A nap legfontosabb számadata: 920 fa elültetésénél jár eddig a szombathelyi városvezetés

Farkas Bazsi 2022-12-06 16:09:10
A kitűzött 1000 fát, most újabb 1000-vel fejelték meg. Lakossági csemete osztásba kezdenek.

Ritkán látott sajtóérdeklődés - nem hiába, a fákat mindenki szereti - mellett jelentette be a szombathelyi városvezetés ma délután, hogy újabb 1000 fával toldották meg a már lassan végéhez közeledő 2020-ban elindított 1000 fa programot.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester elmondta, hogy mindenképpen egy zöld városban gondolkodnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a következő évben tavasszal és ősszel is 500-500 fát ajánlanak fel a lakosságnak. Vagyis háztartásonként maximum két fát igényelhetnek azok, akik Szombathely közigazgatási területén laknak. 

Összesen 20 fafajtából, örökzöldből, gyümölcsfából, lombhullatókból és díszfákból válogathatnak a lakosok. 

Egy fa ára 3000 és 15 ezer forint között van. A jövő évi költségvetésben pedig 15 millió forintot különítettek el a csemeték árára. 

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester arról tájékoztatott, hogy a csütörtöki közgyűlési döntés után - ami várhatóan zöld utat at majd a kezdeményezésnek - élesítik az 1000fa.szombathely.hu weboldalt, itt ezentúl minden évben január 1. és február 28, illetve szeptember 1. és október 31. között regisztrálhatnak az igénylők. De a városházán személyesen is lehet majd intézni a regisztrációt. 

Az ültetésnek két időpontja lesz, március és november. Az alpolgármester kitért arra is, hogy a facsemetéket igénylőknek egy szerződést kell aláírniuk az önkormányzattal, amelyben vállalják, hogy a kézhezvételtől számítva 10 napon belül elültetik a növényt. 

Németh Ákos (Éljen Szombathely!) zöld tanácsnok hangsúlyozta, hogy ezzel a mostani akcióval is azt szeretnék elérni, hogy Szombathely minél zöldebb legyen. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.