Veszélybe került az ivánci óvoda további működése

Farkas Bazsi 2023-03-03 10:01:00
Jelenleg 8 gyerek jár az intézménybe, de a 2024/25-os tanévben már 12 fővel számolhatna az intézmény.

Korábban olvasónk keresett meg minket azzal, hogy az ivánci önkormányzat bezárná a helyi óvodát. Az ok: pénztelenség.

A költségvetésben ugyanis 5 millió forintos tételt jelent a községnek az intézmény fenntartása. 

Az ügy azért is kavart nagy port, mivel alig 5 éve, hogy az intézmény teljes felújításon esett át. Az óvoda 25 fős létszámot képes befogadni, 2018-ban 26 millió 400 ezer forintot költöttek el rá. A kérdés tehát nem csak az, hogy mi lesz az óvodások további sorsa, hanem az is, hogy mit kezd majd a felújított épülettel a falu.

Olvasónk szerint korábban maguk a szülők próbáltak lakossági fórumot összehívni, ám a település vezetője ekkor megtagadta, hogy az iskolában gyűljenek össze az érintettek.

Fotó: ivanc.hu

A település weblapja azonban most arról ad hírt, hogy március 10-én, 17 órakor mégis fórumot tartanak, amelyre a térség országgyűlési képviselőjét, V.Németh Zsoltot (Fidesz-KDNP) is várják.

 V. Német az avatáskor így nyilatkozott: Mi mindent meg nem tennénk egy gyermek mosolyáért! Ha valamiért érdemes dolgozni, vállalni a terheket, hát értük, a legkisebbekért, a jövőért. Hiszem, hogy igazán az olyan komplex felújításoknak van értelme, ahol egyszerre sok minden lesz jobbá, mint itt is. Kívánom, hogy minnél több gyermek játszhasson ebben az épületben, nevetésük töltse meg a tereket.

Információink szerint az óvodába jelenleg 8 gyermek jár, a 2023/2024-es tanévben ugyan várhatóan 6 főre csökken a létszám, ám a 2024/2025-ben már 12 fővel kalkulálhatna az intézmény, amennyiben nem kerül bezárásra. 

Gyarmati Tibor (független) polgármester a megyei napilapnak úgy nyilatkozott, minden követ megmozgat annak érdekében, hogy az óvoda jövőjét illetően a lehető legkedvezőbb megoldás szülessen.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.