Kétkulcsossá tenné a társasági adót az LMP

Farkas Bazsi 2022-12-03 17:08:22
Kanász-Nagy Máté szerint a globális minimumadóra igenis szükség van.

Orbán Viktor azt mondta a pénteki rádióinterjújában, hogy ha Oroszországból nem hozhatunk olcsó gázt, akkor máshonnan kell hozni, az viszont drágább lesz. Ez a kijelentés azonban több sebből is vérzik, hiszen az orosz gáz eddig sem volt olcsó, másrészt ezzel a kijelentéssel maga a miniszterelnök ismerte el, hogy a korábban megkötött hosszú távú gázszerződések sem jelentenek garanciát az energiabiztonságra. Orbán továbbra is fent akarja tartani Magyarország oroszgáz-függőségét, annak ellenére, hogy ez rendkívül drága, és kockázatos – mondta el Kanász Nagy Máté, az LMP képviselője.

Ha energiaellátásról beszélünk, akkor ideje lenne észrevenni, hogy a megoldás, a megújuló energiák használata és ösztönzése, ehhez azonban fontos lenne, hogy ne tiltsák a szélenergiát Magyarországon – tette hozzá a politikus.

Orbán arról is beszélt, hogy nem támogatja a globális minimum adó bevezetését, szerinte ez egy munkahely-gyilkos adóemelés, és szerinte a magyarok azért szeretik a demokráciát, mert így ők maguk határozhatják meg az adópolitikát. Kanász-Nagy szerint mindezt fenntartásokkal kell kezelni, mert a magyarok semmilyen adópolitikát nem szavazhatnak meg Magyarországon, a kormány soha nem árulja el, hogy mi várható a következő négy évben, az egész rendszer kiszámíthatatlan. De Magyarországon az adózás szinte kivétel nélkül a multinacionális vállalatoknak kedvez, adóparadicsomot hoztak létre számukra, Orbán ezt szeretné fenntartani, hiszen ő inkább a külföldi tőkét, és a nagyvállalatokat támogatja, szemben a hazai KKV-szektorral.

Az LMP szerint a globális minimumadóra igenis szükség van, meg kell adóztatni a nagyvállalatokat, de a zöldek ennél tovább is mennek, a társasági adót kétkulcsossá tennék, és a nagyvállalatok teherviselő képességéhez igazítanák azt. 500 millió forintos bevétel alatt megtartanák a jelenlegi 9 százalékos kulcsot, afölött viszont 25 százalékossá növelnék, ebből pedig azt a zöld átállást finanszíroznák, ami Magyarország energiafüggetlenségét és a valódi rezsicsökkentést hozhatná közelebb.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.