Új elektronika labort adtak át a TDK támogatásával a sárvári Barabásban

Farkas Bazsi 2023-02-14 20:19:31
A TDK fontosnak tartja, hogy olyan támogatást nyújtson együttműködő partnereinek, amelyre valóban szükség van.

Teljesen felújított elektronika labort adott át a TDK Hungary Components Kft. 2023. február 14-én Sárváron, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskolájában. A TDK és a Barabás ebben az évben ünnepli együttműködésének 10 éves jubileumát. Az évforduló alkalmából átadott megújult oktató labort a duális automatikai technikus képzésben résztvevő TDK-s diákok egy mini bemutató órán vehették birtokba.

 

A Barabás és a TDK együttműködésében eddig összesen 60 diák szerzett gyakorlatot, illetve automatikai technikus végzettséget duális TDK-s diákként. A 2013-ban elindult közös munka részeként a TDK munkatársai az első években szakmai tárgyakat tanítottak az oktatási intézményben, majd 2015-től a vállalat és az iskola még szorosabbra fűzte az együttműködést: elindította a Barabás és a TDK duális automatikai technikus képzését. A szak azóta évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a továbbtanulás előtt álló diákok és szüleik körében.

MEGÚJULT LABOR A VILLAMOS SZAKMÁKNAK SÁRVÁRON

A Barabás és a TDK közös munkájának 10 éves évfordulója alkalmából teljes körűen felújított elektronika laborban mintegy 100 diák fordul meg egy tanév során. Ebben a tanteremben zajlik minden villamos szakma alapozó képzése, így a villanyszerelő és az automatikai technikus szakokra járó diákoké is. „A TDK fontosnak tartja, hogy olyan támogatást nyújtson együttműködő partnereinek, amelyre valóban szükség van. A vállalaton belül is nagyon sokat teszünk azért, hogy munkatársaink és diákjaink a lehető legmodernebb és legkényelmesebb munkakörülmények között dolgozhassanak és szerezhessenek szakmai gyakorlatot. De emellett az is fontos számunkra, hogy leendő munkatársaink, akik a Barabásban, ebben a teremben kezdik meg a szakmai pályafutásuk megalapozását, már az első évtől fogva igényes és jól felszerelt közegben tanulhassanak” – fogalmazott Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója az elektronika labor sajtónyilvános átadásán.  

 

„Az elmúlt tanév végén a TDK Hungary Components Kft. részéről érkezett egy felvetés, hogy a vállalat  támogatná az iskolát egy számunkra kiemelt jelentőséggel bíró projektben. Egy iskolában természetesen mindig van javítgatni, fejleszteni való, így bőségesen volt ötletünk. Úgy gondoltuk, hogy a szakmai termek berendezéseinek színvonala az, amiben hasznosan, látványosan lehetne fejlődést elérni. Így esett a választásunk az automatikai technikus képzés kapcsán a villamos mérőteremre” – hangsúlyozta Talabér Csaba, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskolája igazgatója.

Szentgyörgyvári Róbert a Vas Megyei Szakképzési Centrum kancellárja az átadón elmondott beszédében kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben a szakképzés fejlesztésére több koncepció is készült, és most elérkezettnek látja az időt arra, hogy a szombathelyi gépészmérnökképzés elindítása és népszerűvé válása után a fókusz a szakképzésre helyeződjön. „A TDK a most átadott elektronika labor felújításával iránymutató lépést tett a szakképzés vállalati együttműködéssel történő fejlesztésében, remélem, hogy ezt a példaértékű odafigyelést több más helyi nagyvállalat is követi majd” – tette hozzá a kancellár. 

 

HAVI 100 EZER FORINT A DUÁLIS AUTOMATIKAI TECHNIKUS DIÁKOKNAK A KÉPZÉS ALATT

A duális automatikai technikus képzésben résztvevő diákoknak a TDK a régióban egyedülálló életpályát kínál, hiszen a szakma megszerzése után a diákok ezzel a képzettséggel azonnal elhelyezkedhetnek a vállalatnál, később pedig akár villamosmérnök diplomát is szerezhetnek duális TDK-s hallgatóként

 

A duális automatikai technikus képzés emellett számos további vonzó előnnyel jár, hiszen a diákok ezen a szakon a duális képzés teljes ideje alatt havi 100 ezer forintos juttatást kapnak, a sikeres technikusi vizsgát követően pedig akár 300 ezer forintos pályakezdési juttatásban is részesülhetnek. A Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskolájában jó körülmények között, felkészült oktatóktól kapják meg az elméleti tudást, a TDK-nál pedig a gyakorlatban tanulhatják meg a legmodernebb gyártástechnológiát, az ipar 4.0 alkalmazásokat, a robotizáció legfejlettebb fokát. 

Szponzorált tartlamat olvastál.

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.