Kétkulcsossá tenné a társasági adót az LMP

Farkas Bazsi 2022-12-03 17:08:22
Kanász-Nagy Máté szerint a globális minimumadóra igenis szükség van.

Orbán Viktor azt mondta a pénteki rádióinterjújában, hogy ha Oroszországból nem hozhatunk olcsó gázt, akkor máshonnan kell hozni, az viszont drágább lesz. Ez a kijelentés azonban több sebből is vérzik, hiszen az orosz gáz eddig sem volt olcsó, másrészt ezzel a kijelentéssel maga a miniszterelnök ismerte el, hogy a korábban megkötött hosszú távú gázszerződések sem jelentenek garanciát az energiabiztonságra. Orbán továbbra is fent akarja tartani Magyarország oroszgáz-függőségét, annak ellenére, hogy ez rendkívül drága, és kockázatos – mondta el Kanász Nagy Máté, az LMP képviselője.

Ha energiaellátásról beszélünk, akkor ideje lenne észrevenni, hogy a megoldás, a megújuló energiák használata és ösztönzése, ehhez azonban fontos lenne, hogy ne tiltsák a szélenergiát Magyarországon – tette hozzá a politikus.

Orbán arról is beszélt, hogy nem támogatja a globális minimum adó bevezetését, szerinte ez egy munkahely-gyilkos adóemelés, és szerinte a magyarok azért szeretik a demokráciát, mert így ők maguk határozhatják meg az adópolitikát. Kanász-Nagy szerint mindezt fenntartásokkal kell kezelni, mert a magyarok semmilyen adópolitikát nem szavazhatnak meg Magyarországon, a kormány soha nem árulja el, hogy mi várható a következő négy évben, az egész rendszer kiszámíthatatlan. De Magyarországon az adózás szinte kivétel nélkül a multinacionális vállalatoknak kedvez, adóparadicsomot hoztak létre számukra, Orbán ezt szeretné fenntartani, hiszen ő inkább a külföldi tőkét, és a nagyvállalatokat támogatja, szemben a hazai KKV-szektorral.

Az LMP szerint a globális minimumadóra igenis szükség van, meg kell adóztatni a nagyvállalatokat, de a zöldek ennél tovább is mennek, a társasági adót kétkulcsossá tennék, és a nagyvállalatok teherviselő képességéhez igazítanák azt. 500 millió forintos bevétel alatt megtartanák a jelenlegi 9 százalékos kulcsot, afölött viszont 25 százalékossá növelnék, ebből pedig azt a zöld átállást finanszíroznák, ami Magyarország energiafüggetlenségét és a valódi rezsicsökkentést hozhatná közelebb.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.