Szexrabszolgaként tartottak egy 17 éves lányt Szombathelyen

Farkas Bazsi 2022-10-19 15:36:01
Börtönbe küldte a bíróság a lány fogva tartóit.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség közleménye szerint álláspontjukkal egyezően a bíróság helybenhagyta annak a férfinak és a társának a büntetését, akik fogva tartottak, bántalmaztak egy lányt.

A jogerős ítéleti tényállás szerint a férfi 2021 áprilisában megismerkedett a 17 éves lánnyal, és rávette, hogy szombathelyi otthonába utazzon vele. Ott arra kényszerítette, hogy prostitúciós tevékenységet ajánló hirdetésekre jelentkező férfiakkal szexuális cselekményeket végezzen. A lány többször közölte, hogy ezt nem akarja csinálni. A férfi azonban a telefonját elvette, naponta testszerte ütötte, rúgta, gyermeke megölésével fenyegette meg. A bántalmazások következtében a lány végtagjai bevéreztek, amelyek 8 napon belül gyógyuló sérülésnek minősülnek.

A férfinak volt egy társa is. A nő úgy segített neki, hogy a tiltakozó lány bántalmazására biztatta, illetve a szexuális cselekményekért kapott pénzt a férfiaktól átvette, s abból részesült is.

A férfi és a nő a lány kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, pénzszerzés céljából, erőszakkal kényszerítette más férfiak részére szexuális szolgáltatás nyújtására, ami a jog szerint emberkereskedelem és kényszermunka bűntette.

A Szombathelyi Törvényszék társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt a férfit 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, a nőt 5 év börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, velük szemben fejenként 75.000 Ft-ra vagyonelkobzást rendelt el.

Az elsőfokú ítélet ellen a férfi és a nő is, valamint védőik enyhítés érdekében fellebbeztek.

A Győri Ítélőtábla 2022. október 18-án kihirdetett határozata megegyezett a fellebbviteli főügyészség indítványával, a büntetések tartamát nem enyhítette. A férfi a letartóztatása alatt szakmát kezdett tanulni, s azért, hogy azt folytatni tudja, a bíróság úgy döntött, a büntetését a törvény által előírtnál enyhébb fokozatban, börtönben kell végrehajtani.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.