Nem kellemetlen Szendrő-Németh Tamás a szombathelyi Fidesznek?

Farkas Bazsi 2023-02-24 17:24:00
A blogger rendre Orbán Viktor miniszterelnököt lejárató posztokat jelentet meg, a párt helyi frakcióvezetője mégis beterjesztette Szendrő javaslatát.

A favédelmi terv szigorítását, egészen pontosan számonkérhetőségének és szankcionálásának lehetőségét kérte a tegnapi szombathelyi közgyűlésen Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető. A politikus állítása szerint egy állampolgári levelet kapott az összes képviselő Szendrő-Németh Tamástól, ő javasolta ezt a testületnek.

 

Illés előterjesztését aztán el is fogadta a közgyűlés azzal, hogy a következő ülésre megvizsgálják mit lehet tenni a témában és ha lehet, akkor előkészítenek egy határozati javaslatot, majd meg is tárgyalják.

A mai szokásos közgyűlés utáni sajtótájékoztatón tettük fel a kérdést, hogy nem kellemetlen-e Szendrő-Németh Tamás a Fidesznek, hiszen a blogger rendre Orbán Viktor miniszterelnököt és a hozzá közeállókat gúnyoló mémeket posztol ki az oldalára.

 

Ő egy civil ember, civilként nehezményezte azt a brutális fairtást, ami mi is nehezményeztünk ott a Homok úti térségben. Nagyon fontos azt tudni, hogy a favédelmi terv a jelenlegi városvezetés, illetve Németh Ákos zöld tanácsnok javaslatára került bevezetésre. Ennek jelenleg csak neve van, és semmi más. A favédelmi terv mégis fontos jelentőséggel bírt a terület eladásokar, ugyanis az a jelentkező vehette meg, aki rendelkezett ezzel a dokumentummal. Ha egy favédelmi tervnek fontos szerepe van abban, hogy ki juthat hozzá önkormányzati ingatlanokhoz, aztán pedig a tervet elfelejtik és azt tesz a területtel, amit akar, akkor ennek sok értelme nincs.

 

A mi álláspontunk egy civil ember álláspontjával egyezett meg. Az ő javaslatát átdolgozva terjesztettük a közgyűlés elé annak érdekében, hogy a favédelmi tervnek ténylegesen legyen szerepe. Kézzelfogható, akár szankcionálható.

És az egyéb munkássága?

Nem tisztem minősíteni egy civil ember egyéb munkásságát.

Közéleti témákban szokott véleményt nyilvánítani.

Nyilvánítson, joga van hozzá.

 

Ez nekem csak azért furcsa, mert a Fideszt olyan szervezetnek ismertem meg, amelyik nem nagyon szokott támogatni - még ha velük egyező álláspontról is van szó - olyan kezdeményezéseket, amelynek előterjesztője a szervezetet bármi módon bírálja. Nemhogy Orbán Viktort.

Én nem gondolom, hogy a Fidesz így működne. Nagyon sok olyan együttműködő van, aki kritikát fogalmaz meg akár a működéssel kapcsolatban, akár a döntésekkel kapcsolatban. Én magam is szoktam megfogalmazni kritikákat, egy ilyen emlékezetes ügy volt a kötelezően előírt parkolók. Még a mi városvezetésünk szorgalmazta, hogy az újépítésű ingatlanokhoz minimum két parkolóhely legyen az előírás lakásonként. El is indítottuk aztán a jelenlegi városvezetés vezette be. A kormány aztán covid alatt hozott egy döntést, amivel ezt eltörölte. Ezzel például nem értettem egyet.

 

A demokráciában az teljesen megszokott, hogy az embereknek van véleményük.

Akkor nem kellemetlen Szendrő-Németh Tamás a Fidesznek?

Szendrő-Németh Tamás egyéb tevékenységével nem foglalkozok. Azt nem is szeretném minősíteni. Nem is követem. 

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.