Eddig nem vitték túlzásba a beszédet győri képviselők a parlamentben

Pintér Bence 2023-01-11 08:27:18
Simon Róbert Balázs az Úszó Nemzet programmal is dicsekedett, ami aztán Győrben félbeszakadt a bezárások miatt.

Médiapartnerünk, az Mfor.hu szedte össze, hogy mely parlamenti képviselő milyen felszólalási statisztikával zárta a 2022-es évet, az Ugytudjuk.hu pedig összeszedte ezen belül a vasi képviselők felszólalásait.

De hogy állnak a Győr-Moson-Sopron megyei képviselők?

Legtöbbször Mosonmagyaróvár és a Szigetköz nagy részének képviselője, Dr. Nagy István agrárminiszter szólalt meg a parlamentben, ami azt tekintve talán nem meglepő, hogy miniszterként számos kérdést kap: tavaly tavasz óta 16 felszólalása van a parlamentben, ezek közül azonban kevés az, ami helyi ügyekről szól: alapvetően inkább szaktémákban és olyan ügyekben szólalt fel, mint a rezsicsökkentés. Leghosszabb hozzászólása 30 perces, legrövidebb 1 perc 17 másodperces volt. Az előző ciklusban 82 felszólalása volt.

Sopron környékének képviselője, Barcza Attila lett a második hat felszólalással. Ezek között sincs azonban sok, amely helyi ügyekről szól. Leghosszabb hozzászólása 8 perces, a legrövidebb 44 másodperces, amiből jó átlagot is lehet vonni, mert a többi hozzászólás 3-4 perc körüli. A képviselő az előző ciklusban 43-szor szólalt fel a parlamentben.

Éppen csak, de harmadik lett Simon Róbert Balázs, Győr nagyobb részének képviselője, aki kétszer szólalt fel, ebből egyszer az Audi legújabb győri beruházását dicsérte, illetve a költségvetés vitájában volt egy 14 perces hozzászólása a kultúráról és az innovációról. Ebben volt egyébként egy érdekes rész, mivel Simon külön kiemelte az Úszó Nemzet Programot:

„A 2023. évben is folytatódik a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott »Minden gyermek tanuljon meg úszni!« program. Ez a program tavaly indult el 20 városban, mintegy 12 ezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával”

– idézte fel Simon, de azt még nem tudhatta júliusban, hogy a program éppen Győrben nem tud majd folytatódni a szeptemberben bezárt uszodák miatt. Simonnak az előző ciklusban 28 felszólalása volt.

Kara Ákos, a Győrtől délre és keletre eső települések, illetve Győr déli részének képviselője egyszer szólalt fel, 12 perc erejéig a költségvetés vitájában, amelyben kitért a körzetében folyamatban lévő fejlesztésekre. Az előző ciklusban 19 felszólalása volt.

A Rábaköz képviselője, Gyopáros Alpár futott be a megyei bajnokságban az utolsó helyre, annak ellenére, vagy éppen azért, mert ő egyben a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is: egyszer sem szólalt fel Az előző ciklust kilenc felszólalással zárta egyébként. 

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

Egy komplett tantermet újított fel a TDK a szombathelyi Gépipariban

Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott a felajánlott 10 millió forintból.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.