ifj. Knézy Jenő: Bezzeg a Kádár-rendszerben!

Pintér Bence 2022-12-14 07:51:45
Amiatt nosztalgiázott a GyőrPlusz vezére, hogy a Kádár-rendszerben még nem lehetett csak úgy köztereket elfoglalni, ha valami nem tetszett neked.

Az arcukat vizsgálva maguk a meghívott vendégek – dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, Németh Tibor, a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatója, valamint Wagner Tamás református lelkipásztor – sem nagyon tudták követni, hogy mi akart lenni pontosan a témája a GyőrPlusz Televízió ifj. Knézy Jenő által vezetett beszélgetős műsora, a Nyakkendő nélkül legutóbbi adásának.

A témamegjelölés szerint „A győri közbeszéd”-ről beszélgettek volna a felek, ehhez képest arról volt szó, hogy hogyan kommunikálnak az emberek egymással az interneten napjainkban. Ami egyébként valóban fontos téma, bár hogy ez mitől lesz specifikusan „győri”, az a beszélgetés folyamán nem derült ki.

Kiderült viszont, hogy úgy tűnik, legalábbis egy szempontból ifj. Knézy Jenő szerint azért mégiscsak jobb volt a Kádár-rendszerben élni:

„Régen mondjuk a kocsmában engedted meg ezt... De ha visszamegyünk mondjuk a Kádár-rendszerig, ott se nagyon, mert megérkezett a rendőr és biztos, hogy fülön fogott, és elvitt téged. És manapság meg azt látom, hogy menő dolog megállítani Budapesten a forgalmat húsz embernek, mert ők valamivel nem értenek egyet, és akkor az egész kerület nyugodtan bénuljon meg, mert én leültem az Oktogonon és elfoglaltam azt a területet, és gyakorlatilag ennek semmi következménye nincsen.”

A videófelvételen 13:40-től látható a „mai viszonyokhoz” képest Kádár-rendszer erőszakszervezeteinek hozzáállására nosztalgiával emlékező szakasz.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.