Ketten pályáztak a szombathelyi 11-es Huszárlaktanya “B” terület részére

Farkas Bazsi 2022-12-02 15:38:00
A zalaegerszegi KOZMA Épületgépészeti kivitelező és Szolgáltató Kft. és a szombathelyi VASI INTER-OPUS Kft. is megvenné a területet. Licit fog dönteni a két pályázó között.

A novemberi szombathelyi közgyűlés tárgyalta a 11-es Huszárlaktanya hátsó, Lovas utcai területének eladási feltételeit. A közgyűlés akkor úgy határozott, hogy netto 660 millió forintért hirdeti meg licit eljárásban a telket. 

A Fidesz-frakció keveselte az árat, szerintük több pénzért menne el egy ilyen belváros közeli telek.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester azzal nyugtatott, hogy ez csupán a kikiáltási ár, és ő maga is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbb pénzt szerezze belőle az önkormányzat. Még Mészáros Lőrincet is megemlegette, mondván, őt is értesíteni fogják az adódott lehetőségről.

Azt pedig mi tesszük hozzá, hogy a leendő tulajdonosnak vállalnia kell az életveszélyes épületek bontását, a talaj vizsgálatát, az esetleges cseréjét, az ott felbukkanó veszélyes anyagok semlegesítését és amennyiben szükséges exhumálást is kell végeznie. Ezek mind, mind plusz költségeket rónak a vásárlóra.

A szombathely.hu-n közzétett nyilvános dokumentumokból kiderül, hogy a november 28. határidőig két pályázó jelezte vételi szándékát. Az egyik a zalaegerszegi KOZMA Épületgépészeti kivitelező és Szolgáltató Kft., a másik pedig a szombathelyi VASI INTER-OPUS Kft.

A beérkezett pályázatokat a december 5. Gazdasági és Jogi Bizottság fogja tárgyalni. Ezután licit eljáráson derült ki, hogy melyik cég kínál több pénzt az ingatlanért. Természetesen a magasabb árat ajánló viheti a területet. 

Szólj hozzá!

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.

Kocsis Máté: Sulyok Tamást jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek

Jövő hétfőn dönt az államfő lemondásának elfogadásáról az Országgyűlés, és a kormánypárti frakciók ezt támogatni fogják szavazatukkal.