Eltörli a kormány a 480 forintos üzemanyagár-stopot!

Farkas Bazsi 2022-12-06 22:37:00
A 95-ös benzin 641 forint, míg a dízel 699 forint - jelenleg.

Ma este fél 11 órára hirdettek meg különleges kormányinfót. Mivel az előzetes jelzés alapján a tájékoztatót Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és Hernádi Zsolt MOL vezér tartották, sejthető volt, hogy az üzemanyag árral kapcsolatos bejelentés várható.

Nem is kellett sokat várni alig egy perccel a kormányinfó megkezdése után Gulyás Gergely bejelentette, hogy

nem tartható tovább a 480 forintos üzemanyag ársapka. 

Gulyás az intézkedést elsősorban azzal magyarázta, hogy az újabb brüsszeli szankció betiltotta a Oroszországból származó kőolajvezetéken szállított kőolaj importot, ez pedig hiányt okozott. (Az olajembargó egyébként nem vonatkozik ránk.)

23 órakor hatályba lép a friss intézkedés. Ezután 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel literje a MOL kutakon.

Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy újra vissza kell vezetni a magyar piacra az importot, ez el fog tartani egy pár hónapig. Az ársapka levétele után azt prognosztizálják, hogy a kutakon a hiány pár nap múlva meg fog szűnni.

Ellátási problémák lehetnek, ha nem tudjuk elősegíteni, hogy import üzemanyag érkezzen be Magyarországra, erről tájékoztatta a kormányt - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója, miután Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterrel és Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel tárgyalt pénteken. Hernádi Zsolt a Budapesten tartott doorstep sajtótájékoztatón kiemelte, ha az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni az országba import üzemanyag.

2022.07.29.

Gulyás többször arra mutatott rá, hogy nem volt még egy olyan európai ország Magyarországon kívül, amelyik 13 hónapig tudta biztosítani az üzemanyagár-stopot.

Az intézkedés annyira sürgős volt, hogy Orbán Viktor Albániából repült haza, hogy aláírja a kormányrendeletet, ami pedig már olvasható a Magyar Közlönyben.

Még vége sincs a kormányinfónak máris reagálnak a bejelentésre az ellenzéki pártok

LMP

Hernádi Zsolt a mai kormányinfon elmondta, hogy míg tavaly 1,7 milliárd liter üzemanyagot adott el a MOL, míg idén már most 2,2 milliárdot.

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell arra, hogy az üzemanyaghiányért nem a szankciók a felelősek – mellyel szemben Gulyás Gergely szerint „hiába harcoltak eredményesen” – hanem a kormány azon teljesen elhibázott politikája, mely az energiaválság közepén a tömegközlekedés helyett az autózás felé terelte az embereket, elképesztő túlkeresletet okozva ezzel.

Hónapok óta teljesen egyértelmű volt, hogy a kormány politikája fenntarthatatlan. Ha az LMP javaslatának megfelelően már nyár elején ezelőtt bevezették volna a klímabérletet, vagy bármilyen eszközzel támogatták volna, hogy az emberek az autó helyett a tömegközlekedést használják, akkor most nem lenne üzemanyagválság, és a dugók is kisebbek lennének. 

Az üzemanyagválság is bizonyítja, hogy a jelenlegi helyzetre az egyetlen valódi megoldás a radikális zöldfordulat, de a kormány jól láthatóan még a saját hibáiból sem képes tanulni.

Jobbik

Az éj leple alatt, sunnyogva bejelentették: befuccsolt a kommunista módon használt üzemanyag-ársapka

Mára világossá vált, hogy az üzemanyag-ársapka működésképtelen. A kormány több mint egy éve használta a kommunista időket idéző ársapkát, amely mára azt eredményezte, hogy Magyarország a szocialista időket idéző hiánygazdasággá vált.

Az emberek joggal dühösek a kormányra, hogy az ünnepek előtt ilyen bizonytalan helyzetbe sodorta őket, így nem csak a kiugróan magas inflációval, a gyenge forinttal, de még az üzemanyaghiánnyal is meg kell küzdeniük.

A konzervatív Jobbik több mint egy évvel ezelőtt időszakosan javasolta az ársapka bevezetését, egy olyan rövid távú átmenetre, mely mellett a kormány jövedéki adócsökkentést vezet be, egyetértésben az Európai Bizottsággal. Ehelyett a miniszterelnök háborút indított az európai közösség ellen, aminek az lett az eredménye, hogy a cukron, olajon és egyéb termékeken túl az uniós támogatásokat is befagyasztotta.

A Jobbik konzervatív közösségként azt a normális álláspontot képviseli, hogy európai szövetségeseinkkel kiegyezve, a kommunista ársapkákat magunk mögött hagyva eredményesebben lehetne segíteni az Európában szinte példátlanul nehéz helyzetbe jutott magyar emberek és kisvállalkozások talpon maradását.

Mi olyan normális Magyarországban hiszünk, ahol nem kommunista eszközökkel akadályozzák a vállalkozásokat, ahol nem kell hiánygazdaságra felkészülni és ahol nem emészti fel a béreket a gyenge forint és az Európában is kiugróan magas áremelkedés.

Momentum

"Ezek legalább kormányozni tudnak."

Bocs, nem ide...

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.