Új elektronika labort adtak át a TDK támogatásával a sárvári Barabásban

Farkas Bazsi 2023-02-14 20:19:31
A TDK fontosnak tartja, hogy olyan támogatást nyújtson együttműködő partnereinek, amelyre valóban szükség van.

Teljesen felújított elektronika labort adott át a TDK Hungary Components Kft. 2023. február 14-én Sárváron, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskolájában. A TDK és a Barabás ebben az évben ünnepli együttműködésének 10 éves jubileumát. Az évforduló alkalmából átadott megújult oktató labort a duális automatikai technikus képzésben résztvevő TDK-s diákok egy mini bemutató órán vehették birtokba.

 

A Barabás és a TDK együttműködésében eddig összesen 60 diák szerzett gyakorlatot, illetve automatikai technikus végzettséget duális TDK-s diákként. A 2013-ban elindult közös munka részeként a TDK munkatársai az első években szakmai tárgyakat tanítottak az oktatási intézményben, majd 2015-től a vállalat és az iskola még szorosabbra fűzte az együttműködést: elindította a Barabás és a TDK duális automatikai technikus képzését. A szak azóta évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a továbbtanulás előtt álló diákok és szüleik körében.

MEGÚJULT LABOR A VILLAMOS SZAKMÁKNAK SÁRVÁRON

A Barabás és a TDK közös munkájának 10 éves évfordulója alkalmából teljes körűen felújított elektronika laborban mintegy 100 diák fordul meg egy tanév során. Ebben a tanteremben zajlik minden villamos szakma alapozó képzése, így a villanyszerelő és az automatikai technikus szakokra járó diákoké is. „A TDK fontosnak tartja, hogy olyan támogatást nyújtson együttműködő partnereinek, amelyre valóban szükség van. A vállalaton belül is nagyon sokat teszünk azért, hogy munkatársaink és diákjaink a lehető legmodernebb és legkényelmesebb munkakörülmények között dolgozhassanak és szerezhessenek szakmai gyakorlatot. De emellett az is fontos számunkra, hogy leendő munkatársaink, akik a Barabásban, ebben a teremben kezdik meg a szakmai pályafutásuk megalapozását, már az első évtől fogva igényes és jól felszerelt közegben tanulhassanak” – fogalmazott Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója az elektronika labor sajtónyilvános átadásán.  

 

„Az elmúlt tanév végén a TDK Hungary Components Kft. részéről érkezett egy felvetés, hogy a vállalat  támogatná az iskolát egy számunkra kiemelt jelentőséggel bíró projektben. Egy iskolában természetesen mindig van javítgatni, fejleszteni való, így bőségesen volt ötletünk. Úgy gondoltuk, hogy a szakmai termek berendezéseinek színvonala az, amiben hasznosan, látványosan lehetne fejlődést elérni. Így esett a választásunk az automatikai technikus képzés kapcsán a villamos mérőteremre” – hangsúlyozta Talabér Csaba, a Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskolája igazgatója.

Szentgyörgyvári Róbert a Vas Megyei Szakképzési Centrum kancellárja az átadón elmondott beszédében kiemelte, hogy az elmúlt tíz évben a szakképzés fejlesztésére több koncepció is készült, és most elérkezettnek látja az időt arra, hogy a szombathelyi gépészmérnökképzés elindítása és népszerűvé válása után a fókusz a szakképzésre helyeződjön. „A TDK a most átadott elektronika labor felújításával iránymutató lépést tett a szakképzés vállalati együttműködéssel történő fejlesztésében, remélem, hogy ezt a példaértékű odafigyelést több más helyi nagyvállalat is követi majd” – tette hozzá a kancellár. 

 

HAVI 100 EZER FORINT A DUÁLIS AUTOMATIKAI TECHNIKUS DIÁKOKNAK A KÉPZÉS ALATT

A duális automatikai technikus képzésben résztvevő diákoknak a TDK a régióban egyedülálló életpályát kínál, hiszen a szakma megszerzése után a diákok ezzel a képzettséggel azonnal elhelyezkedhetnek a vállalatnál, később pedig akár villamosmérnök diplomát is szerezhetnek duális TDK-s hallgatóként

 

A duális automatikai technikus képzés emellett számos további vonzó előnnyel jár, hiszen a diákok ezen a szakon a duális képzés teljes ideje alatt havi 100 ezer forintos juttatást kapnak, a sikeres technikusi vizsgát követően pedig akár 300 ezer forintos pályakezdési juttatásban is részesülhetnek. A Vas Megyei SZC Barabás György Műszaki Szakképző Iskolájában jó körülmények között, felkészült oktatóktól kapják meg az elméleti tudást, a TDK-nál pedig a gyakorlatban tanulhatják meg a legmodernebb gyártástechnológiát, az ipar 4.0 alkalmazásokat, a robotizáció legfejlettebb fokát. 

Szponzorált tartlamat olvastál.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.