Presser Gábor jövő szeptemberben a Sportarénában ad koncertet

Farkas Bazsi 2022-11-28 17:20:19
Akkor legyen!

Presser Gábor újra a Papp László Budapest Sportarénában lép fel: a dalszerző, billentyűs, énekes 2023. szeptember 30-án Még 1 koncert címmel ad műsort - közölte a szervező Encore Production hétfőn az MTI-vel.

A zenész mintegy 55 éve van a pályán. Játszott az Omegában, 1971-ben megalapította a Locomotiv GT-t, sikeres musicalek (Képzelt riport...; A padlás), filmzenék (Szerelem utolsó vérig) szerzője, aki szólólemezei mellett mások mellett Kovács Katinak, Zoránnak, Katona Klárinak és Rúzsa Magdinak írt slágereket.

Fotó: Presser Gábor Facebook

Első szólólemeze, az instrumentális, szintetizátoros Electromantic éppen negyven évvel ezelőtt, 1982-ben jelent meg, a legutóbbi, a Szerenád helyett 2015-ben. 2018-ban dupla teltházas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.

"Előjön rengeteg emlék, bevillannak arcok, hangok, képek, dalok, dallamok, s közben a percről percre növekvő izgalom, másképp szólva valamennyi korai lámpaláz, s persze öröm is. Az ember becsukja a szemét, tervezgetni kezd, rajzol is ügyetlenül, jegyzetel, aztán elvet, összegyűr, széttép, s egy óvatlan pillanatban azt mondja magában: igen. Mert hát a zenélésnél semmi sem jobb. Vagyis de. Ha jól sikerül. Tegnap elfogadtam a felkérést. Akkor legyen" - írta hétfőn közösségi oldalán Presser Gábor.

Az előadó, szerző idén márciusban a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében háromszori halasztás, csaknem két és fél éves előkészület után adott koncertet a Budapest Kongresszusi Központban Dalok régről és nemrégről címmel.

A Presser Gábor által alapított legendás Locomotiv GT, amely Somló Tamás 2016-os halála óta nem létezik, tavaly volt 50 éves.

"Több dolog készül. Az egyik projekt dalokról szól különböző előadók közreműködésével, aztán dolgozom válogatott versek megzenésítésén, és születőben van egy instrumentális anyag Zenék képzelt filmekhez címmel" - mondta Presser Gábor korábban az MTI-nek.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.