A január végi szombathelyi hóesés buktatta le a belvárosi szabálytalan közlekedőket

Farkas Bazsi 2023-02-03 18:40:00
A Nagyszálló előtti körforgalom jelenthetne megoldást?

Január 22-én hóesésre ébredt Szombathely. A város kapott egy kicsit a régi telek hangulatából és pár órára fehérbe öltözött a táj, ezzel együtt a belváros is.

Ezt a fotót is azon a reggelen készítettük a Mártírok teréről.

Fotó: Farkas Bazsi

Elsőre mi sem vettük észre, csak miután felhívták rá a figyelmünket, hogy a haladási irányokkal sehogy sem egyező keréknyomok kerültek a frissen hullott hóba.

Ezeket pirossal jelöltük. 

Fotó: Farkas Bazsi

A Mártírok terén, a Nagyszálló előtt ugyanis lehetetlen szabályosan a tér páros oldalán a szálló felé autózni, és az is szabálytalan, ha a Belső Uránia udvar felől a Kőszegi utca irányába hajt valaki. 
 
Bár szemtanú ezúttal nem voltunk az esetnek, ám azt már nem egyszer láttuk, hogy a Belső Uránia udvar parkolójából kihajtó autósok inkább menetiránnyal szembe haladva vezetnek 5 métert a szálló oldalában, mintsem a Király utca felé kihajtva a fél várost megkerülik csakhogy irányba kerüljenek.

Arra persze senki nem akarunk bíztatni, sőt óva intjük, hogy szabálytalankodjon, minden esetre úgy néz ki, hogy itt egy olyan forgalomszervezés történt, ami szembemegy a hétköznapok gyakorlatával.

Véleményünk szerint hasznos lenne egy körforgalom a Király és Széll Kálmán utcák találkozásánál. Ez több szempontból is jó döntés lehetne:

A Belső Uránia udvarban parkoló autósoknak kellene szabálytalankodniuk, hanem vissza tudnának itt fordulni.

Fotó: Farkas Bazsi

Szent Márton utcából érkező kerékpárosok a Király utca felől tovább tudnának haladni a Kőszeg utca irányába anélkül, hogy le kellene szállniuk. Így talán a Fő téren áthaladó kerékpáros forgalom is csökkene.

Csökkenhetne a Szelestey, a Vörösmarty és Wesselényi utca forgalma is, mivel a Szent Márton utcából érkező autósok a Kisfaludyra kanyarodva a Király utcán át a körforgalom segítségével haladhantának a belváros irányába. 

Egyelőre azonban ezek csak ötletek a részünkről, hiszen sem előterjesztési, sem terv, sem pedig kivitelezési szinten nem került elő a körforgalom építése. A helyszínt elnézve talán még hely is lenne hozzá.

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.