Majdnem határozatképtelen lett a győri költségvetésről tárgyaló Pénzügyi Bizottság ülése

Pintér Bence 2023-02-09 13:23:08
Telefonon kellett odahívni a hiányzó fideszes képviselőket, miután a bizottság két ellenzéki tagja kijelentkezett a rendszerből.

Csak öten jelentek meg csütörtök délelőtt kilenc órakor a Győri Önkormányzat énzügyi Bizottságának ülésén, amelyen az egyik legfontosabb rendeletet, 2023 költségvetési rendeletét tárgyalta a bizottság. A négy hiányzóból hárman előre jelezték, hogy nem lesznek, Laczkovits-Takács Tímea fideszes képviselő viszont nem jelezte ezt előre.

Lapunk információi szerint

az ülés megkezdése után Pollreisz Balázs (MSZP), és Hegedűs Ákos, az ellenzék által jelölt külsős bizottsági tag is kijelentkezett a szavazógépből. Mivel ezáltal csak három bizottsági tag maradt bejelentkezve, az ülés határozatképtelenné vált.

Az SZMSZ szerint ilyenkor az ülést el kell napolni vagy fel kell függeszteni, ehelyett a bizottság fideszes tagjai telefonálni kezdtek, hogy kiegészítsék a létszámot. Hamarosan megérkezett Laczkovits-Takács Tímea, majd az elég feldúlt Kovács Tamás önkormányzati képviselő (Fidesz), így a bizottsági elnök Takács Krisztiánnal (Fidesz) és Rózsavölgyi Lászlóval (Fidesz), illetve az egyik külső bizottsági taggal együtt megvolt a kellő létszám az ellenzéki tagok nélkül is.

„Ebből is látszik, hogy a fideszeseknek mennyire fontos Győr város költségvetése” – nyilatozta lapunknak az üggyel kapcsolatban Pollreisz Balázs szocialista képviselő.

A bizottság kiegészülése után az ellenzéki tagok is bejelentkeztek, és ülésen megtárgyalták a költségvetési javaslat egyes részeit – erről a későbbiekben majd beszámolunk –, és végül a bizottság megszavazta a költségvetési javaslatot, ami február végén kerül majd a közgyűlés elé. Kérdés azonban, hogy ez az eljárás megfelelt-e az SZMSZ-nek, tehát kérdéses, hogy törvényesen nyújtja-e be a bizottság a költségvetési rendeletet a közgyűlésnek: ennek a kérdésnek Pollreisz Balázs ügyvéd segítségével fog utánajárni.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is