LMP: a kormány a BMW-akkumulátorgyár beruházásának közel 40 százalékát a magyar adófizetők pénzéből biztosítja

Farkas Bazsi 2023-02-14 12:40:16
Közzétették a kormányzati beruházási támogatásokat.

A Külügyminisztérium közzétette az egyedi kormánydöntéssel adott támogatásainak 2022-es listáját. Tavaly összesen 51 beruházás számára osztottak ki támogatásokat: a legnagyobb arányban német vállalatoknak, és természetesen túlsúlyban vannak az autóipari vállalatok. A kormány olyannyira bőkezű udvarlója a külföldi nagyvállalatoknak, hogy a BMW-akkumulátorgyár beruházásának közel 40 százalékát a magyar adófizetők pénzéből biztosítja - írja Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A támogatások listája nem meglepő: nem is vártunk mást a nagytőke eminens kiszolgálójától, a német autógyárak legerősebb európai lobbistájától. A fideszes gazdaságpolitika alapvetése ugyanis az volt az elmúlt 12 évben, hogy a lehető legkedvezőbb gazdasági környezetet teremtse meg a centrumországok nagyvállalatainak. Ezért számolták fel a munkavállalói jogokat, ezért építették le a természetvédelmi intézményrendszert, ezért teremtettek adóparadicsomi környezetet. Ragaszkodnak a saját maguk által teremtett vadkapitalista rendszerhez, amelyben a magyar munkavállalókra és természeti kincsekre olcsó, tetszés szerint kizsákmányolható dologként tekintenek, hiszen így tudják a legbiztosabban fenntartani, hogy a multinacionális szennyező nagyvállalatok hű kiszolgálói legyenek. 

A támogatási lista egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a profit mindig megelőzi az embert és a természetet. Mi, zöldek ennek pont az ellenkezőjét valljuk.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.