Rangos vendéglátós díjat kapott az őriszentpéteri Pajta

Farkas Bazsi 2022-11-04 08:21:57
A legmelegszívűbb vendéglátók díját ítélték oda nekik.

Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel.

Az étteremkalauz anonim inspektorai két Michelin-csillaggal jutalmazták a tatai Platán Gourmet (séf: Pesti István) és a budapesti Stand (Széll Tamás és Szulló Szabina) konyháját - jelentették be a csütörtök esti budapesti díjátadón.

Hét étterem nyert el egy Michelin-csillagot: Esztergomból a 42 (Barna Ádám), Budapestről pedig a Babel (Kaszás Kornél), a Borkonyha (Sárközi Ákos), a Costes (Koppány Levente), az Essencia (Tiago Sabarigo), a Rumour (Rácz Jenő) és a Salt (Tóth Szilárd).

A kiváló ár-érték arányú éttermeknek járó Bib Gourmand díjat az Anyukám Mondta (Encs), a Casa Christa (Balatonszőlős), a Kistücsök (Balatonszemes), a Macok (Eger), a Mór24 (Mór) és a Sparhelt (Balatonfüred) érdemelte ki.

Fotó: Pajta Facebook

A legjobb fiatal séf díját Mizsei János (Mák étterem, Budapest),

a legmelegszívűbb vendéglátók díját (Welcome and Service Award) Kvaszniczáné Marjai Flóra és Kvasznicza Ferenc (Pajta étterem, Őriszentpéter),

a legjobb sommelier díját pedig Langó Balázs (Clarisse étterem, Tura) vehette át.

A fenntartható gasztronómiáért járó Zöld Csillag díjat kapott a hosszúhetényi Almalomb (Szabó Kitti), a poroszlói Graefl Major Kétútköz (Gyűjtő Ádám), a budapesti Onyx Műhely (Niszkács Anna) és a szintén fővárosi Salt (Tóth Szilárd).

Jakab Zsófia, az MTÜ vezérigazgató-helyettese az eredményhirdetés előtt emlékeztetett arra, hogy a Michelin Guide anonim inspektorai egy éven át kutatták, melyek a legjobb magyar vendéglátóhelyek.

A mostani esemény újabb mérföldkő a magyar gasztronómia történetében, hiszen a jó vendéglátás a legalapvetőbb összetevője a vendégélménynek, nélküle nem létezhet minőségi turizmus - hangsúlyozta.

Jakab Zsófia elmondása szerint a Michelin Guide első magyarországi kiadásának megjelenése messze túlmutat önmagán: a rangos elismerés a magyar gasztronómia fejlődésének bizonyítéka, emellett pedig erősíti a magyar országimázst.

Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy az első magyarországi Michelin Guide megmutatja: a gasztronómiai minőség az ország számos pontján jelen van.

Gwendal Poullenec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója felidézte, hogy az étteremkalauz 1992 óta van jelen Budapesten, ahol 2010-ben ítéltek oda először Michelin-csillagot.

Magyarország rendkívül dinamikusan fejlődő gasztronómiai desztinációvá vált, ezért döntött úgy a Michelin Guide, hogy immár az egész országot lefedő étteremkalauzzal jelentkezik - közölte Gwendal Poullenec.

Szólj hozzá!

Mindennapos bőrápolás 4 lépésben

A rohanó hétköznapokban sokszor elfelejtjük, hogy a bőrápolás sokkal több, mint pusztán szépségápolás.

A Blikk után a Győr+t fogja igazgatni Kolossváry Balázs

Július 1-től kezdi meg munkáját az új vezérigazgató.

Holnaptól egy hónapig tartó vidámparkot nyitnak Bükfürdőn

Légvár, kisvasút, dodgem, és még sok minden más.

Ropiként törte a fákat Kőszegen a tegnap esti vihar

Balesethez és vihar következtében kilenc fakidőléshez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat tegnap.

A napelemes rendszerek rejtett költségei

A napelemes rendszerek egyre népszerűbbek Magyarországon, hiszen a környezetkímélő hatásuk mellett hosszú távon jelentős megtakarítást biztosítanak.

Pintér Bence a sajtónak is bemutatta alpolgármester-jelöltjét

Szerinte van rá esély, hogy a pénteki közgyűlésen megválasztják Balog-Farkas Renátát.

Ismét járnak a vonatok Győr és Mosonmagyaróvár között

A késések fokozatosan csökkennek, a menetrend a győri fővonalon délután állhat helyre.

5 gyakori hiba áramláskapcsolók telepítésekor

Hiába a precíz technológia, ha a telepítés során hibák csúsznak a kivitelezésbe.

Nyári locsolás kisokos

Nem mindegy, hogy mikor és mennyit öntözünk. 

Ma debütál a világ legdrágább filmje

Brad Pitt és az F1 a nyári sláger a  mozikban.

Szervezzetek kétnapos esküvőt!

Míg régebben a hajnalig tartó, egynapos ceremóniák voltak jellemzőek, addig ma már sokkal gyakrabban szerveznek kétnapos esküvőket. Hogy ennek mi az oka? Tarts velünk, és eláruljuk!

Idén nagykorú lett a Győrkőcfesztivál 

„A játék az különös, gömbölyű és gyönyörű…”