LMP: a kormány a BMW-akkumulátorgyár beruházásának közel 40 százalékát a magyar adófizetők pénzéből biztosítja

Farkas Bazsi 2023-02-14 12:40:16
Közzétették a kormányzati beruházási támogatásokat.

A Külügyminisztérium közzétette az egyedi kormánydöntéssel adott támogatásainak 2022-es listáját. Tavaly összesen 51 beruházás számára osztottak ki támogatásokat: a legnagyobb arányban német vállalatoknak, és természetesen túlsúlyban vannak az autóipari vállalatok. A kormány olyannyira bőkezű udvarlója a külföldi nagyvállalatoknak, hogy a BMW-akkumulátorgyár beruházásának közel 40 százalékát a magyar adófizetők pénzéből biztosítja - írja Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A támogatások listája nem meglepő: nem is vártunk mást a nagytőke eminens kiszolgálójától, a német autógyárak legerősebb európai lobbistájától. A fideszes gazdaságpolitika alapvetése ugyanis az volt az elmúlt 12 évben, hogy a lehető legkedvezőbb gazdasági környezetet teremtse meg a centrumországok nagyvállalatainak. Ezért számolták fel a munkavállalói jogokat, ezért építették le a természetvédelmi intézményrendszert, ezért teremtettek adóparadicsomi környezetet. Ragaszkodnak a saját maguk által teremtett vadkapitalista rendszerhez, amelyben a magyar munkavállalókra és természeti kincsekre olcsó, tetszés szerint kizsákmányolható dologként tekintenek, hiszen így tudják a legbiztosabban fenntartani, hogy a multinacionális szennyező nagyvállalatok hű kiszolgálói legyenek. 

A támogatási lista egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében a profit mindig megelőzi az embert és a természetet. Mi, zöldek ennek pont az ellenkezőjét valljuk.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.