Január 1-től új jegyfajtát vezet be a Blaguss Szombathelyen

Farkas Bazsi 2022-12-28 17:50:00
Jön a 30 perces jegy, amivel korlátlanul lehet járatot váltani.

2023. január 1-től 30 perces időalapú jeggyel, illetve tetszőleges kezdőnappal váltható 30 napos általános és tanuló havibérlettel is igénybevehetőek a Blaguss Agora helyi autóbuszai - írja a társaság szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A 30 perces jeggyel az első érvényesítéstől számított 30 percen belül korlátlan számú átszállás lehetséges, az utolsó (30 percen belül megtörtént) felszállást követően az utazás ugyanazzal a járművel tovább folytatható, de az első érvényesítéstől számított 30 percen túl átszállni már nem lehet. A 30 perces időalapú jegy kizárólag a mobiljegy-applikációkban lesz elérhető, ára 350 Ft.

Új 30 napos általános és tanuló bérlet vásárolható januártól, mely a korábbi havibérletekhez képest rugalmasabb felhasználást biztosít: az érvényességi időtartam kezdete a hónap bármely napja lehet. Például a január 7-én megváltott 30 napos bérlet február 6-ig érvényes; a március 16-án vásárolt bérlettel április 15-ig lehet utazni. A 30 napos bérletek ára a havibérletekkel megegyező (6290 Ft – általános, 1990 Ft – tanuló).

Az új díjtermékek kizárólag a mobiljegy-alkalmazásokban érhetőek el január 1-től.

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.