Szombathelyi ingatlaneladás miatt kellett helyreigazítania a Pesti Srácoknak

Farkas Bazsi 2022-11-16 14:05:00
45 nap volt az adásvételi ajánlatok megtételére, nem pedig két hét, ahogy azt a propaganda-lap állította.

Még júliusban jelentetett meg egy cikket a kormányközeli Pesti Srácok, amelyben a 2021-es szombathelyi ingatlancsomag eladásával is foglalkoztak. Ez volt az az adásvétel amelyben többek között olyan régóta árult ingatlan, mint a Szily János utcai irodaház is helyet kapott, de a régi városi strand megmaradt üres telke, vagy a Homok úti építési terület is bekerült.

Mint ismert a pályázaton két cég indult el a VASI INTER-OPUS Kft., és a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt. Az INTER-OPUS pályázatában azonban több hiányosságot is felfedeztek, ez a 2021. szeptemberi közgyűlésre írt előterjesztésben is megtalálható.

Így a 12 ingatlant összefogó csomagot végül 816 millió 414 ezer 284 forintért vásárolta meg a Vas Megyei Ingatlanfejlesztő Zrt.

A szombathelyi Fidesz-KDNP frakció tagjai már akkor több ízben felszólaltak az ingatlanok ilyen módon történő eladása ellen. Érvként azt mondták, hogy szerintük külön kellene eladani a csomagban szereplő ingatlanokat, és az árat is keveselték, amit az egy állva maradt pályázó kifizetett. Rendre azt mondták el, hogy miután a VASI INTER-OPUS Kft. kiesett a pályázók sorából, új pályázatot kellene kiírni a városvezetésnek.

Az Éljen Szombathely! alkotta városvezetés ezzel szemben azzal érvelt, hogy a költségvetési hiányt muszáj fedezniük, ezt pedig ennek a csomagnak az értékesítésével tudja megoldani. A pakkba olyan ingatlanok vannak, amelyek között van értékes és kevésbé értékes, és így olyan épületek is gazdára és funkciókra lelnek, amelyek korábban évek óra üresek voltak. (Mint például a Szily János utca 42. szám alatti irodaház, ahol már penészgombát is kellett irtani.)

Egy biztos, az jól látható, hogy az ingatlancsomag eladása jó táptalajt ad a szombathelyi ellenzéknek, hogy támadja a városvezetést. Korábban a csomagban eladott Markusovszky utcai terület, vagyis az unalomig hajtogatott volt városi strand utolsó szeletének parkolóvá alakítása volt a slágertéma.

Videók, bejegyzések tömkelege, aláírásgyűjtés, ígéret, be nem tartott ígéret, szerződés, majd állami pénz meg nem érkezte szolgáltatott apropót a politikai gumicsontnak. Most pedig a Homok úti beruházás elkezdése indít el hasonló szappanoperát.

Hogy mennyire lehet ugrálni a témán, azt jól mutatja a pestisracok.hu júliusi cikke is, amelyben egy teljesen másik témából kanyarodtak az ingatlaneladás felé.

Most helyre kellett igazatíniuk, ugyanis az történt, hogy állításuk szerint annyira sürgős volt az ingatlanok eladása, hogy a pályázati anyag összeállítására mindössze két hét állt a pályázók rendelkezésére. Ezzel szemben a valóság az, hogy 45 napos határidő volt arra, hogy minden szükséges dokumentumot beszerezzenek a lehetséges vevők. 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.