A Schaeffler volt tavaly a legjobban kereső vasi cég

Farkas Bazsi 2022-12-08 08:06:00
A Kft. összesen 274 milliárd 715 millió forint nettó árbevételt ért el.

A száz legeredményesebb Vas megyei vállalkozás nettó árbevétele 2021-ben együttesen meghaladta az 1598 milliárd forintot, nyolc százalékkal volt több, mint a megelőző évben - olvasható a TOP 100 Vas megye című kiadványban, írja az MTI.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adatain alapuló kimutatás szerint a TOP 100 vasi vállalkozás forgalmának kétharmada határon túli értékesítésből származott, a lista 79 adózójánál az árbevétel nőtt, 20-nál csökkent az előző évhez képest, és volt egy újonnan alakult vállalkozás is, amely már alakulása első évének eredményei alapján bekerült a legjobb százba.

A százas listát a nettó árbevétel alapján a közúti jármű- és járműmotorok alkarészeinek gyártásával foglalkozó Schaeffler Savaria Kft. vezeti, amely 2021-ben 274,715 milliárd forint nettó árbevételt ért el szemben a 2020-as 240,517 milliárddal.

A második az egy éve még listavezető, elektronikai alkatrészek gyártásával foglalkozó Aptív Services Hungary Kft. lett, 184,914 milliárd forintos nettó árbevétellel, szemben a 2020-as 262,352 milliárddal. (A csökkenés hátterében a cég adózási struktúrájának változása áll.)

A harmadik - változatlanul - a szintén közúti jármű- és járműmotorok alkatrészeinek gyártásával foglalkozó BPW-Hungária Kft., amely 2021-ben 111,924 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, szemben az előző évi 85,615 milliárddal.

A százas lista első tíz helyén osztozik még sorrendben a TDK Hungary Components Kft., a Linde Gáz Magyarország Zrt.,a Cellcomp Kft., a Falco Zrt., az Allison Transmission Hungary Kft., a Paccor Hungary Kft., és az Opel Hungary Kft.

A száz legnagyobb vasi vállalkozás 2021-ben együttesen 26,3 ezer embernek adott munkát Vas megyében. A listában szereplő vállalkozások több mint a fele bővítette dolgozóinak létszámát a megelőző évhez képest, összesen 980 munkavállalóval. A legtöbb új munkavállalót a feldolgozóiparban alkalmazták.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.