Ennyire még a "sajátjaival" se lehet cinikus Orbán Viktor, de mégis megteszi

Csarnó Ákos 2022-12-22 13:10:58
Mindig csak a pillanatnyi érdek számít.

Munkahelyi ártalom, hogy a kormányinfót követni kell. Kínnal, keservvel, időnként hangos felröhögéssel nyugtázza az ember a valóság kormányzati ferdítéseit. Mégis az általános kormányzati sajtótájékoztatók mezőnyéből magasan kiemelkedik az a fajta, amin a miniszterelnök is szerepel, főleg úgy, hogy a sajtó – még az általa nem kedveltek is plusz nemzetköziek, amennyiben persze bejuthattak a Karmeliták falai közé – is feltehetett kérdést.

A miniszterelnök a legnagyobb valóságmagyarázó és egyben a legnagyobb térgörbítő ebben az országban, mindezt alaposan megfűszerezve az örök cinizmussal. Aztán ezt vagy észreveszi valaki vagy tapsol az alakításon. A mai, évzáró szeánszon Orbán Viktor egy rakás dolgot sorolt, hasontott, elemzett és fejtett meg, de három témában magasan világrekordot dobott. Olyat, amivel a sokat hangoztatott nemzet minden egyes tagját a sárba alázta.

Azért jöttek létre a sorok a benzinkutakon, mert „magyarok vagyunk”

Egy újságírói kérdésre azt válaszolta a kormányfő. hogy azért jöttek létre a sorok a benzinkutakon a „benzinválság” ideje alatt, mert magyarok vagyunk, ha ugyanis most azt mondaná nincs cukor, akkor mindenki a boltokba rohanna cukrot venni. Mármint akár a sajtótájékoztatóról is.

Akkor ezt lefordítanám, leszedném a cinikus magyarázatot a válaszról. Az orbáni nemzet tökéletes lesajnálása az, amikor ilyen negatívan beszél ez az ember a magyarokról. Hogy birkák vagyunk szerinte. Nem azért rohanunk a benzinkútra (boltba, akárhova) mert magyarok vagyunk, héló, hanem mert olyan dilettáns csapat határozza meg a hétköznapjaink gazdaságpolitikáját, amihez képest Márti néni kockásfüzetébe írt havi kiadás-bevétel könyvelése is egyetemi tananyag lehetne.

 A magyar fiatalok fizikai és lelki állapota a két legfontosabb probléma a közoktatásban

A magyar közoktatás milyen állapotban van? Ezt a kérdést tették fel a sajtótájékoztatón a miniszterelnöknek, aki szerint ezt a szülők, a tanárok és a diákok tudják jól megfogalmazni, hogy mi lehet a baj, ezért elfogadja az ő véleményüket. Ő nem oktatási miniszter saját maga szerint (de arra már nem tért ki, hogy jelenleg nincs oktatási miniszter - se - a magyar kormányban). Majd azzal folytatta, hogy a legfontosabb az oktatással kapcsolatban az a diákok szellemi és fizikai egészsége. Mivel ezt nyelvbotlásnak érezte elég gyorsan javította magát és arra a következtetésre jutott, hogy igazából a diákok lelki és fizikai egészsége a legfontosabb ma a magyar közoktatásban.

Hát na. Szerintem a tudás és a hétköznapi életre való nevelés legalább ilyen fontos, de hát mindegy is, hogy átvernek a diákhitel felvételekor, mert fogalmad sincs a hitelről, mint „banki termékről”, de megköszönöd a Jóistennek, hogy mindez a te érdekedben történt.

A szankciók, amikből kilenc van és amiket megszavazott egytől egyig

A Karmeliták épületét biztosan alaposan megerősíthették néhány m3 betonnal, hogy nem szakadt rá azonnal a kormányfőre a mennyezet. Azt tudta ugyanis mondani, hogy

„A kormány nem vétóz meg egyetlen szankciót sem, de egyiket sem támogatta."

Szóval kilenc hónappal az Oroszország Ukrajna elleni agressziójától számítva gyökeresen megváltozott a politikája, úgy, hogy amúgy minden szankciót megszavazott. De nézzük csak mit is mondott még a háború kitörése után pár nappal, konkrétan február 26-án:

"Magyarország világossá tette, hogy minden szankciót támogatunk. Amiben az Európai Unió miniszterelnökei meg tudnak állapodni, azt elfogadjuk és kiállunk mellette."

Mindezt úgy, hogy a szenzációs szankcióellenes nemzeti konzultációt kb. 1,6 millióan töltötték ki, és a kormány még azután is gyűjtötte az íveket, hogy a 9. pakkot is elfogadta Brüsszelben.

Ez csupán három téma volt az év utolsó kormányinfóján, de rohadtul elszomorító, hogy egy olyan ember vezeti ezt az országot, aki pillanatnyi érdekéből kb. két perc alatt forgatja meg a köpönyegét, hazudik gátlástalanul és lenézi még a saját választóit is. És az is nyilvánvaló, hogy 2023-ban egy jottányit nem fog változni.

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.