Ruhaadományokat gyűjt a Győri LEO Klub

Pintér Bence 2022-11-28 10:56:38
Három helyszínen várják az adományokat még december másodikáig.

Jótékonysági ruhagyűjtést kezdeményezett a Győri LEO Klub, három gyűjtőponton fogadák az adományokat még deceber másodikáig:

  • Győri SZC Baksa Kálmán Két Tanítási Nyelvű Gimnázium (Győr, Örkény István u. 8, 9024)
  • Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium (Győr, Eötvös tér 1, 9021)
  • Híd Információs és Tanácsadó Iroda (Győr, Aradi vértanúk útja 19, 9021)

A két iskolában hétköznapokon 8:00-16:00 óra között, a Híd Információs és Tanácsadó Irodában pedig hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 10:00-16:00 óra között, csütörtökön 13:00-16:00-ig vannak nyitva.

A gyűjtéssel hátrányos helyzetű családoknak, egyéneknek, halmozottan hátrányos gyermekeknek, mélyszegénységben élő embereknek, a győri hajléktalanoknak és a Győrben tartózkodó ukrán társainknak kívánnak segítséget nyújtani a téli időszak átvészelésében.

Fehérneműt, fürdőruhát, zoknikat és foltos, rossz minőségű ruhát, öltönyt nem fogadnak, amiért nagyon hálásak, azok a felcímkézett zsákok, méret (felnőtt-gyermek), illetve esetleg a benne található ruha alapján. Valamint prioritást élveznek a téli ruhák (pulóverek, meleg nadrágok, farmerek, aláöltözetek, kabátok).

A gyűjtés kapcsán a szervezet kommunikáció- és média szektorának elnöke, Csiszár Patrik elmondta:

Célunk ezzel a gyűjtéssel, amellett, hogy ténylegesen tudunk segíteni embertársainknak, hogy minél több velünk egykorú fiatalhoz (18 évesek), a középiskolás társainkhoz eljusson az az üzenetünk, hogy jótékonykodni és segíteni másokon, csatlakozni egy szervezethez igen is „menő”. Üzenetünk azért ez lenne, mert a Győri LEO Klub is nagyjából negyven 14-19 éves fiatalokból álló szervezet, amelyben mindannyian diákok vagyunk. A sok munka mellett a klub egy építő közösséget ad hasonló gondolkodásmódú embereknek, ezzel is folyamatosan egymást motiválva tudunk fejlődni.

Az akcióban több szervezettel működnek együtt a fiatalok, így a Pannonhalmi Szociális Gyermekjóléti Központtal, Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az Első Győri LIONS Klubbal, a Téti Kistérségi Sokoróaljai Önkormányzatának Gyermekjóléti és Szociális Intézményével és a Család -és Gyermekjóléti Központtal.

December 16-án egy eseményt is szerveznek LEO Jótékonysági Slam névvel, amelynek részletei a leo.hu oldalon lesznek majd elérhetőek.

Szólj hozzá!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.

Súlyosan veszélyeztették gyermekeiket a csornai szülők

A gyermekek ápolatlanok voltak, a legkisebb gyermek úgy ment 2020 éve elején óvodába, hogy mindkét lábfején fagyási sérülések voltak. Nevére nem hallgatott, futni, egyenesen a hátán feküdni nem volt képes, társai hátára mászva, beléjük harapva próbált velük kapcsolatot teremteni.

Redőnybe rejtett csempészcigit fogtak a pénzügyőrök Győrnél

Összesen 659 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettával tömték ki a redőny belsejét.

Még ki sem nyitott, máris feltörték a szombathelyi adventi vásár egyik bódéját

Csokimikulásért törtek be fiatalok a Mézeskalács Házikóba.

LMP: Black Friday helyett legyen Green Friday!

A Fekete Péntek akciósorozat helyett Zöld Péntekekre, sőt Zöld Napokra van szükség az év 365 napján, ami csökkenti a fogyasztást és fenntarthatóvá teszi a gazdaságot.

Ellopták a magyarszecsődi halotthamvasztó cégtábláját

4,6 millió forintért adták el Ausztriában.

LMP: radikálisan növelni kell a közösségi közlekedésre fordított forrásokat

A zöld párt a közösségi közlekedés fejlesztését, az erre juttatott források jelentős növelését sürgeti.

30 ezerről 40 ezer forintra nőhet Szombathelyen az albérlet támogatás 

Az egy négyzetméterre számított albérleti díj összeg, pedig kétezer forintról kétezer-ötszázra nőhet.