Az LMP nem hisz Gulyás Gergelynek

Farkas Bazsi 2023-02-10 11:54:07
Legalábbis addig nem, ameddig a szélerőmű létesítés új szabályait leírva nem látják.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a kormány végre feloldja a szélkerekekre vonatkozó értelmetlen tiltást, csökkentik azt a tizenkét kilométeres szabályt, ami eddig lehetetlenné tette, hogy szélerőművek épüljenek hazánkban. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja egyfelől örül ennek, másfelől viszont a zöldek szerint a kormány túl lassan eszmélt, hiszen ha nem lett volna eddig érvényben ez az őrült szabályozás, akkor már most sokkal több szélerőmű működhetne hazánkban. – mondta Gál József a párt szóvivője.

Gál azt is hozzátette, hogy nem hisznek Gulyás Gergelynek mindaddig, amíg nem látnak konkrét bizonyítékot, papírt vagy előterjesztést arról, hogy a tiltást tényleg feloldják, hiszen a miniszterelnökséget vezető miniszter korábban is tett hasonló bejelentést. Ugyanezt Lantos Csaba energiaügyi miniszter is megígérte, azonban tettek nem követték az ígéreteket és bejelentéseket. Sőt, az LMP vonatkozó határozati javaslatát, amely feloldotta volna a tiltását a szélerőművek építése elől, a Parlament fideszes többsége leszavazta, ráadásul hiába mondta el Orbán Viktor, hogy nyitott lenne a vitára a témát illetően, az illetékes bizottsági ülésen a kormánypárti többség ennek a lehetőségét is megvétózta.

A zöldek megpróbálják komolyan venni Gulyás Gergely szavait, és már most benyújtják határozati javaslatukat a szélenergia hasznosításáról, hogy eltöröljék az értelmetlen szabályozást. Az LMP szerint ugyanis a válságból az egyetlen kiút a zöldfordulat, illetve a saját magunknak megtermelt fenntartható, zöldenergia. Gál szerint nem akkumulátorgyárakatra van szükség, nem az autóipari cégek profitját kell megőrizni, hanem szélerőművekre, naperőművekre és energiahatékonysági programokra van szükség, hogy hazánk végre zöld útra térjen. 

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.