Eltörli a kormány a 480 forintos üzemanyagár-stopot!

Farkas Bazsi 2022-12-06 22:37:00
A 95-ös benzin 641 forint, míg a dízel 699 forint - jelenleg.

Ma este fél 11 órára hirdettek meg különleges kormányinfót. Mivel az előzetes jelzés alapján a tájékoztatót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hernádi Zsolt MOL vezér tartották, sejthető volt, hogy az üzemanyag árral kapcsolatos bejelentés várható.

Nem is kellett sokat várni alig egy perccel a kormányinfó megkezdése után Gulyás Gergely bejelentette, hogy

nem tartható tovább a 480 forintos üzemanyag ársapka. 

Gulyás az intézkedést elsősorban azzal magyarázta, hogy az újabb brüsszeli szankció betiltotta a Oroszországból származó kőolajvezetéken szállított kőolaj importot, ez pedig hiányt okozott. (Az olajembargó egyébként nem vonatkozik ránk.)

23 órakor hatályba lép a friss intézkedés. Ezután 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel literje a MOL kutakon.

Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy újra vissza kell vezetni a magyar piacra az importot, ez el fog tartani egy pár hónapig. Az ársapka levétele után azt prognosztizálják, hogy a kutakon a hiány pár nap múlva meg fog szűnni.

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken. Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte, ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

2022.07.29.

Gulyás többször arra mutatott rá, hogy nem volt még egy olyan európai ország Magyarországon kívül, amelyik 13 hónapig tudta biztosítani az üzemanyagár-stopot.

Az intézkedés annyira sürgős volt, hogy Orbán Viktor Albániából repült haza, hogy aláírja a kormányrendeletet, ami pedig már olvasható a Magyar Közlönyben.

Még vége sincs a kormányinfónak máris reagálnak a bejelentésre az ellenzéki pártok

LMP

Hernádi Zsolt a mai kormányinfon elmondta, hogy míg tavaly 1,7 milliárd liter üzemanyagot adott el a MOL, míg idén már most 2,2 milliárdot.

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell arra, hogy az üzemanyaghiányért nem a szankciók a felelősek – mellyel szemben Gulyás Gergely szerint „hiába harcoltak eredményesen” – hanem a kormány azon teljesen elhibázott politikája, mely az energiaválság közepén a tömegközlekedés helyett az autózás felé terelte az embereket, elképesztő túlkeresletet okozva ezzel.

Hónapok óta teljesen egyértelmű volt, hogy a kormány politikája fenntarthatatlan. Ha az LMP javaslatának megfelelően már nyár elején ezelőtt bevezették volna a klímabérletet, vagy bármilyen eszközzel támogatták volna, hogy az emberek az autó helyett a tömegközlekedést használják, akkor most nem lenne üzemanyagválság, és a dugók is kisebbek lennének. 

Az üzemanyagválság is bizonyítja, hogy a jelenlegi helyzetre az egyetlen valódi megoldás a radikális zöldfordulat, de a kormány jól láthatóan még a saját hibáiból sem képes tanulni.

Jobbik

Az éj leple alatt, sunnyogva bejelentették: befuccsolt a kommunista módon használt üzemanyag-ársapka

Mára világossá vált, hogy az üzemanyag-ársapka működésképtelen. A kormány több mint egy éve használta a kommunista időket idéző ársapkát, amely mára azt eredményezte, hogy Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált.

Az emberek joggal dühösek a kormányra, hogy az ünnepek előtt ilyen bizonytalan helyzetbe sodorta őket, így nem csak a kiugróan magas inflációval, a gyenge forinttal, de még az üzemanyaghiánnyal is meg kell küzdeniük.

A konzervatív Jobbik több mint egy évvel ezelőtt időszakosan javasolta az ársapka bevezetését, egy olyan rövid távú átmenetre, mely mellett a kormány jövedéki adócsökkentést vezet be, egyetértésben az Európai Bizottsággal. Ehelyett a miniszterelnök háborút indított az európai közösség ellen, aminek az lett az eredménye, hogy a cukron, olajon és egyéb termékeken túl az uniós támogatásokat is befagyasztotta.

A Jobbik konzervatív közösségként azt a normális álláspontot képviseli, hogy európai szövetségeseinkkel kiegyezve, a kommunista ársapkákat magunk mögött hagyva eredményesebben lehetne segíteni az Európában szinte példátlanul nehéz helyzetbe jutott magyar emberek és kisvállalkozások talpon maradását.

Mi olyan normális Magyarországban hiszünk, ahol nem kommunista eszközökkel akadályozzák a vállalkozásokat, ahol nem kell hiánygazdaságra felkészülni és ahol nem emészti fel a béreket a gyenge forint és az Európában is kiugróan magas áremelkedés.

Momentum

"Ezek legalább kormányozni tudnak."

Bocs, nem ide...

Szólj hozzá!

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.