LMP: Az energiaválságra az egyetlen megoldás, hogy meg kell szabadulni a fosszilis energiafüggéstől

ugytudjuk.hu 2022-11-15 16:31:13
Szükség van a napenergiára, szükség van a szélenergiára, fontos az országos szigetelési program, fontos a klímabérlet, és az, hogy megszabaduljunk az atomenergiától - szorgalmazta Kanász-Nagy Máté, a párt országgyűlési képviselője.

Gulyás Gergely az elmúlt héten elismerte, hogy Magyarországon magas az orosz fosszilis energiafüggés, ez okozza a magas inflációt, és ez okozza azt, hogy Magyarországot különösen sújtja a válság. Ezzel együtt azt is elismerte Gulyás, hogy a kormány az elmúlt tizenkét évben nem készítette fel Magyarországot az energiaválságra, még jobban kiszolgáltattak minket az orosz fosszilis energiafüggésre. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja azt gondolja, hogy az energiaválságra az egyetlen megoldás, hogy meg kell szabadulni a fosszilis energiafüggéstől, és egy radikális zöldfordulatot kell végrehajtani - mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP parlamenti képviselője.

Kanász-Nagy szerint ennek két pillére van: az egyik a megújuló energiák használata, a másik pedig az energiahatékonysági beruházások meglépése. Hozzátette, hogy Palkovics és Vitézy távozásával éppen ellenkező irányba történik lépés, ugyanis ha egyáltalán valakik, akkor ők ketten voltak a kormányon belül, akiknek még voltak olyan gondolatai és javaslatai, melyek egy zöldebb, fenntarthatóbb irányba mentek volna. Maga Orbán Viktor ismerte el a Parlamentben – épp Kanász-Nagy kérdésére -, hogy a kormányon belül is vita van a megújuló energiák használatával kapcsolatosan, Palkovics képviselte azt az álláspontot, hogy szükség van a nap- és szélenergia hasznosítására, ezzel szemben Orbán nem tartja fontosnak a zöld, megújuló energiákat. Kanász-Nagy hozzátette azt is, hogy Palkovics az elmúlt időszakban számos pozitív kijelentést tett a megújuló energiákkal kapcsolatban, ráadásul többször is kritizálta az orosz energiafüggést, Vitézy Dávid pedig az egyetlen volt, aki a közösségi közlekedés oldalára állt.

Az LMP képviselője szerint Orbán Viktor megnyerheti ezt a kormányalakítást, megnyerheti a vitát a Fideszen belül, a kormányon belül eldöntheti a kérdést, hogy ne legyen zöldfordulat, és hogy továbbra is az orosz fosszilis energiákra támaszkodjunk. Azonban ezt a vitát az egész országon belül el fogja veszíteni, hiszen most már egyre többen tudják azt, hogy szükség van a napenergiára, azt nem kéne adóztatni, szükség van a szélenergiára, az erre vonatkozó tiltást fel kell oldani, fontos az országos szigetelési program, fontos a klímabérlet, és az, hogy megszabaduljunk az atomenergiától. A zöldek ezek után is szorgalmazni fogják ezeket a kérdéseket, ha valamikor, akkor most mindennél nagyobb szükség van erre. – zárta sorait Kanász-Nagy

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.