Január 9-től módosul a szombathelyi buszközlekedés menetrendje

Farkas Bazsi 2023-01-04 15:42:42
Mutatjuk a részleteket!

A 12-es vonalon Herény, Béke térről iskolás napokon 7:17-kor új járat közlekedik a vasútállomásig, ezáltal a reggeli csúcsidőszakban 15 perces követéssel közlekednek a járatok,

A Herény, Béke térről 5:36-kor induló autóbusz 4 perccel korábban, 5:32-kor indul és módosított menetidővel közlekedik. Bogát, szociális otthon megállóhelyről 6:13 helyett 2 perccel később, 6:15-kor indul.

A 27-es vonalon a vasútállomásról 7:01-kor induló járat 12 perccel korábban, 6:49-kor indul, a Parkerdő, autóbusz-fordulótól induló járat 7:19 helyett 10 perccel korábban, 7:09-kor indul, így a belvárosba 7:20 körül, míg a vasútállomásra 7:25-kor érkezik.

A 24-es autóbuszok útvonala módosul: mindkét irányban érintik a Kalló utca és Kámon megállóhelyeket (a Minerva lakópark felé csak leszálló utas jelentkezése esetén térnek be).
Az Oladi városrész felé közlekedő reggeli autóbusz Minerva lakópark végállomásról 7:23 helyett 13 perccel korábban, 7:10-kor indul.
A Minerva lakópark felé Oladi városrész végállomásról a korábbi 14:55-ös és 17:11-es indulást összevonva 15:25-kor indul autóbusz.
A Minerva lakóparkból 8:23-kor és 14:35-kor, továbbá az Oladi városrész végállomásról 8:44-kor induló járatok megszűnnek.

A 20C vonalon a vasútállomásról munkanapokon 14:02-kor induló 20C járat 3 perccel később, 14:05-kor indul.

A 25-ös vonalon az Aranypatak lakóparkból munkanapokon 7:45-kor induló járat 10 perccel korábban, 7:35-kor indul, igazodva az útvonalán érintett iskolák csengetési rendjéhez.

A 4H hivatásforgalmi vonalon az Oladi városrész végállomásról munkanapokon 13:05-kor induló járat 2 perccel később, 13:07-kor indul.
A BPW-Hungária Kft. végállomásról munkanapokon 16:35-kor induló járat 20 perccel korábban, 16:15-kor indul.

Az 5H hivatásforgalmi vonalon az Olad, autóbusz-forduló végállomásról 4:55-kor induló járat módosított menetidőkkel közlekedik, így a késések várhatóan megszűnnek,
Az ipartelep felől 14:05-kor induló járat 4 perccel korábban, 14:01-kor indul, stabilabban biztosítva az átszállást az autóbusz-állomásról elérhető helyközi és regionális autóbuszjáratokra. 14:05-kor a 6H járat továbbra is elérhető az ipartelepről.

A 6H hivatásforgalmi vonalon közlekedő autóbuszok az ipartelep felé az 56-osok tere (Vörösmarty utca) megállóhelyen a továbbiakban nem állnak meg, a járatok az 56-osok tere (Széll Kálmán utca) megállóhelyen továbbra is elérhetőek.
Munkanapokon az Újperint, Erkel utca 54. végállomásról 5:06-kor induló 6H autóbuszok 5 perccel korábban (5:01), a 13:06-kor induló 6H autóbuszok 3 perccel korábban (13:03) indulnak, átszállási lehetőséget biztosítva a 8H autóbuszvonalra, illetve az ipartelepre korábban érkeznek. A 6-os és a 6H autóbuszok követése ütemessé válik.
A Szent Gellért utca 64. megállóhelyről munkanapokon 6:36-kor induló járat 21 perccel korábban, 6:15-kor indul. A 6:36-os járat helyett 6:38-kor 6-os autóbusszal, majd a Városháza megállóhelyen az 5H autóbuszra átszállva lehet utazni.

A 8H vonalon a Szent Gellért utca 64. végállomásról munkanapokon 6:53-kor induló járat 7 perccel később, 7 órakor indul.

A 10H autóbuszvonalon az Olad, autóbusz-forduló végállomásról munkanapokon 7:22-kor induló járat megáll a Dugovics Titusz utca megállóhelyen is.
Az iVy Technology Kft. (Vépi út) végállomásról munkanapokon 16:00-kor induló járat 10 perccel később, 16:10-kor, a munkanapokon 16:42-kor induló járat 2 perccel korábban, 16:40-kor indul.

Az utasok naprakész információikhoz a Savaria Utas app használatával juthatnak a nap 24 órájában, a szombathelyi utazástervező pedig a szombathely.utas.hu címen érhető el.

Bővebb információ a társaság honlapján olvashatnak.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.