Eddig nem vitték túlzásba a beszédet győri képviselők a parlamentben

Pintér Bence 2023-01-11 08:27:18
Simon Róbert Balázs az Úszó Nemzet programmal is dicsekedett, ami aztán Győrben félbeszakadt a bezárások miatt.

Médiapartnerünk, az Mfor.hu szedte össze, hogy mely parlamenti képviselő milyen felszólalási statisztikával zárta a 2022-es évet, az Ugytudjuk.hu pedig összeszedte ezen belül a vasi képviselők felszólalásait.

De hogy állnak a Győr-Moson-Sopron megyei képviselők?

Legtöbbször Mosonmagyaróvár és a Szigetköz nagy részének képviselője, Dr. Nagy István agrárminiszter szólalt meg a parlamentben, ami azt tekintve talán nem meglepő, hogy miniszterként számos kérdést kap: tavaly tavasz óta 16 felszólalása van a parlamentben, ezek közül azonban kevés az, ami helyi ügyekről szól: alapvetően inkább szaktémákban és olyan ügyekben szólalt fel, mint a rezsicsökkentés. Leghosszabb hozzászólása 30 perces, legrövidebb 1 perc 17 másodperces volt. Az előző ciklusban 82 felszólalása volt.

Sopron környékének képviselője, Barcza Attila lett a második hat felszólalással. Ezek között sincs azonban sok, amely helyi ügyekről szól. Leghosszabb hozzászólása 8 perces, a legrövidebb 44 másodperces, amiből jó átlagot is lehet vonni, mert a többi hozzászólás 3-4 perc körüli. A képviselő az előző ciklusban 43-szor szólalt fel a parlamentben.

Éppen csak, de harmadik lett Simon Róbert Balázs, Győr nagyobb részének képviselője, aki kétszer szólalt fel, ebből egyszer az Audi legújabb győri beruházását dicsérte, illetve a költségvetés vitájában volt egy 14 perces hozzászólása a kultúráról és az innovációról. Ebben volt egyébként egy érdekes rész, mivel Simon külön kiemelte az Úszó Nemzet Programot:

„A 2023. évben is folytatódik a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott »Minden gyermek tanuljon meg úszni!« program. Ez a program tavaly indult el 20 városban, mintegy 12 ezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával”

– idézte fel Simon, de azt még nem tudhatta júliusban, hogy a program éppen Győrben nem tud majd folytatódni a szeptemberben bezárt uszodák miatt. Simonnak az előző ciklusban 28 felszólalása volt.

Kara Ákos, a Győrtől délre és keletre eső települések, illetve Győr déli részének képviselője egyszer szólalt fel, 12 perc erejéig a költségvetés vitájában, amelyben kitért a körzetében folyamatban lévő fejlesztésekre. Az előző ciklusban 19 felszólalása volt.

A Rábaköz képviselője, Gyopáros Alpár futott be a megyei bajnokságban az utolsó helyre, annak ellenére, vagy éppen azért, mert ő egyben a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is: egyszer sem szólalt fel Az előző ciklust kilenc felszólalással zárta egyébként. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.