LMP: Az energiaválságra az egyetlen megoldás, hogy meg kell szabadulni a fosszilis energiafüggéstől

ugytudjuk.hu 2022-11-15 16:31:13
Szükség van a napenergiára, szükség van a szélenergiára, fontos az országos szigetelési program, fontos a klímabérlet, és az, hogy megszabaduljunk az atomenergiától - szorgalmazta Kanász-Nagy Máté, a párt országgyűlési képviselője.

Gulyás Gergely az elmúlt héten elismerte, hogy Magyarországon magas az orosz fosszilis energiafüggés, ez okozza a magas inflációt, és ez okozza azt, hogy Magyarországot különösen sújtja a válság. Ezzel együtt azt is elismerte Gulyás, hogy a kormány az elmúlt tizenkét évben nem készítette fel Magyarországot az energiaválságra, még jobban kiszolgáltattak minket az orosz fosszilis energiafüggésre. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt gondolja, hogy az energiaválságra az egyetlen megoldás, hogy meg kell szabadulni a fosszilis energiafüggéstől, és egy radikális zöldfordulatot kell végrehajtani - mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP parlamenti képviselője.

Kanász-Nagy szerint ennek két pillére van: az egyik a megújuló energiák használata, a másik pedig az energiahatékonysági beruházások meglépése. Hozzátette, hogy Palkovics és Vitézy távozásával éppen ellenkező irányba történik lépés, ugyanis ha egyáltalán valakik, akkor ők ketten voltak a kormányon belül, akiknek még voltak olyan gondolatai és javaslatai, melyek egy zöldebb, fenntarthatóbb irányba mentek volna. Maga Orbán Viktor ismerte el a Parlamentben – épp Kanász-Nagy kérdésére -, hogy a kormányon belül is vita van a megújuló energiák használatával kapcsolatosan, Palkovics képviselte azt az álláspontot, hogy szükség van a nap- és szélenergia hasznosítására, ezzel szemben Orbán nem tartja fontosnak a zöld, megújuló energiákat. Kanász-Nagy hozzátette azt is, hogy Palkovics az elmúlt időszakban számos pozitív kijelentést tett a megújuló energiákkal kapcsolatban, ráadásul többször is kritizálta az orosz energiafüggést, Vitézy Dávid pedig az egyetlen volt, aki a közösségi közlekedés oldalára állt.

Az LMP képviselője szerint Orbán Viktor megnyerheti ezt a kormányalakítást, megnyerheti a vitát a Fideszen belül, a kormányon belül eldöntheti a kérdést, hogy ne legyen zöldfordulat, és hogy továbbra is az orosz fosszilis energiákra támaszkodjunk. Azonban ezt a vitát az egész országon belül el fogja veszíteni, hiszen most már egyre többen tudják azt, hogy szükség van a napenergiára, azt nem kéne adóztatni, szükség van a szélenergiára, az erre vonatkozó tiltást fel kell oldani, fontos az országos szigetelési program, fontos a klímabérlet, és az, hogy megszabaduljunk az atomenergiától. A zöldek ezek után is szorgalmazni fogják ezeket a kérdéseket, ha valamikor, akkor most mindennél nagyobb szükség van erre. – zárta sorait Kanász-Nagy

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.