Ennyire még a "sajátjaival" se lehet cinikus Orbán Viktor, de mégis megteszi

Csarnó Ákos 2022-12-22 13:10:58
Mindig csak a pillanatnyi érdek számít.

Munkahelyi ártalom, hogy a kormányinfót követni kell. Kínnal, keservvel, időnként hangos felröhögéssel nyugtázza az ember a valóság kormányzati ferdítéseit. Mégis az általános kormányzati sajtótájékoztatók mezőnyéből magasan kiemelkedik az a fajta, amin a miniszterelnök is szerepel, főleg úgy, hogy a sajtó – még az általa nem kedveltek is plusz nemzetköziek, amennyiben persze bejuthattak a Karmeliták falai közé – is feltehetett kérdést.

A miniszterelnök a legnagyobb valóságmagyarázó és egyben a legnagyobb térgörbítő ebben az országban, mindezt alaposan megfűszerezve az örök cinizmussal. Aztán ezt vagy észreveszi valaki vagy tapsol az alakításon. A mai, évzáró szeánszon Orbán Viktor egy rakás dolgot sorolt, hasontott, elemzett és fejtett meg, de három témában magasan világrekordot dobott. Olyat, amivel a sokat hangoztatott nemzet minden egyes tagját a sárba alázta.

Azért jöttek létre a sorok a benzinkutakon, mert „magyarok vagyunk”

Egy újságírói kérdésre azt válaszolta a kormányfő. hogy azért jöttek létre a sorok a benzinkutakon a „benzinválság” ideje alatt, mert magyarok vagyunk, ha ugyanis most azt mondaná nincs cukor, akkor mindenki a boltokba rohanna cukrot venni. Mármint akár a sajtótájékoztatóról is.

Akkor ezt lefordítanám, leszedném a cinikus magyarázatot a válaszról. Az orbáni nemzet tökéletes lesajnálása az, amikor ilyen negatívan beszél ez az ember a magyarokról. Hogy birkák vagyunk szerinte. Nem azért rohanunk a benzinkútra (boltba, akárhova) mert magyarok vagyunk, héló, hanem mert olyan dilettáns csapat határozza meg a hétköznapjaink gazdaságpolitikáját, amihez képest Márti néni kockásfüzetébe írt havi kiadás-bevétel könyvelése is egyetemi tananyag lehetne.

 A magyar fiatalok fizikai és lelki állapota a két legfontosabb probléma a közoktatásban

A magyar közoktatás milyen állapotban van? Ezt a kérdést tették fel a sajtótájékoztatón a miniszterelnöknek, aki szerint ezt a szülők, a tanárok és a diákok tudják jól megfogalmazni, hogy mi lehet a baj, ezért elfogadja az ő véleményüket. Ő nem oktatási miniszter saját maga szerint (de arra már nem tért ki, hogy jelenleg nincs oktatási miniszter - se - a magyar kormányban). Majd azzal folytatta, hogy a legfontosabb az oktatással kapcsolatban az a diákok szellemi és fizikai egészsége. Mivel ezt nyelvbotlásnak érezte elég gyorsan javította magát és arra a következtetésre jutott, hogy igazából a diákok lelki és fizikai egészsége a legfontosabb ma a magyar közoktatásban.

Hát na. Szerintem a tudás és a hétköznapi életre való nevelés legalább ilyen fontos, de hát mindegy is, hogy átvernek a diákhitel felvételekor, mert fogalmad sincs a hitelről, mint „banki termékről”, de megköszönöd a Jóistennek, hogy mindez a te érdekedben történt.

A szankciók, amikből kilenc van és amiket megszavazott egytől egyig

A Karmeliták épületét biztosan alaposan megerősíthették néhány m3 betonnal, hogy nem szakadt rá azonnal a kormányfőre a mennyezet. Azt tudta ugyanis mondani, hogy

„A kormány nem vétóz meg egyetlen szankciót sem, de egyiket sem támogatta."

Szóval kilenc hónappal az Oroszország Ukrajna elleni agressziójától számítva gyökeresen megváltozott a politikája, úgy, hogy amúgy minden szankciót megszavazott. De nézzük csak mit is mondott még a háború kitörése után pár nappal, konkrétan február 26-án:

"Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót támogatunk. Amiben az Európai Unió miniszterelnökei meg tudnak állapodni, azt elfogadjuk és kiállunk mellette."

Mindezt úgy, hogy a szenzációs szankcióellenes nemzeti konzultációt kb. 1,6 millióan töltötték ki, és a kormány még azután is gyűjtötte az íveket, hogy a 9. pakkot is elfogadta Brüsszelben.

Ez csupán három téma volt az év utolsó kormányinfóján, de rohadtul elszomorító, hogy egy olyan ember vezeti ezt az országot, aki pillanatnyi érdekéből kb. két perc alatt forgatja meg a köpönyegét, hazudik gátlástalanul és lenézi még a saját választóit is. És az is nyilvánvaló, hogy 2023-ban egy jottányit nem fog változni.

Szólj hozzá!

A 35 éves Tankcsapdáról készített koncertfilmmel jelentkezik a Hajógyár

A filmben az interjúrészletek mellett 18 Tankcsapda-szám is elhangzik.

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán sűrített paradicsom

A Magyar Értéktárba felvett új elemek közé tartozik a pápai sonka, és a déli harangszó.

Ian McKellen balesetet szenvedett egy előadáson Londonban

A stáb azonnal a segítségére sietett, és kórházba szállították.

Balhé a győri belvárosban

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki fényes nappal Győr belvárosában esett neki társának.

47 sértettet vert át egy szombathelyi internetes csaló

Olyan termékeket árult, amik nem is léteztek.

Kara Ákos gratulált Pintér Bencének

A fideszes képviselő Győr érdekében felajánlotta együttműködését.

A következő napokban beköszönt a kánikula

A déli vármegyékre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ne etessük a vízimadarakat!

Figyelmeztet a Magyar Madártani Társaság.

Hétfő este szúnyogot gyérítenek Győrben

Melegködös és ULV technológiával működő gyérítés is lesz.

Megölték a prostitúcióra kényszerített sértettet Győrben, a testét pedig elrejtették

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség emberölés és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat egy házaspárral szemben.

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.