Eddig nem vitték túlzásba a beszédet győri képviselők a parlamentben

Pintér Bence 2023-01-11 08:27:18
Simon Róbert Balázs az Úszó Nemzet programmal is dicsekedett, ami aztán Győrben félbeszakadt a bezárások miatt.

Médiapartnerünk, az Mfor.hu szedte össze, hogy mely parlamenti képviselő milyen felszólalási statisztikával zárta a 2022-es évet, az Ugytudjuk.hu pedig összeszedte ezen belül a vasi képviselők felszólalásait.

De hogy állnak a Győr-Moson-Sopron megyei képviselők?

Legtöbbször Mosonmagyaróvár és a Szigetköz nagy részének képviselője, Dr. Nagy István agrárminiszter szólalt meg a parlamentben, ami azt tekintve talán nem meglepő, hogy miniszterként számos kérdést kap: tavaly tavasz óta 16 felszólalása van a parlamentben, ezek közül azonban kevés az, ami helyi ügyekről szól: alapvetően inkább szaktémákban és olyan ügyekben szólalt fel, mint a rezsicsökkentés. Leghosszabb hozzászólása 30 perces, legrövidebb 1 perc 17 másodperces volt. Az előző ciklusban 82 felszólalása volt.

Sopron környékének képviselője, Barcza Attila lett a második hat felszólalással. Ezek között sincs azonban sok, amely helyi ügyekről szól. Leghosszabb hozzászólása 8 perces, a legrövidebb 44 másodperces, amiből jó átlagot is lehet vonni, mert a többi hozzászólás 3-4 perc körüli. A képviselő az előző ciklusban 43-szor szólalt fel a parlamentben.

Éppen csak, de harmadik lett Simon Róbert Balázs, Győr nagyobb részének képviselője, aki kétszer szólalt fel, ebből egyszer az Audi legújabb győri beruházását dicsérte, illetve a költségvetés vitájában volt egy 14 perces hozzászólása a kultúráról és az innovációról. Ebben volt egyébként egy érdekes rész, mivel Simon külön kiemelte az Úszó Nemzet Programot:

„A 2023. évben is folytatódik a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott »Minden gyermek tanuljon meg úszni!« program. Ez a program tavaly indult el 20 városban, mintegy 12 ezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával”

– idézte fel Simon, de azt még nem tudhatta júliusban, hogy a program éppen Győrben nem tud majd folytatódni a szeptemberben bezárt uszodák miatt. Simonnak az előző ciklusban 28 felszólalása volt.

Kara Ákos, a Győrtől délre és keletre eső települések, illetve Győr déli részének képviselője egyszer szólalt fel, 12 perc erejéig a költségvetés vitájában, amelyben kitért a körzetében folyamatban lévő fejlesztésekre. Az előző ciklusban 19 felszólalása volt.

A Rábaköz képviselője, Gyopáros Alpár futott be a megyei bajnokságban az utolsó helyre, annak ellenére, vagy éppen azért, mert ő egyben a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is: egyszer sem szólalt fel Az előző ciklust kilenc felszólalással zárta egyébként. 

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.