A Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója: A legfontosabb az, hogy a diákok méltó körülmények között tanulhassanak, mert az igényes környezet igényes felnőttet nevel

Farkas Bazsi 2022-10-14 15:37:28
Fodor István ezt nem a tanártüntetések kapcsán mondta el, hanem egy iskola avatóján.

Bővítették a csákánydoroszlói általános iskola épületét, az új szárny egy 750 millió forintos fejlesztésből készült el. 

Az átadásnál természetesen volt szalagvágás is. V.Németh Zsolt (Fidesz-KDNP) a térség parlamenti képviselője, Fodor István tankerületi elnök, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Horváth István, Csákánydoroszló polgármestere, Kozó József iskolaigazgató és Szita Sándor, a kivitelező cég ügyvezetője ragadott ollót.

V.Német Zsolt az iskola épületének avatásán

Fotó: V.Németh Zsolt Facebook

Érdekes végigmenni a csütörtöki beszédeken - amelyeket a megyei napilap tett közzé -, pláne mai tanártüntetések és demonstrációk tükrében.

V.Németh Zsolt: A színvonalas oktatás és a hozzá szükséges méltó környezet megteremtése nemcsak a helyi közösségnek és a közeli településeken élőknek, hanem sokaknak a szívügye, hiszen a jövőt itt kezdjük írni, ezekben az iskolai padokban. (...) Nekünk az a feladatunk, hogy elérjük: a szellemi megbecsülés mellé anyagi megbecsülés is társuljon.


Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója: A legfontosabb az, hogy a diákok méltó körülmények között tanulhassanak, mert az igényes környezet igényes felnőttet nevel. 

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.