Eddig 12 ezer 560 esetben intézkedett idén a szombathelyi közterület-felügyelet

Farkas Bazsi 2022-12-12 09:37:07
Mindössze 7 esetben tettek büntető feljelentést.

A múlt heti szombathelyi közgyűlésre készítették el a közterület-felügyelet eddigi idei eredményeit bemutató beszámolót. Amint azt a Gazdasági és Jogi Bizottsági ülésen Ágoston Sándor a felügyelet vezetője el is mondta, a felügyelők nem elsősorban büntetni szeretnének, sokkal inkább az a céluk, hogy a szabályszegéseket megszüntessék, az állampolgárokban pedig tudatosítsák a jogkövető magatartást.

De az is elhangzott, hogy a felügyeletet egyre inkább kezelik partnerként a szombathelyiek, így bátran fordulnak segítségért az irodához.

A statisztikából az olvasható ki, hogy eddig 12 ezer 560 esetben intézkedtek az egyenruhások.

Legnagyobb számban, 3754 alkalommal közrendvédelmi és közlekedésrendészeti figyelmeztetést alkalmaztak. Büntetőfeljelentést mindössze 7 esetben tettel a felügyelők.

A beszámoló szerint jelenleg 12 kutya várja, hogy gazdára leljen a felügyelet telepén. Ebben az évben egyébként 59 kutyát kellett befogni szombathelyi közterületen.

Másfélszeresére nőtt az illegális hulladéklerakás miatti intézkedés. Míg tavaly 83 esetben jártak el, addig idén 132 esetben kellett intézkedni. 1 esetben büntetőeljárást kellett kezdeményezni.

Fotó: szombathely.hu/Bonyhádi Zoltán

A folyamatos intézkedéseknek köszönhetően a Parkerdő területén az illegális hulladék lerakások száma folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, a Jégpince út – Mezei utca kereszteződésében az elkövetett szabályszegések megszűnni látszanak - írja a jelentés.

Egy megdöbbentő számadat szerint 400 szombathelyi parkolót foglaltak olyan autók, amelyek közlekedésre alkalmatlanok voltak. A felügyelet felszabadította ezeket a parkolókat.

A hajléktalanokkal kapcsolatban a felügyelet arról ír, hogy nagyjából 15 személy van, akikkel szemben szinte folyamatosan intézkedni kell. Eddig idén összesen 25 esetben intézkedtek és szabtak ki 905 ezer forintnyi büntetést, amit a jelentés szerint a szabályszegők nem fizettek ki. 

(...) további végrehajtási intézkedéseket kezdeményezünk a Szombathelyi Rendőrkapitányságnál - zárja a témát a beszámoló.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.