A most érkezett állami támogatás után a tervezetnél mindössze 6 millió forinttal lesz több a szombathelyi uszoda vesztesége

Farkas Bazsi 2022-11-04 13:39:00
A nagymedence újbóli üzembe helyezése 100 millió forinttal növelné meg a kiadásokat.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, bruttó 31 millió 750 ezer forint vissza nem térítendő pénzt kap a központi költségvetésből Szombathely, amit a Fedett Uszoda veszteségeinek csökkentésére költhet el.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester arról posztolt, hogy Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral folytatott egyeztetés után döntött a kormány a támogatás mértékéről.

Azt pedig már Krenner Róberttől, az uszodát üzemeltető VASIVÍZ vezérigazgatójától tudtuk meg, hogy a most érkező pénzzel a tervezetthez képest várhatóan

mindösszesen 6 millió forinttal nő a létesítmény idei vesztesége részleges üzemeltetés mellett.

Az idei évre, az év elején, 262 millió forinttal számoltunk veszteségként. A szombathelyi önkormányzat ebből 100 millió forintot fizetett ki. A közben bekövetkezett gázáremelést követően 200 millió forintra nőtt a cégre eső 162 millió forintos rész. Mindez úgy, hogy az uszodát közben általunk csak "sánta üzemmódnak" nevezett működésbe raktuk, vagyis az 50 méteres medence és a emeleti kismedence sem működik, csupán a 33 méteres medence használható - mondta el a részleteket a vezérigazgató.

A most érkező támogatás tehát majdnem, hogy fedezi azt a veszteség növekedést, amit a rezsiáremelkedés okozott.

A vezérigazgató kérdésünkre azt is elmondta, hogy a nagymedencét továbbra is kénytelenek üzemen kívül tartani, mivel annak újboli működtetése több mint 100 millió forinttal növelné meg a csak az idei évre tervezett veszteséget.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is