Ennyire még a "sajátjaival" se lehet cinikus Orbán Viktor, de mégis megteszi

Csarnó Ákos 2022-12-22 13:10:58
Mindig csak a pillanatnyi érdek számít.

Munkahelyi ártalom, hogy a kormányinfót követni kell. Kínnal, keservvel, időnként hangos felröhögéssel nyugtázza az ember a valóság kormányzati ferdítéseit. Mégis az általános kormányzati sajtótájékoztatók mezőnyéből magasan kiemelkedik az a fajta, amin a miniszterelnök is szerepel, főleg úgy, hogy a sajtó – még az általa nem kedveltek is plusz nemzetköziek, amennyiben persze bejuthattak a Karmeliták falai közé – is feltehetett kérdést.

A miniszterelnök a legnagyobb valóságmagyarázó és egyben a legnagyobb térgörbítő ebben az országban, mindezt alaposan megfűszerezve az örök cinizmussal. Aztán ezt vagy észreveszi valaki vagy tapsol az alakításon. A mai, évzáró szeánszon Orbán Viktor egy rakás dolgot sorolt, hasontott, elemzett és fejtett meg, de három témában magasan világrekordot dobott. Olyat, amivel a sokat hangoztatott nemzet minden egyes tagját a sárba alázta.

Azért jöttek létre a sorok a benzinkutakon, mert „magyarok vagyunk”

Egy újságírói kérdésre azt válaszolta a kormányfő. hogy azért jöttek létre a sorok a benzinkutakon a „benzinválság” ideje alatt, mert magyarok vagyunk, ha ugyanis most azt mondaná nincs cukor, akkor mindenki a boltokba rohanna cukrot venni. Mármint akár a sajtótájékoztatóról is.

Akkor ezt lefordítanám, leszedném a cinikus magyarázatot a válaszról. Az orbáni nemzet tökéletes lesajnálása az, amikor ilyen negatívan beszél ez az ember a magyarokról. Hogy birkák vagyunk szerinte. Nem azért rohanunk a benzinkútra (boltba, akárhova) mert magyarok vagyunk, héló, hanem mert olyan dilettáns csapat határozza meg a hétköznapjaink gazdaságpolitikáját, amihez képest Márti néni kockásfüzetébe írt havi kiadás-bevétel könyvelése is egyetemi tananyag lehetne.

 A magyar fiatalok fizikai és lelki állapota a két legfontosabb probléma a közoktatásban

A magyar közoktatás milyen állapotban van? Ezt a kérdést tették fel a sajtótájékoztatón a miniszterelnöknek, aki szerint ezt a szülők, a tanárok és a diákok tudják jól megfogalmazni, hogy mi lehet a baj, ezért elfogadja az ő véleményüket. Ő nem oktatási miniszter saját maga szerint (de arra már nem tért ki, hogy jelenleg nincs oktatási miniszter - se - a magyar kormányban). Majd azzal folytatta, hogy a legfontosabb az oktatással kapcsolatban az a diákok szellemi és fizikai egészsége. Mivel ezt nyelvbotlásnak érezte elég gyorsan javította magát és arra a következtetésre jutott, hogy igazából a diákok lelki és fizikai egészsége a legfontosabb ma a magyar közoktatásban.

Hát na. Szerintem a tudás és a hétköznapi életre való nevelés legalább ilyen fontos, de hát mindegy is, hogy átvernek a diákhitel felvételekor, mert fogalmad sincs a hitelről, mint „banki termékről”, de megköszönöd a Jóistennek, hogy mindez a te érdekedben történt.

A szankciók, amikből kilenc van és amiket megszavazott egytől egyig

A Karmeliták épületét biztosan alaposan megerősíthették néhány m3 betonnal, hogy nem szakadt rá azonnal a kormányfőre a mennyezet. Azt tudta ugyanis mondani, hogy

„A kormány nem vétóz meg egyetlen szankciót sem, de egyiket sem támogatta."

Szóval kilenc hónappal az Oroszország Ukrajna elleni agressziójától számítva gyökeresen megváltozott a politikája, úgy, hogy amúgy minden szankciót megszavazott. De nézzük csak mit is mondott még a háború kitörése után pár nappal, konkrétan február 26-án:

"Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót támogatunk. Amiben az Európai Unió miniszterelnökei meg tudnak állapodni, azt elfogadjuk és kiállunk mellette."

Mindezt úgy, hogy a szenzációs szankcióellenes nemzeti konzultációt kb. 1,6 millióan töltötték ki, és a kormány még azután is gyűjtötte az íveket, hogy a 9. pakkot is elfogadta Brüsszelben.

Ez csupán három téma volt az év utolsó kormányinfóján, de rohadtul elszomorító, hogy egy olyan ember vezeti ezt az országot, aki pillanatnyi érdekéből kb. két perc alatt forgatja meg a köpönyegét, hazudik gátlástalanul és lenézi még a saját választóit is. És az is nyilvánvaló, hogy 2023-ban egy jottányit nem fog változni.

Szólj hozzá!

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.