A várva várt Napoli–Roma olasz Serie A mérkőzés: mire számíthatunk?

ugytudjuk.hu 2023-01-20 06:29:12
2023. január 29-én, vasárnap az olasz Napoli és a Roma csapata találkozik a San Paolo Stadionban. Ez az olasz 38 fordulós Serie A bajnokságának 20. fordulója lesz.

Az idő alatt, amíg a Roma labdarúgóklub vezetőedzője José Mourinho, a csapat 18 „száraz” mérkőzést játszott hazai pályán. A rómaiak minden tornán kapott gól nélkül játszottak, amely összesen 18 hazai meccs. Ilyen kiváló teljesítménnyel csak a Juventus és az Inter büszkélkedhet a Serie A-ban.

Elmondhatjuk, hogy a rómaiaknak szerencséjük volt a vezetőedzővel, mert José Mourinhót hívták a portugál válogatott edzői posztjára, de nem vállalta. Természetesen nem ő volt az egyetlen jelölt erre a posztra, de mégis visszautasította. A pletykák szerint Mourinho ajánlatot vár a brazil válogatottól, de egyelőre sikeresen edzi az FC Romát. Talán a rómaiak vezetőedzője legalább a harmadik helyig tudja juttatni a csapatot a tabellán és felveheti a versenyt a csapattal a bajnoki címért a tornán.

Lehetőségek mindig vannak, főleg, hogy a támadó Paulo Dybala jó teljesítményt nyújtott a Genoával vívott meccsen. Épp ő volt az, aki a 64. percben gólt szerzett a Genoa ellen. Mourinho hangsúlyozta, hogy az olyan játékosok, mint Dybala, még jobbá teszik a csapatot és az edzőt.

Ami a Napolit illeti, a Juventus felett aratott diadalmas győzelme után fontos lesz, hogy a mentor Spalletti jól motiválja a játékosokat, hogy ne lankadjon érdeklődésük és ne lazuljanak el a játék elején. Hiszen minek pazarolni energiát az egyszerűen “közepes” Roma csapatára, amely a 7. helyen áll, amikor a Napoli most az első helyet foglalja el a bajnokság tabelláján. De tekintettel az olasz csapatok látványos játékaira és a játékosok temperamentumára, senki sem fog tudni ellazulni.

Luciano Spalletti megjegyzi, hogy a "játék a labdával" számára megfelelő taktika. A Napoli edzője úgy véli, hogy a csapat nagy valószínűséggel veszít, ha riválisaival közvetlen csatába megy. Hogy ez a taktika ellenkezik csapata természetével, ez a stílus nem illik hozzájuk. Spalletti hangsúlyozza, hogy csapata számára a legjobb stílus az aktív labdabirtoklás, vagyis az, ha a meccsen végig ténylegesen támad és nem védekezik az ellenfél támadásai ellen.

El kell ismerni, hogy az ilyen játék taktika meghozza a maga jó eredményeit. Hiszen úgy tartják, hogy a Juventusnak remek védelme van. Nem véletlen, hogy csapatuk a FIFA 23 számítógépes játék hivatalos képviselője. De még egy ilyen kiváló védekezés is elesett Spalletti védőinek kivédhetetlen támadásai előtt. Habár a Juventusnak sikerült legalább egy gólt szereznie. De a szurkolók hatalmas támogatásának köszönhetően a Napoli játékosai nem csüggedtek el és támadásba lendültek.

Érdemes figyelembe venni, hogy az FC Roma egyik középpályása augusztus óta lábadozik lábszártörése után. Georginio Wijnaldum előzetesen január 30-án, vagyis a Napoli-Roma meccs másnapján tér vissza betegszabadságáról.

Azt sem tudni, mikor áll helyre a Roma védekező középpályása, Ebrima Darboe. Aki 2022 júliusában keresztszalag-műtéten esett át. Ez idő alatt Mourinho valószínűleg már kigondolta a sémákat és stratégiákat, hogyan lehet két védő nélkül meglenni, de a Napoli is kidolgozta a saját taktikáját minden ellenfélhez, miközben szerencsére nincs sérült és eltiltott játékos Spalletti csapatában.

Meglátjuk, hogyan játszanak a rómaiak nem hazai mérkőzésen, sőt a tabellát vezető Napolival. Tekintettel arra, hogy a nápolyi klub 5:1-re verte meg a Juventust (amely a 2. a tabellán). Elegendő-e José Mourinhónak egy „jó csatár”, aki elég „jóvá” teszi az egész csapatát ahhoz, hogy ellensúlyozza a Napoli taktikai támadásait.

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Horváth Attila: Nem tartom kizártnak, hogy lakossági egyeztetést kezdjünk az Intermodális Csomópontról

Bár a megvalósítás egyelőre a kanyarban sincs, lehet, hogy így is érdemes egy társadalmi párbeszédet elkezdeni.

Az LMP az energiaügyi miniszterhez fordul a recski bányanyitás ügyében

200 méteres távolságra van a bánya a lakott területtől.

Tagadja a Mi Hazánk, hogy tagja lenne a győri Fodor Roland

A párt szerint csak a jelentkezését nyújtotta be.

A komáromi akkumulátorgyár bővítésétől rettegnek a helyiek

Már a mostani működés mellett is vannak aggasztó jelek.

Február második felében már egészen biztosan használható lesz Szombathely legújabb útja

Végre gurulhatnak az autók a Körmendi és a Jáki út között.

Szombathely nemet mond az akkumulátorgyárakra!

Határozatot hozott rá a közgyűlés. A Fidesz-frakció nem nyomott gombot.

A SZOVA balatoni nyaralójában fognak üdülni a szombathelyi gyerekek

Egészen biztosan nem fogják eladni az ingatlant - jelentett ki Nemény polgármester.

Ukránokat kutyázó posztot rakott ki, kátyúkról kapott kérdéseket a győri fideszes képviselő

A világpolitikai kalandozásnak a szabadhegyi helyi ügyek vetettek véget.

Rekordokkal zárta a Szombathelyen is jelen lévő Főtaxi az elmúlt évet

A flotta autói összesen csaknem 36 millió kilométert tettek meg.

Elit informatikus-alapképzést indít a győri egyetem

„Erős, magas presztízsű szakot indítunk, ahová a legjobb és a legmotiváltabb fiatalok jelentkezését várjuk” – fogalmazott a dékán.

Tüntetést szervez az LMP Debrecenbe

A párt minden önkormányzati képviselője előterjesztéssel próbálja megvédeni a helyieket.

Február másodikán indulnak a bértárgyalások az Audiban

A szakszervezet a bérek reálértékét akarja megőrizni.

Fizetős lesz a győri ETO Park parkolója

Az első három óra ingyenes lesz, utána kétszáz forintot kell fizetni óránként.