Január 9-től módosul a szombathelyi buszközlekedés menetrendje

Farkas Bazsi 2023-01-04 15:42:42
Mutatjuk a részleteket!

A 12-es vonalon Herény, Béke térről iskolás napokon 7:17-kor új járat közlekedik a vasútállomásig, ezáltal a reggeli csúcsidőszakban 15 perces követéssel közlekednek a járatok,

A Herény, Béke térről 5:36-kor induló autóbusz 4 perccel korábban, 5:32-kor indul és módosított menetidővel közlekedik. Bogát, szociális otthon megállóhelyről 6:13 helyett 2 perccel később, 6:15-kor indul.

A 27-es vonalon a vasútállomásról 7:01-kor induló járat 12 perccel korábban, 6:49-kor indul, a Parkerdő, autóbusz-fordulótól induló járat 7:19 helyett 10 perccel korábban, 7:09-kor indul, így a belvárosba 7:20 körül, míg a vasútállomásra 7:25-kor érkezik.

A 24-es autóbuszok útvonala módosul: mindkét irányban érintik a Kalló utca és Kámon megállóhelyeket (a Minerva lakópark felé csak leszálló utas jelentkezése esetén térnek be).
Az Oladi városrész felé közlekedő reggeli autóbusz Minerva lakópark végállomásról 7:23 helyett 13 perccel korábban, 7:10-kor indul.
A Minerva lakópark felé Oladi városrész végállomásról a korábbi 14:55-ös és 17:11-es indulást összevonva 15:25-kor indul autóbusz.
A Minerva lakóparkból 8:23-kor és 14:35-kor, továbbá az Oladi városrész végállomásról 8:44-kor induló járatok megszűnnek.

A 20C vonalon a vasútállomásról munkanapokon 14:02-kor induló 20C járat 3 perccel később, 14:05-kor indul.

A 25-ös vonalon az Aranypatak lakóparkból munkanapokon 7:45-kor induló járat 10 perccel korábban, 7:35-kor indul, igazodva az útvonalán érintett iskolák csengetési rendjéhez.

A 4H hivatásforgalmi vonalon az Oladi városrész végállomásról munkanapokon 13:05-kor induló járat 2 perccel később, 13:07-kor indul.
A BPW-Hungária Kft. végállomásról munkanapokon 16:35-kor induló járat 20 perccel korábban, 16:15-kor indul.

Az 5H hivatásforgalmi vonalon az Olad, autóbusz-forduló végállomásról 4:55-kor induló járat módosított menetidőkkel közlekedik, így a késések várhatóan megszűnnek,
Az ipartelep felől 14:05-kor induló járat 4 perccel korábban, 14:01-kor indul, stabilabban biztosítva az átszállást az autóbusz-állomásról elérhető helyközi és regionális autóbuszjáratokra. 14:05-kor a 6H járat továbbra is elérhető az ipartelepről.

A 6H hivatásforgalmi vonalon közlekedő autóbuszok az ipartelep felé az 56-osok tere (Vörösmarty utca) megállóhelyen a továbbiakban nem állnak meg, a járatok az 56-osok tere (Széll Kálmán utca) megállóhelyen továbbra is elérhetőek.
Munkanapokon az Újperint, Erkel utca 54. végállomásról 5:06-kor induló 6H autóbuszok 5 perccel korábban (5:01), a 13:06-kor induló 6H autóbuszok 3 perccel korábban (13:03) indulnak, átszállási lehetőséget biztosítva a 8H autóbuszvonalra, illetve az ipartelepre korábban érkeznek. A 6-os és a 6H autóbuszok követése ütemessé válik.
A Szent Gellért utca 64. megállóhelyről munkanapokon 6:36-kor induló járat 21 perccel korábban, 6:15-kor indul. A 6:36-os járat helyett 6:38-kor 6-os autóbusszal, majd a Városháza megállóhelyen az 5H autóbuszra átszállva lehet utazni.

A 8H vonalon a Szent Gellért utca 64. végállomásról munkanapokon 6:53-kor induló járat 7 perccel később, 7 órakor indul.

A 10H autóbuszvonalon az Olad, autóbusz-forduló végállomásról munkanapokon 7:22-kor induló járat megáll a Dugovics Titusz utca megállóhelyen is.
Az iVy Technology Kft. (Vépi út) végállomásról munkanapokon 16:00-kor induló járat 10 perccel később, 16:10-kor, a munkanapokon 16:42-kor induló járat 2 perccel korábban, 16:40-kor indul.

Az utasok naprakész információikhoz a Savaria Utas app használatával juthatnak a nap 24 órájában, a szombathelyi utazástervező pedig a szombathely.utas.hu címen érhető el.

Bővebb információ a társaság honlapján olvashatnak.

Szólj hozzá!

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.