A csalódott győriek elérték: mégis lesz némi díszkivilágítás Győrben

Pintér Bence 2022-12-01 13:50:00
A keddi közgyűlésen még erősen a díszkivilágítás elen beszélt a városvezetés.

Az adventi vásár vasárnapi megnyitása óta másról sem szóltak a különböző győri csoportok posztjai, mint arról, hogy mekkora csalódást okozott mindenkinek az, hogy nem szerényebb, hanem konkrétan semmilyen díszkivilágítást nem kapott a város. Az energiaválság közepette ez talán nem lenne annyira meglepő, de közben az ország számos másik városa mégis ünnepi fényárba öltözött, mint arról beszámoltunk kedden.

A sok száz lájkot gyűjtő bejegyzések mellett akció is indult: a Győr összefog csoport egyik tagja, Lőrincz „Yeti” Tibor hétfőn hirdetett eseményt szombatra, amelynek az volt a lényege, hogy legalább a Baross utca egy részét elemes égősorokkal díszítsék fel maguk a polgárok, ha a városnak nincs kerete rá. Az esemény a rendőrségen és a városházán is engedélyt kapott.

Dézsi polgármester a vasárnaptól felerősödő kritikákra több választ is adott, először arról beszélt, hogy akik csak „a műanyag csillogást várják”, azok „már elvesztették ennek az ünnepnek is az érzelmi és lelki értékeit”, majd a közgyűlésen Balla Jenő független képviselő kérdésére arról, hogy nem akarnak erre pénzt költeni (kicsit több, mint százmillióba került tavaly), mivel szerinte van fontosabb, minthogy Győr „UFO-leszállópálya” legyen. Azt is mondta „Nem vagyok hajlandó kifizetni százmillió forintot, hogy azt mondhassák valakik, milyen jó volt kijönni Győrbe, ami olyan, mint Bécs. Fontosabb, hogy kifizessék az emberek a számláikat.” (A közgyűlés felvételén 3 óra 14 perctől.)

Radnóti Ákos alpolgármester pedig ezt mondta: „Felesleges hangulatkeltés zajlik. Nem kell mindent kivilágítani. Szerintem pedig sok volt a korábbi fény.” Balla egyébként azt kérte, hogy legalább a város egy részén legyen a korábbinál szerényebb díszkivilágítás: és úgy tűnik, nem hiába. 

Úgy tűnik ugyanis, hogy a tornyos házban hallgattak az emberek szavára, és a korábbi évekhez képest kisebb mértékben, de mégis kap díszkivilágítást a városháza, a Baross út egy része, a Széchenyi tér egy része és a Jedlik utca is

derült ki az Új Szó Nálunk cikkéből.

A díszkivilágítást szervező Vill-Kor ügyvezető igazgatója, Gasztonyi László elmondta a lapnak: ők előkészültek az idei díszkivilágításra, de nem kaptak megrendelést a városházától, egészen most szerdáig.

„Mi idén is készültünk arra, hogy a szokásoknak megfelelően negyven-ötven emberrel és tíz-tizenöt kosaras kocsival, nagyjából másfél hónappal ezelőtt nekiállunk a munkának. A megrendelés azonban elmaradt, egészen mostanáig úgy volt, hogy anyagi okok miatt nem lesz díszkivilágítás. (...) Szerdán azonban megérkezett írásban a megrendelés, így most őrült tempóban nekiállunk, s bár erősen csökkentett műszaki tartalommal, de elkezdtük a munkát.”

Az új fejleményeket hallva a Győr összefogban szervezett közösségi díszítést viszont lefújta a szervező, a támogatást megköszönő posztban azt írta:

„Kétes hangulat tölt most el belülről, egyrészt szomorú vagyok az esemény lemondása miatt, másrészt pedig örülök hogy azzal amit elindítottam/tunk elérte a célját és megtörte a jeget az önkormányzat felé.”

A belvároson kívül néhány városrész is kap díszkivilágítást, Gyárvárosba például került adományból egy karácsonyfa, amelynek feldíszítéséhez viszont a gyárvárosiak segítségét kérte Hajtó Péter, a városrész fideszes képviselője.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is