A félidején túl van a zalaegerszegi 15 milliárd forintos városépítő program

Farkas Bazsi 2023-02-02 15:39:00
A városban minden településrészén megvalósulnak út-, járda- vagy parkolóépítések, illetve felújítások, összesen 91 helyszínen.

A tervezett beruházásoknak több mint fele megvalósult már Zalaegerszegen, a mintegy 15 milliárd forintból elindított Kovács Károly Városépítő Programban - mondta el a város polgármestere csütörtökön.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a program újabb elemének, a Budai völgy utcában elvégzett útrekonstrukciós munkák helyszínén beszélt arról, hogy az arányos városfejlesztést szem előtt tartva indult el 2021-ben a városépítő program. Ennek figyelembe vételével Zalaegerszeg minden településrészén megvalósulnak út-, járda- vagy parkolóépítések, illetve felújítások, összesen 91 helyszínen.

A városvezető az MTI kérdésére hozzátette: a fejlesztési program 2024 végéig tart, a tervezett beruházásoknak már több mint a fele megvalósult.

Azt pedig mi tesszük hozzá, hogy a program anyagi fedezetét a központi költségvetés biztosítja.

Szilasi Gábor, az érintett településrész önkormányzati képviselője kifejtette: a Budai völgy utcában a gyorshajtók, a vízelvezetéssel kapcsolatos problémák és a szűk úttest miatt érkezett a legtöbb jelzés az itt élőktől, ezért korábban már fekvőrendőrt helyeztek el egy részen. A több mint 35 millió forintból megvalósult rekonstrukciós beruházás során több helyen is új aszfaltburkolatot kapott az utca, egyes részeken kiemelt szegéllyel vezetik le a lezúduló csapadékot, illetve rövidebb támfalat is kellett emiatt építeni, de több helyen kitérőket is kialakítottak, hogy az egymással szemben közlekedő járművek elférjenek.

Címlapfotó: Balaicz Zoltán polgármester és Gecse Péter alpolgármester/Balaicz Zoltán Facebook - illusztráció.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.