Brazil átlövő és dán tréner érkezik Győrbe nyáron

Pintér Bence 2022-12-20 09:20:00
Megállapodtak a klub nyáron megüresedő vezetőedzői posztjára a dán Ulrik Kirkely-vel.

A Győri Audi ETO KC csapatát üzemeltető Győri ETO Kft. vezetése megállapodott a klub nyáron megüresedő vezetőedzői posztjára a dán Ulrik Kirkely-vel. A szakember érkezése mellett biztossá vált az is, hogy a belső posztok mindegyikén bevethető brazil Bruna de Paula is csatlakozik a kerethez 2023 nyarától – derült ki a klub honlapjáról.

A Győri Audi ETO nyáron megüresedő vezetőedzői posztjára több lehetséges jelölttel is tárgyalt Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője. Az edzői szakma szűk elitjével történt tárgyalássorozatokat követően eldőlt, hogy a dán bajnok Odense jelenlegi trénere, Ulrik Kirkely veszi át a zöld-fehérek irányítását 2023 júliusában.

„Miután kiderült, hogy új vezetőedzővel kell majd nekivágnunk a következő évadnak megkezdtük a tárgyalásokat a posztra esélyes jelöltekkel. Az írásbeli, online és személyes megbeszéléseket is magában foglaló procedúra végén úgy döntöttünk, hogy a dán Ulrik Kirkely vezeti 2023 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és tudom, hogy egy elkötelezett, sikeréhes és motivált tréner veszi át nyártól a gárda irányítását. Szakmai és emberi kvalitásai alapján egy remek trénert és embert ismertünk meg személyében, aki már válogatott és klubszinten is komoly tapasztalatokat szerzett edzői pályafutása során. 2+1 éves kontraktust írtunk alá, és bízom benne, hogy közösen minden célunkat elérjük”

– nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

„Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy megkapom a lehetőséget a Győri Audi ETO KC irányítására. Az elmúlt évtized meghatározó csapatának vezetése nagy kihívás számomra, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék abban, hogy közösen sikeresek lehetünk. A klub tradíciói és jelene is nagy elvárásokkal teli, és ugyanez igaz a jövőre nézve is. Már nagyon várom a közös munkát nyártól, de addig is jelenlegi feladatomra koncentrálok Odense-ben”

– nyilatkozta Ulrik Kirkely.

A klub szerint ETO-család kötelékébe nyáron csatlakozó dán tréner rutinos edzőnek számít. Válogatott szinten Japán női válogatottjának, illetve Szaúd-Arábia férfi csapatának volt trénere. A dán női kézilabda válogatottnak másodedzője volt Jan Pytlick mellett. Klubszinten az Odense csapatával dán bajnoki címet szerzett. 50 éves, házas, két gyermek édesapja.

Biztossá vált egy újabb játékos személye is a 2023/24-es szezonra

A klub megegyezett a brazil válogatott Bruna de Paula-val, aki jövő nyáron a Metz kék-sárga szerelését cseréli fel zöld-fehér mezre. A villámgyors, a belső posztok mindegyikén bevethető játékos jelentős erősítése lesz a jövő évi keretnek.

„Bruna lenyűgöző játékos, kivételes sebességgel rendelkezik, ráadásul technikailag is magasan képzett. Kiemelkedő képességeit saját bőrünkön is tapasztalhattuk szeptemberben. Az elmúlt években látványosan fejlődött a játéka, és úgy gondoltuk megfelelően illeszkedik a jövő győri csapatába. Örömmel jelentem be, hogy 2+1 éves szerződést kötöttünk a játékossal, aki nyártól csatlakozik keretünkhöz”

– mondta Endrődi Péter.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk, és nyáron Győrbe igazolok. Az ETO csapata minden brazil kézilabdázónak ismerős, hiszen itt játszott Eduarda Amorim is. Hihetetlen, hogy azt, amiről egykor fiatalként csak álmodtam, nyártól valósággá válik. Ismerem a klubot, tudom, hogy mindig győzelemre törnek, és a legmagasabb célokért küzdenek. Ugyanez igaz rám is, éppen ezért nagyon várom már a közös munkát. Nyáron találkozunk Győrben, de addig is természetesen mindent megteszek jelenlegi csapatom sikeréért”

– nyilatkozta Bruna de Paula.

A brazil játékos 26 éves, jelenleg a francia Metz játékosa, korábban a Nantes és a Fleury csapataiban szerepelt. Francia bajnok, a brazil válogatottal Pán-Amerikai és Dél-Amerikai bajnokságokon gyűjtött be aranyérmeket. 48 mérkőzésen 141 gólt szerzett a nemzeti csapatban. A Bajnokok Ligája idei kiírásban 9 forduló alatt 55 gólt szerzett, ebből 4-et csaptunk ellen lőtt Győrben.

A kézilabdacsapat működése kapcsán nemrég terjedelmes kritika jelent meg: nem máshol, mint a kormánypárthoz közeli tulajdonban lévő Kisalföldben.

Szólj hozzá!

Lezárásra kell számítani a győri parkolóházak nyitott szintjein

Az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház nyitott tetőszintjeit lezárták.

Bunyó volt a vasi Mennyei megyeiben

Egy férfi a vendégcsapat játékosaként ököllel megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd a mérkőzés lefújását és szóváltást követően egy másik játékost arcon rúgott.

Itt a szombathelyi Mikulás-járat menetrendje

Egészen december 24-ig jár a különleges busz a városban.

December 13-án tartják a szokásos évi közmeghallgatást Szombathelyen

16 órától a városháza nagytermébe várják a helyieket.

Csütörtökön 5 órakor érkezik Joulupukki Szombathelyre

Az igazi finn Mikulás másfél órát tölt a a városban. Itt vannak a látogatás részletei.

Ho-ho-ho, jön a hó utánpótlás

A legtöbb friss hó Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegyében várható.

Gasper Okorn a magyar férfi kosárlabda-válogatott új szövetségi kapitánya

A Falcoval bajnokságot nyerő szakembert, ma nevezték ki a posztra.

Új napelem és hőszivattyús rendszer a TDK-nál

Több mint 1 milliárd 500 millió forint összegű vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a cég szombathelyi telephelye.

Rendberakta GYHG a győri süllyesztett szelektív szigeteket

Harmincnégy helyszínen raktak murvát az elöregedett gumilapok helyére.

Szabályoznák az osztálytermi telefonozást egy terv szerint és a Tiktok is elökerült

Tiltaná ön is vagy értelmetlen, mert úgy is becsempészik a tanterembe?

Több tucat embert vert át egy szombathelyi házaspár

Dohánytermékeket árultak a neten, de a megrendelt árú sosem érkezett meg.

Megsemmisítette a bíróság az új szombathelyi választókerületi beosztást

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt támadta meg a korábbi határozatot.

Az LMP kéri Novák Katalint, hogy támogassa a párt népszavazási kezdeményezését

Az LMP politikusa szerint Novák Katalin kijelentései „nem állnak pontos köszönőviszonyban a valósággal”.

Miért baj a kiemelt beruházás? Mi köze az akkumulátorgyárak elleni tüntetésekhez?

Az akkumulátorgyárak ellen számos helyi népszavazást indítottak el, melyekből a győri vált a legismertebbé.

Fertő tavi beruházás: engedélyt kapott az eredeti óriásberuházás

A civilek ezt a döntést is meg akarják támadni.

Adventi ablakok a szombathelyi Éhen Gyula lakótelepen

Harmadik éve szervezik meg a nagy népszerűségnek örvendő programot.