STYL: Egyetlen dolgozónk munkahelye sincsen veszélyben

Farkas Bazsi 2022-11-02 18:07:21
Radics Tibor általános igazgató, az Ugytudjuk.hu-nak tisztázta a cég jelenlegi helyzetét.

Az októberi szombathelyi közgyűlésen volt téma a STYL ruhagyár jelenlegi helyzete. A cég ügyvezetője ugyanis levelet írt Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármesterének. A cég jelenleg bérlője két önkormányzati tulajdonú ingatlannak, egy raktárnak és egy irodaépületnek. A Kft. pedig azzal fordult az önkormányzathoz, hogy mivel a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben kiköltöznek az épületekből, így a fennálló bérleti díj tartozásukat engedje el a város.

A teremben az hangzott el, hogy a cégnek közel 12 millió forintos tartozása van, több képviselő pedig annak adott hangot, hogy aggódik az ott dolgozó családok megélhetéséért.

Megkerestük Radics Tibor, általános igazgatót, hogy megtudjuk, milyen helyzetben van a cég.

Jelenleg 164 dolgozónk van. Megnyugtatok mindenkit senkinek nincsen veszélyben a munkahelye, mindegyik munkavállalónknak biztosítva van a megélhetése. Nemrég emeltük a fizetését mindenkinek nettó 20 ezer forinttal - kezdte így Radics.

Az igazgató azt is elmondta az Ugytudjuk.hu-nak, hogy munkaerőhiánnyal küzdenek. Ha jelentkezik hozzájuk 70 varrónő, akkor azon nyomban munkát tudnak nekik adni.

Sajnos egyre kevesebb ember dolgozik a szakmában. Hamarosan mi is bajban leszünk ugyanis néhány éven belül a dolgozóink nagy részre nyugdíjas korú lesz és nincs utánpótlás. Amikor a háború kitört, azonnal jeleztem is, hogy munkát tudok adni a menekülteknek, ráadásul még a családok elhelyezését is meg tudtam volna oldani, de aztán semmi nem lett belőle. Senki sem jött. Most hetente 200 öltönyt varrunk meg, ha lenne még munkaerő, akkor ez a szám még több lehetne. Sajnos, jelenleg kicsi a kapacitásunk, volt már, hogy munkát kellett visszamondanom emiatt. A környékbeli cégek elszippantják a munkaerőt, ez igaz úgy is, hogy a varrónők inkább otthagyják a szakmájukat, és azon kívül, a magasabb fizetésért váltanak.

12 millió forinttal tartozik az önkormányzatnak bérleti díjjal, ez hangzott el a közgyűlésen.

Az biztos, hogy a rezsi áremelkedés minket is elért. Igaz én kiköttetem a gázt a gyárból, csak villanyt használunk mindenhol. De így is összehúzzuk most magunkat. Azt kértük, hogy ebben a helyzetben engedjék el a tartozásunkat, amennyiben lehetséges.

Felszámolás alatt van a STYL Trade 2020 Kft.?

Nincs. Bárki, aki ilyet mond az nincs tisztában a cég helyzetével. Hozzám is eljutott, hogy a képviselők úgy tárgyalták ki és vélték tudni a cég ügyeit, hogy az érintett fél, vagyis én, ott sem voltam, meg sem hívtak. Javasolnám a képviselő uraknak, hogy meg kellene győződniük személyesen a Styl Ruhagyár helyzetéről és nem csak negatívan nyilatkozni. A levelet is azért küldtük el, mert hiába próbáltunk egyeztetni és időpontot kérni a városvezetéstől, a költségvetésért felelős alpolgármester úr egyszer sem tudott fogadni. 

Mondta, hogy biztosított a cég működése. Meddig?

Remélem, még nagyon sokáig. Amit én látok most az az, hogy ha a mostani kapacitásunk marad, akkor jövőre teljesen egyenesbe jön a cég. Már most vannak olyan megrendeléseink, amelyek jövő júniusra, júliusra szólnak. Szóval az látszik, hogy a megrendelők ismernek minket és megbíznak bennünk. Nagyon sajnálom, hogy a városvezetők nem hasonló módon állnak hozzánk, pedig ráférne a nagy múltú, de megtépázott hírű gyárra és azokra a dolgozókra, akik évtizede itt dolgoznak, hogy kapjanak némi bizalmat. 

Szólj hozzá!

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 ben a Fidelitas egykori tagját, aki minap a nyilvánosság elé lépett. Kozma Lilla Rita még csak 15 éves kiskorú volt, amikor a Fidesz által védett szexuális bűnöző bántalmazhatta, amivel egy életre szóló traumát okozhatott neki.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.