LMP: Az országos népszavazás biztosíthatja, hogy a kormány ne trükközhessen az akkumulátorgyárak helyszíneivel

Farkas Bazsi 2023-02-09 16:15:04
A profit kimegy, a szennyezett környezet marad.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azért kezdeményezett országos népszavazást, hogy a német autógyártókat és az ázsiai akkumulátorgyárakat készségesen kiszolgáló kormány, a jövőben a helyiek kifejezett hozzájárulása nélkül ne áldozhassa fel vízkincsünket, termőföldjeinket, gyermekeink jövőjét a multinacionális cégek profitjának érdekében.

Tetlák Örs a zöldek elnökségi tagja és egyben Érd város alpolgármestere emlékeztet arra, hogy öt évvel ezelőtt az LMP aktivistái akadályozták meg az érdi közgyűlésen, hogy a Fidesz tönkre tegye az Elvira-majort, hiszen a kormány a gyümölcsös helyén ipari parkot hozott volna létre, hogy akkumulátorgyárat hozzon ott létre. Azonban a Fidesz végül mégis kiszolgálta a dél-koreai céget, hiszen Érd és az Elvira Major ugyan megúszta a beruházást, de Komáromban megvalósult a befektetés.

Éppen ezért van szükség országos népszavazásra, hiszen hiába sikeres egy helyi népszavazás Debrecenben, ha a beruházást a Fidesz pár kilométerrel arrébb viszi. Tetlák hangsúlyozta azt is, hogy a kormány nem kérdezi meg a településen élőket, elzárja őket a döntéstől, ráadásul a gyárakban jellemzően vendégmunkásokat dolgoztatnak, alacsonyan tartva a bérszínvonalat. Ezen kívül további adókedvezményeket is biztosítanak ezeknek a cégeknek, miközben a környezetvédelmi szabályozás elfogadhatatlan.

Ha ez nem lenne elég, elképesztő mennyiségű állami támogatásokat is kapnak ezek a multinacionális vállalatok, miközben a nyereséget kiviszik az országból, a környezetszennyezést pedig itt hagyják. Az LMP szerint a profit soha nem előzheti meg az embert, sem a természetet, Magyarország saját mértékéhez képest már most is bőven elegendő akkumulátorgyárral rendelkezik, a külföldi igények miatt hazánk vízkincsét kiárusítani pedig annyira zöld, mint amennyire nemzeti: semennyire. Tetlák szerint ezért van szükség országos népszavazásra, hogy egyetlen település se járjon úgy, mint Sóskút, Iváncsa, vagy Debrecen.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.