14 fokban, és nagykabátban nézték a színházi előadást a nézők a szombathelyi MMIK-ban

Farkas Bazsi 2023-02-02 09:19:24
Többen inkább hazamentek a szünetben.

Pénteken újabb előadással érkezett a szombathelyi MMIK-ba a Déryné program. Ez az a sorozat, amit a kormány azért hívott életre, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen. A programban bemutatott darabok egy szigorú rostán mennek át, a zsűri tagja többek között a Nemzeti Színház igazgatója Vidnyánszky Attila is.

A múlt héten a Déryné ifjasszony című darabot mutatták be az MMIK színháztermében, ahol igen csak hideg volt. Több olvasónk is azzal keresett meg minket, hogy a teremben szerintük alig lehetett több, mint 13-14 fok. A nagyszünetben többen visszakérték a téli kabátjukat és így ültek vissza, mások inkább hazamentek felmelegedni.

Fotó: MMIK

Az MMIK Facebook-oldalán egy komment ugyanezt erősíti meg:

Az előadás fantasztikus volt! Minden elismerésem a színészeknek, akik ilyen hideg, fűtetlen bocsánat "légbefúvással temperált" színházteremben képesek voltak ilyen színvonalas előadásra.

Nagyon hideg volt, sokan a szünetben ezért el is mentek. Télikabátban, nagyon melegen felöltözve is fáztunk, de a szuper előadás miatt kitartottunk.

Az intézmény vezetésének, a város vezetésének és a hatalomnak a szégyene hogy ilyen hidegben kell egy előadást megtartani. A fővárosi színházakban bizonyára nincs ilyen hideg mert a budapestiek ezt nem tűrnék el.

Ráadásul további előadást is meghirdettek. Óva intek mindenkit a részvételtől, mert nem 18 de még 14 fok sem volt!!!

Az MMIK üzemeltetését 2020-ban vette át a magyar állam. Jelenleg a Magyar Teátrum Közhasznú NKft. és a Baross Imre Alapítvány tulajdonában álló Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Közhasznú Kft. üzemelteti az ingatlant.

A posztban leírtakat az MMIK fotói is alátámasztani látszanak. A Déryné ifjasszonyt teltházzal hirdette meg az intézmény, ám a fotókon az látszik, hogy bőven vannak üres széksorok a kabátban ülő nézők között.

Fotó: MMIK

Már tavaly novemberben arról írt az épületben működő Mesebolt Bábszínház, hogy nincs fűtés az épületben, és most úgy tűnik, ezt a problémát azóta sem sikerült megoldani.

Értesülésünk szerint a színészek a pénteki előadásba még a szövegbe is beleszőtték a hideg körülményeket és az hangzott el, hogy többet hideg színházteremben nem játszanak.

Ennek valódiságát próbáltuk ellenőrizni, írásban kerestük meg a Déryné programot, azonban napok óta nem kaptunk választ.

Telefonon kerestük az MMIK ügyvezetőjét Kiss Gábor Boldizsárt, ám nem értük el.

A Déryné program következő szombathelyi előadása a Szemet szemért február 18-ra volt meghirdetve, ám az MMIK közlése szerint ez elmarad. 

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.