Dézsi szerint „proli gondolkodású sutyerák; baloldali, liberális bunkó”, aki kritizálta a jutalmát

Pintér Bence 2022-10-26 11:12:37
Húsz perces monológban osztott ki mindenkit Dézsi Csaba András győri polgármester, közben felolvasta egész életrajzát.

Az országos sajtót is bejárta a hír tegnapi beszámolónk alapján, hogy Dézsi polgármester nettó 3 milliós jutalmának megfelelő összeget ajánl fel egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak – de nem akárhogy jelentette be ezt.

A polgármester ugyanis felmondta az életrajzát, de előtte és utána mindenkit elküldött a fenébe, aki kritizálta azt, hogy ő megkapja ezt a jutalmat.

A releváns részeket itt lehet megnézni, az életrajzi szakaszt kivágtuk belőle, azt az eredeti videón bárki megtekintheti nagyjából 1 óra 42 perctől:

Dézsi szerint „proli gondolkodású sutyerák; baloldali, liberális bunkó", aki kritizálta a jutalmát

Hosszan sorolta a győri polgármester, hogy miket dolgozott az elmúlt 35 évben, amiért megérdemli a bruttó 5,2 milliós jutalmat, majd elmondta: rákbeteg van a családjában, egy ezzel foglalkozó alapítványnak ajánlja fel a pénzt. Közben minősíthetetlen stílusban osztotta ki az ellenzéki képviselőket és a sajtó munkatársait. Cikkünk a témában: https://ugytudjuk.hu/cikk/2022-10-25_dezsi-csaba-andras-felajanlja-a-jutalmat-egy-rakbetegekkel-foglalkozo-alapitvanynak

Először kifejtette, hogy neki jár ez a jutalom a törvények szerint – de felkérnek egy külső szakértőt is, hogy ezt megállapítsa, és csak akkor veszi fel a bruttó 5,2 milliós jutalmat, ha ez a jogi szakvélemény befut majd. Ezután azt mondta, hogy sajnálja, hogy Pollreisz Balázs nem szólt hozzá a vitához, majd lekommunistázta a közgyűlés ellenzéki képviselőit. A 35 éves életút-öninterjú okaként azt jelölte meg, hogy „karaktergyilkosságban mesterkedő helyi ellenzéki propagandisták” megkérdezték nyilvánosan, hogy „mi hasznosat csinált harmincöt év alatt”, ezért „néhány szóban” kitérne erre – bár ilyesmit senki nem kérdezett.

Az életrajzi közjáték után azt mondta a képviselőknek és a „liberális újságíróknak”, hogy ne ők mondják meg, hogy mire költi a pénzét, amiből egyébként sokat adakozik, csak azt kéri mindenkitől, akinek ad, hogy ezt ne árulja el senkinek.

Végül elmondta, hogy családjának egyik tagja rákbetegséggel küzd, ezért egy rákbetegekkel foglalkozó alapítványnak, a Judy Rákalapítványnak ajánl fel nagyjából 3 millió forintot, ami megfelel annak az összegnek, adózás után marad a jutalomból.

Ezután viszont mindenkit, aki az ügyben megszólalt, hírt adott róla, vagy meg sem szólalt (pl. Pollreisz Balázs), „proli gondolkodású, sutyerák, baloldali, liberális bunkónak” nevezte. Pollreisz Balázs később megkérdezte, hogy tud-e tőle idézni a polgármester egy mondatot, ahol ebben az ügyben szólalt meg, de a polgármester nem válaszolt, sőt, megvonta tőle a szót.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.