LMP: Fejezze be a kormány a megújuló energiák elleni ámokfutását!

Farkas Bazsi 2022-10-18 10:09:39
Először nagyszabású lakossági napelem programot hirdetnek, aztán most lefújják a pályázat második körét, mert időközben rájöttek, hogy a hálózat nem bír el több napelemet befogadni - írja a párt.

A lakossági napelempark minél szélesebb körben való elterjedése alapvető nemzeti érdeke Magyarországnak. A probléma az, hogy Orbán Viktor 12 éves uralkodása alatt nem történtek meg azok a strukturális fejlesztések, melyek biztosítanák, hogy a rendszer elbírja a megnövekedő érdeklődést a napenergia hasznosítására. Az energiaválság bizonyította be, hogy a Fidesz a 12 éves kormányzása alatt bűnös mulasztást követett el a megújuló energiaforrások elterjedése ellen - írja szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében az LMP.

Fejetlen kapkodás jellemzi a kormány tevékenységét. Először nagyszabású lakossági napelem programot hirdetnek, aztán most lefújják a pályázat második körét, mert időközben rájöttek, hogy a hálózat nem bír el több napelemet befogadni. Sokan azért nem pályáztak az első fordulóban, mert a kormány azt ígérte, lesz még erre később is lehetőség. Ennyit ér Orbán Viktor szava! Emberek tízezrei érezhetik most becsapva magukat.

Orbán Viktor és kormányai bűne, hogy a rengeteg EU-s fejlesztési forrásból inkább baráti körük zsebeit tömték ki 12 évig, minthogy megteremtették volna a lehetőséget a zöld energiafordulatra. A Fidesz felelőtlen energiapolitikájának a levét issza minden egyes magyar ember, aki nem tudja napelemmel kiváltani energiafogyasztását.

Az LMP követeli, hogy a kormány haladéktalanul nyújtson támogatást a hálózat fejlesztésére, ne tiltsa meg a háztartási napelemes rendszerek hálózatra kötését és hirdesse meg a beígért napelemes pályázat második fordulóját. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.