LMP: ismét a nagyvállalatok nyertek az uniós megállapodással

ugytudjuk.hu 2022-12-13 14:49:11
A magyar munkavállalóknak továbbra sem fognak olyan béreket fizetni, mint egy osztrák vagy német munkavállalónak, hasonló munkakörért.

Orbán Viktor bejelentette, hogy 15 százalékkal emelkedni fognak jövőre a nyugdíjak, azonban az LMP szerint egy sor másik, nagyon fontos bejelentés elmaradt. Ilyen például a közalkalmazottak, a pedagógusok, a szociális dolgozók, a kórházi dolgozók béremelése. A nyugdíjak emelése nem fedezi az infláció hatásait, összességében romlani fog az idősek helyzete, ha a nyugdíjak reálértékét nézzük.

Kanász-Nagy Máté szerint, ha a kormány az Európai Unióra vár, akkor a közalkalmazottak béremelése január elsejétől biztosan nem fog tudni megvalósulni, emiatt az LMP inflációkövető béremelést követel a közszférában azért, hogy ne legyenek rosszabb helyzetben, mint voltak idén.

Ezt követően az uniós támogatásokról beszélt az LMP politikusa, aki elmondta, hogy a támogatások járnak Magyarországnak, hiszen ez nem a segély, ezt nem rászorultsági alapon osztják ki, hanem az Európai Unió tagországai részesülnek a forrásokból. Kanász-Nagy szerint ha megnézzük, hogy Magyarország mit ad az európai közösségnek azzal, hogy megnyitotta a piacait, hogy beengedte a külföldi nagyvállalatokat, azt látjuk, hogy nem is magas ár, amit nekünk fizet az Unió.

Az LMP szerint a most bejelentett megállapodással Magyarországon ismét a nagyvállalatok, a multinacionális cégek nyertek. Egy olyan klasszikus EU-s kompromisszum született, amivel a nagytőke járt jól, hiszen hazánk gyakorlatilag kivételt élvez a globális minimumadó alól, tehát az itt lévő multinacionális cégeknek nem kell többet fizetniük, nagyobb közterheket viselniük- ismertette a megállapodás eredményét a zöldek képviselője. Azt is hozzátette, hogy a magyar munkavállalóknak továbbra sem fognak olyan béreket fizetni, mint egy osztrák vagy német munkavállalónak, hasonló munkakörért. Így maradnak az alacsonybérek, marad az alacsony közteherviselés, ráadásul ezek a cégek a környezetvédelmi szigorú szabályokat sem kell betartaniuk, hiszen a kormány szisztematikusan építette le a környezetvédelem rendszerét. Ezek a cégek a környezetszennyezést itt hagyják, a profitot pedig kiviszik külföldre.

Kanász-Nagy szerint fontos feladat, hogy az EU-s források a multinacionális cégek révén ne vándoroljanak vissza a centrumországokba, ezeket a pénzeket itt kell tartani Magyarországon. Magyarország továbbra is a nagyvállalatok számára adóparadicsom maradt, miközben a kormány a közszférát és a hazai kis- és középvállalatokat elhanyagolja. Ez az LMP szerint a nagyvállalatok teljes kiszolgálása, szemben a magyar emberek érdekeivel. A zöldek alternatívát kínálnak, a környezetvédelmi szabályok betartásával, szennyező cégeket megadóztatásával, állításuk szerint ugyanis a szennyezést vissza kell szorítani, a nagyvállalatok helyett pedig a hazai vállalkozásokat kell támogatni. – zárta sorait az LMP képviselője. 

Szólj hozzá!

Ma bebizonyosodott: a fák még közösséget is tudnak építeni

Elkezdődött a szombathelyi fásítás egy újabb programja. A Gayer park, a Thököly utca, a Mártírok tere és az Ady tér kapott új csemetéket.

Felújítás után kinyitott a győri városi könyvtár főépülete

300 millió forintból újult meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Gyalogos és két kutya is sérült egy győri balesetben

Autó ütközött busszal, a lesodródó autó kutyasétáltatót gázolt.

A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Ma 22 óra 24 perckor kezdődik a csillagászati tavasz

Ennél ma már nem lesz pontosabb előrejelzés.

A tükörképüket támadó madarak védelmére hívják fel a figyelmet a természetvédők

Egyszerű módszerekkel védhetjük meg maguktól az állatokat.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Aligátor "kopogtatott" be egy floridai férfi házába, az ajtónyitás utána meg is harapta

Az illetékes floridai hatóság később befogta és elaltatta az aligátort.

LMP: A szántóföldi művelés helyett napi több száz kamion jár majd Győrszentiván mellett

Hétfőn tüntet az LMP a győri civilekkel közösen a különösen veszélyes ipari terület létesítése ellen.

A sünök védelmére szólít fel az MME

Óvatosan bolygassuk a lomb- és rőzserakásokat.

Hatalmas átverés a Lego 745 forintért árult Millenium Falconja

Egyre-másra tűnnek fel Facebookon a hirdetések. A Lego azt javasolja, senki se kattintson.

Tappancs programot nyújtott be Balassa Péter

A Jobbik szombathelyi képviselője határozati javaslatot nyújtott be, hogy állami program induljon a felelős állattartásért.