LMP: Az emberek nemet mondanak az akkumulátorgyárakra!

Farkas Bazsi 2023-01-31 16:12:03
Kanász-Nagy Máté szerint azok árusítják ki Magyarországot, akik olyan beruházásokat akarnak hazánkba hozni, melyek az energiánkat és a természeti kincseinket rohamos mértékben elfogyasztják.

Bayer Zsolt a minap azt mondta, hogy a magyar zöldek hazaárulók, mert nem támogatják az akkumulátorgyártást. Ezzel szemben mi azt gondoljuk, hogy azok árusítják ki Magyarországot, akik olyan beruházásokat akarnak hazánkba hozni, melyek az energiánkat és a természeti kincseinket rohamos mértékben elfogyasztják - véli Kanász-Nagy Máté, az LMP Parlamenti képviselője.

Ezek a beruházások egyértelműen káros beruházások, ráadásul az emberek feje fölött hozták meg a döntéseket ezekről, őket nem kérdezték meg arról, hogy szeretnének-e környezetszennyező gyárat a városukba telepíteni. Holott a debreceni lakossági fórum is bizonyítja, hogy a többség nem kér ezekből a gyárakból, de a mai nyíregyházi lakossági fórum is ezt bizonyítja. - tette hozzá Kanász-Nagy.

A közvéleménykutatások is azt mutatják, hogy az emberek elutasítják az akkumulátorgyárakat, az Iránytű Intézet eredménye alapján a többség negatívnak látja ezeket a gyárakat, ami nem csoda, hiszen ez egy víz- és energiaigényes ágazat. A zöldek szerint nem olyan országba kell telepíteni az ilyen üzemeket, ahol mindkettőből hiány van, hiszen a hazai villamosenergia harminc százalékát külföldről importáljuk, de elég megnézni például Debrecen környékén a talajvíz szintjét, ami évtizedek óta folyamatosan csökken.

Kanász-Nagy azt is elmondta, hogy hazánkban már most működik annyi akkumulátorgyár, ami a hazai igényeket ki tudja elégíteni, azaz ha elektromos autóra akarunk átállni, akkor Magyarországon a meglévő kapacitás egyetlen év alatt ki tudná szolgálni ezt az igényt. A tervezett debreceni gyár például egy év alatt tudna annyi akkumulátort gyártani, amivel a teljes hazai gépjármű állományt elektromossá lehetne cserélni, onnantól kezdve a gyár csak és kizárólag külföldi gépkocsi tulajdonosait támogatnánk ilyen gyártással, mindezt úgy, hogy a gyár szennyezése és valamennyi negatív hatása itt maradna velünk hosszú évtizedekre.

Az LMP szerint abba kell hagyni azt az irányt, hogy úgy próbáljuk fejleszteni Magyarországot és a magyar gazdaságot, hogy ez súlyos környezeti és természeti ártalmakkal járjon, hogy ez súlyosan sértse a demokratikus működést. Egyértelmű, hogy ezek a gyárak nem fejlődést, hanem további függőséget és szennyezést okoznak. Éppen ezért a zöldek tüntetést szerveznek Debrecenbe, arra kérnek mindenkit, hogy jöjjenek el február 9-én 18 órára a Csapó utcába, és tüntessenek közösen a kormány eszetlen, jövőt felélő tervei ellen.

Az LMP petíciót is indított az akkumulátorgyárak ellen, melyet az alábbi linken tudnak aláírni.

Szólj hozzá!

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.

A győri Rómer Házba érkezik a Háromharmad podcast

Élőben veszik fel a 24.hu politikai kibeszélőműsorát.