Két éve vár arra a Magyar Közút, hogy végre a rendelet alapján hozzájuk kerüljön a bucsui határátkelő

Farkas Bazsi 2023-02-09 17:29:00
Amint ez megtörténik a társaság el fogja bontani az épületet.

Hétfőn közültünk cikket a bucsui határátkelővel kapcsolatban. Akkor az apropó az volt, hogy Balassa Péter (Jobbik) országgyűlési képviselő írásban kérdezte meg a Belügyminisztériumot arról, hogy mi lesz az átkelő épületének sorsa.

Balassa azt a választ kapta, hogy egy 2021-es kormányhatározattal az épület kezelését az állam átadta a Magyar Közútnak, így a társaságnak kellene gondoskodnia arról, hogy az ingatlan esetleges bontása, környezetének rendbetétele és akadálymentesítése megtörténjen.

Csakhogy a Magyar Közút jelenleg semmit sem tud tenni a határátkelő ügyében, ugyanis még mindig nem kapta meg annak kezelését.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Tavaly júniusban foglalkoztunk az üggyel, akkor is ez volt a helyzet, és most, a Közúttól frissen kapott válaszban is ugyanerre tér ki a társaság:

A bucsui határátkelő a vonatkozó kormányhatározat alapján ütemezetten kerül majd társaságunk vagyonkezelésébe. Az átadás még folyamatban van, előreláthatóan 2023 első negyedévében kerülhet sor, addig az ingatlanok továbbra is a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vagyonkezelésében lesznek. 

A tervek szerint a későbbiekben Bucsun a teljes épület elbontására kerül majd sor. 

A munkák pontos ütemezéséről és kivitelezéséről később áll módunkban részletesebb tájékoztatást adni, melyhez elsőként az szükséges, hogy az ingatlanok társaságunk vagyonkezelésébe kerüljenek majd.

Magyarország 2007 december 21-én csatlakozott a schengeni övezethez, vagyis a nyugati határszélen az eu-s országokkal közös határon eltűnt az ellenőrzés. Az osztrák oldalon nem sokkal a csatlakozás után lebontották a határátkelőt.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.