LMP: Számolják fel az illegális idősotthonokat!

Pintér Bence 2023-02-23 16:42:00
A hosszú várólisták miatt sokan veszélyes csalóknál kötnek ki.

Az LMP elvárja a kormánytól, hogy tartson országos razziát az illegálisan működő idősotthonok felszámolása érdekében, az ott gondozottaknak pedig biztosítson megfelelő ellátást – közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt népjóléti és családügyi szakszóvivője.

Hohn Krisztina elmondta: nem kell regisztrálni azokat az idősotthonokat, ahol az ellátottak száma nem éri el a tíz főt. Szerinte ezzel egyre többen élnek vissza, azt állítva, a létszám alatt maradnak. Közben azonban nem biztosítanak szakszerű ellátást, sem orvosi felügyeletet.

Mivel egyre hosszabbak az idősotthonok várólistái, az állam pedig a politikus szerint elhanyagolja az időseket és az őket gondozó családokat, ezzel „veszélyes csalók markába sodorja” őket. Ők általában rossz egészségi állapotban lévő demens betegek, akik veszélyben vannak – hangsúlyozta, hozzátéve: nemrég egy kaposvári és egy kecskeméti illegális idősotthon ügye is napvilágra került.

A kormánynak kötelessége gondoskodni az idősekről – szögezte le Hohn Krisztina, aki szerint ezért növelni kell a férőhelyek számát és béremeléssel, valamint a normatíva emelésével kell vonzóvá tenni a szociális pályát a fiatalok számára. A csalókkal szemben pedig szigoróbban kell fellépni – tette hozzá.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.