert.

A rendelő átadása emiatt csúszik, a lakosság szíves türelmét kérem, remélem, több csontváz nem fog kipottyanni a múltból! A javasolt átalakítások után az épület remélhetőleg meg fog felelni az előírásoknak és a használatba vételi engedély kiadható, melyet követően a rendelő kinyithat.

Sajnos még mindig Mekk Elek után kell takarítanunk Győrben, de első a biztonság”

– tájékoztatott Dr. Dézsi Csaba András Győr város polgármestere.

Szólj hozzá!

Szili Katalin csatlakozik a KDNP-hez

Öröm és megtiszteltetés.

Szélerőművek engedélyezése: ma lejár a határidő

Március 31-re ígérte a kormány azon jogszabályok meghozatalát, amelyek megszüntetik a szélerőművek telepítésének abszurd korlátozásait - emlékeztet az LMP. 

Tűz volt Sárváron

Egy mentőhelikopter is érkezett.

Felmérik az ürgeállományt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér területén

A Budapest Airport számára kiemelten fontos a repülőtér területén megtalálható állatok védelme.

Végleg bezárt a Posta, eladó a szombathelyi Március 15. téri helyiség

95 négyzetméter, 30 és fél millió forint a kikiáltási ára.

Már nem rezidensek ügyelnek a győri kórházban

130-nál több háziorvos jelentkezett az ügyeletre a megyében.

A tizedikről zuhant egy nő a mélybe a győri Szent Imre úton

Az esettel kapcsolatosan felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Kávé és pirítós ízű IPA

Nem fogynak el a kisüzemi sörfőzdék ötletei.

A szombathelyi önkormányzat felkéri a kormányt, hogy országos szinten kerüljön megvizsgálásra a favédelmi terv bevezetése

A mai közgyűlés szigorította a növények kivágásának lehetőségét az önkormányzat.

Nem akarja kiadni a győri önkormányzat a közmeghallgatás videófelvételét

Az ülésen elhangzott, hogy készül ilyen, a polgármester azt állítja, nincs a birtokukban ilyen felvétel.

Állandó kiállítása nyílik Szombathelyen a Kossuth-díjas Geszler Máriának

Szeptembertől a Képtárban lehet majd látogatni a tárlatot.

Így tartanak nyitva tavasszal és ősszel a győri hulladékudvarok

A Reptéri úti hulladékudvar technikai okok miatt zárva van.

A MÁV applikációban átmetileg nem lehet jegyet váltani

A szokottnál tovább, akár 20-30 percig is eltarthat, amíg a jegy megérkezik a vásárlóhoz.