Most nem látja esélyét a régi vezetékek kijavtásának Győrben a Pannon-Víz vezére

Pintér Bence 2022-12-26 11:58:00
A Sport utcai csőtörés után nyilatkozott Rácz Attila.

December 24-én reggel történt súlyos csőtörés a Sport utcában, amelyre ugyan gyorsan reagált a Pannon-Víz, mégis jelentős anyagi kár keletkezett.

Üzletekbe és lakásokba tört be, autókat tett tönkre a víz

– mint az a GyőrPlusz riportjából kiderül.

Az önkormányzati média a helyszínen készített egy videót az esetről  Rácz Attilával, a Pannon-Víz vezérigazgatójával, aki ismertette az esetet, majd kifejtette, hogy a Sport utcában egy nagyjából hatvanéves vezetékhálózatról beszélünk, amely fölött eljárt az idő, cserélni, fel kéne újítani ezeket – az ünnepek alatti fokozott terhelést nem bírta az öreg hálózat.

„Mindenképpen szükséges lenne komplex javítására ezeknek a rendszereknek, erre azt kell, hogy mondjam, hogy jelen körülmények között esélyt sem látok”

– zárta kissé talán meglepő nyersességgel a videót a vezérigazgató. A Pannon-Víz rendkívüli közgyűlését, amelyen a cég anyagi helyzetről, működésének feltételeiről is esik majd szó, január elején tartják.

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.