14 fokban, és nagykabátban nézték a színházi előadást a nézők a szombathelyi MMIK-ban

Farkas Bazsi 2023-02-02 09:19:24
Többen inkább hazamentek a szünetben.

Pénteken újabb előadással érkezett a szombathelyi MMIK-ba a Déryné program. Ez az a sorozat, amit a kormány azért hívott életre, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen. A programban bemutatott darabok egy szigorú rostán mennek át, a zsűri tagja többek között a Nemzeti Színház igazgatója Vidnyánszky Attila is.

A múlt héten a Déryné ifjasszony című darabot mutatták be az MMIK színháztermében, ahol igen csak hideg volt. Több olvasónk is azzal keresett meg minket, hogy a teremben szerintük alig lehetett több, mint 13-14 fok. A nagyszünetben többen visszakérték a téli kabátjukat és így ültek vissza, mások inkább hazamentek felmelegedni.

Fotó: MMIK

Az MMIK Facebook-oldalán egy komment ugyanezt erősíti meg:

Az előadás fantasztikus volt! Minden elismerésem a színészeknek, akik ilyen hideg, fűtetlen bocsánat "légbefúvással temperált" színházteremben képesek voltak ilyen színvonalas előadásra.

Nagyon hideg volt, sokan a szünetben ezért el is mentek. Télikabátban, nagyon melegen felöltözve is fáztunk, de a szuper előadás miatt kitartottunk.

Az intézmény vezetésének, a város vezetésének és a hatalomnak a szégyene hogy ilyen hidegben kell egy előadást megtartani. A fővárosi színházakban bizonyára nincs ilyen hideg mert a budapestiek ezt nem tűrnék el.

Ráadásul további előadást is meghirdettek. Óva intek mindenkit a részvételtől, mert nem 18 de még 14 fok sem volt!!!

Az MMIK üzemeltetését 2020-ban vette át a magyar állam. Jelenleg a Magyar Teátrum Közhasznú NKft. és a Baross Imre Alapítvány tulajdonában álló Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Közhasznú Kft. üzemelteti az ingatlant.

A posztban leírtakat az MMIK fotói is alátámasztani látszanak. A Déryné ifjasszonyt teltházzal hirdette meg az intézmény, ám a fotókon az látszik, hogy bőven vannak üres széksorok a kabátban ülő nézők között.

Fotó: MMIK

Már tavaly novemberben arról írt az épületben működő Mesebolt Bábszínház, hogy nincs fűtés az épületben, és most úgy tűnik, ezt a problémát azóta sem sikerült megoldani.

Értesülésünk szerint a színészek a pénteki előadásba még a szövegbe is beleszőtték a hideg körülményeket és az hangzott el, hogy többet hideg színházteremben nem játszanak.

Ennek valódiságát próbáltuk ellenőrizni, írásban kerestük meg a Déryné programot, azonban napok óta nem kaptunk választ.

Telefonon kerestük az MMIK ügyvezetőjét Kiss Gábor Boldizsárt, ám nem értük el.

A Déryné program következő szombathelyi előadása a Szemet szemért február 18-ra volt meghirdetve, ám az MMIK közlése szerint ez elmarad. 

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.